Quantcast

Maltos ordinas atsiribojo nuo Celofano

Su Maltos ordino diplomatiniais numeriais pažymėtu automobiliu „Jaguar“ važinėjantis prieštaringai vertinamas kaunietis Antanas Kandrotas, save vadinantis Celofanu, sukėlė naują skandalą.

Neturi jokių reikalų

„Suverenaus Karinio Hospitalierių Šv.Jono iš Jeruzalės, Rodo ir Maltos ordino (Maltos ordino) ambasada Lietuvoje oficialiai pareiškia, kad su piliečiu A.Kandrotu niekada nėra turėjusi jokių reikalų ir šio piliečio veikla ambasadai yra nežinoma“, – teigiama vakar išplatintame pranešime.

Maltos ordino ambasados Lietuvoje atstovai patikino, kad nei jie, nei ordino ambasados kitose šalyse piliečiui A.Kandrotui niekada nėra išdavę jokių dokumentų ar įgaliojimų veikti ordino vardu.

A.Kandrotas važinėja automobiliu su Maltos ordino diplomatiniais numeriais, tačiau ordino atstovai teigia, su juo neturintys jokių reikalų. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Maltos ordinas yra beveik tūkstantį metų turinti krikščioniška organizacija, už savo nuopelnus žmonijai tarptautinėje teisėje turinti eksteritorialinį (valstybės) statusą.

Šiuo metu jis aktyviai veikia 120-yje šalių, teikdamas medicinos, socialinę ir humanitarinę pagalbą. Kasdieniais plataus spektro socialiniais projektais teikiama nuolatinė pagalba silpniausiems ir pažeidžiamiausiems visuomenės nariams.

Maltos ordinas šiuo metu palaiko dvišalius diplomatinius santykius su daugiau kaip 100 pasaulio valstybių ir su ES, yra nuolatinis stebėtojas Jungtinių Tautų organizacijoje ir kitose tarptautinėse organizacijose.

Suverenus Maltos ordinas ir Lietuvos Respublika užmezgė oficialius diplomatinius santykius 1992 m. liepos 9 d.

Prisistatė diplomatu

Portalas kauno.diena.lt rašė, kad rugsėjo pradžioje A.Kandrotas buvo sulaikytas policijos pareigūnų Vilniuje, automobilyje „Jaguar“. Jam pareikšti riaušių prie Seimo provokavimu ir dalyvavimu jose.

„Jo automobilis buvo dekoruotos valstybiniais numeriais, išoriškai panašiais į diplomatinius“, – tuomet kalbėjo Vilniaus apygardos  prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius.

„Per sulaikymą jis buvo vienas, prisistatė esą diplomatas, elgėsi korektiškai, nesipriešino, buvo mandagus, vykdė visus teisėtus jam pateiktus reikalavimus, specialiųjų priemonių panaudoti nereikėjo“, – teigė J.Laucius.

A.Kandrotui niekada nėra išdavę jokių dokumentų ar įgaliojimų veikti ordino vardu.

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros vadovo,  duomenų, kad šis asmuo vykdytų į diplomatą panašias funkcijas, nėra, todėl jo paties prisistatymas yra mažai susijęs su tikrove.

Interviu „Delfi“ davęs A.Kandrotas nesutiko atskleisti, kaip jam pavyko gauti šį automobilį, tačiau minėjo, kad esą viskas teisėta, o numeriai nėra suklastoti.

Ką turi bendro A.Kandrotas su Maltos ordinu ir kodėl jis vairavo raudonos spalvos Maltos ordino diplomatiniais numeriais pažymėtą „Jaguar“? „Aš kol kas susilaikysiu nuo atsakymo ir visų šių komentarų, su tuo susijusių. Norėčiau, kad nebūtų naudojamas terminas „mano automobilis“, gal patikslinti terminą reikėtų „mano naudojamas automobilis“, nes jis nėra mano“, – portalui „Delfi“ sakė A.Kandrotas.

 

 

Pagarsėjęs sukčius

Kaunietis A.Kandrotas už finansinius nusikaltimus jau yra teistas ir šiuo metu vėl teisiamas. Kauno apygardos teisme šiuo metu nagrinėjamos trys su juo susijusios bylos.

Antanas Kandrotas/Vilmanto Raupelio, Evaldo Šemioto nuotr.

„Kauno diena“ rašė apie Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pradėtus ikiteisminius tyrimus, kuriuose šešėlinė prekyba naftos produktais vykdyta, panašu, prisidengiant ties bankroto riba balansuojančiomis įmonėmis.

Daugiau nei 5 tūkst. tonų dyzelino ir daugiau nei 700 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių valstybei – tokia įtariama A.Kandroto nusikalstamos schemos kaina minima bent jau vienoje byloje. Teistas ir bausmę Pravieniškių pataisos namuose-kolonijoje atlikęs A.Kandrotas į nusikalstamą veiką, manoma, įtraukė ir daugiau asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yyyyyyyyy

yyyyyyyyy portretas
Pritariu pastebėjusiems, jog A. Kandrotas sąmoningai pravardžiuojamas „Celofanu“ siekiant pasityčioti. Tikrai, tada ir kitus veikėjus vadinkit jiems prilipusiomis pravardėmis: G. Landsbergį - „broileriu“, E. Gentvilą - „Žora“, A. Tapiną - „Funtiku“ ir t. t.

yyyyyyyyyyy

yyyyyyyyyyy portretas
Gi jau vakar Delfiai parašė gailų straipsnį paaiškinantį, jog diplomatiniai numeriai visai ne „šito atsiribojančio“ Maltos ordino, o kito. Tų Maltos „ordinų“, pasirodo, yra ne vienas.

Jo

Jo portretas
Gerai,kad Lietuvos psichiatrai neatsiriboja nuo šio idioto...
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių