Quantcast

Iš Maljorkos į Kauną grįžo nenoromis

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) absolventė Inga Pilipaitytė tris mėnesius praleido Maljorkoje, Ispanijoje, dalyvaudama „Erasmus+“ absolventų praktikos programoje. Istorijos bakalaurė, Kultūros paveldo ir turizmo magistrė sako, kad praktika užsienyje yra sudėtinga, tačiau nepaprastai naudinga patirtis, palengvinanti įsidarbinimą sugrįžus į Lietuvą.

„Turi visą Europą, važiuok, kur nori, dirbk, kur nori, tiesiog imk ir pildyk savo svajones. Kaip galima to atsisakyti? O tuo labiau, kad tai puiki galimybė įgyti patirties prieš integruojantis į darbo rinką“, – sako I. Pilipaitytė.

– Kas paskatino jau pabaigus studijas išvykti praktikai į užsienį? Gal ir studijų metu buvai išvykusi studijų mainams ar praktikai?

– Bakalauro ir magistrantūros studijų metais du kartus buvau išvykusi „Erasmus+“ studijoms į Glazgo ir Varšuvos universitetus bei „Erasmus+“ praktikai į Sevilijos kongresų ir konferencijų biurą Ispanijoje. Šios kelionės man davė labai daug, jų metu išsipildė ne viena mano svajonė, tapau stipresne ir laimingesne asmenybe. Kai sužinojau, kad galiu atlikti ir „Erasmus+“ absolventų praktiką, nei už ką nenorėjau praleisti šios galimybės.

– Kur atlikai praktiką? Ar buvo sudėtinga rasti praktikos vietą?

– Praktiką atlikau Maljorkos turizmo plėtros valdyboje (isp. Fomento del turismo de Mallorca, FTM). Vietą radau siuntinėdama savo gyvenimo aprašymą ir motyvacinį laišką mane dominančioms organizacijoms, jų kontaktinius duomenis susiradau internete. Iš pradžių norėjau pasirašyti praktikos sutartį su šiuolaikinio meno galerija Ibizoje, jau buvome pradėję bendrauti, bet, klausydama intuicijos, nusprendžiau ten nevykti, nors dar nebuvau susiradusi kitos praktikos vietos. Šiandien šiuo sprendimu labai džiaugiuosi, nes praktika Maljorkoje pranoko visus mano lūkesčius.

– Papasakok apie savo darbo dieną praktikos metu. Kokiomis veiklomis teko užsiimti?

– Viena iš FTM užduočių yra bendrauti su šalies ir užsienio žurnalistais, pasiūlyti jiems apgyvendinimo ir maitinimo įstaigas, pristatyti salą pagal juos dominančias temas. Pačią pirmą savo praktikos dieną praleidau ne biure – kartu su savo kolega aprodėme švedų žurnalistui Palmos miestą. Man ir pačiai ši ekskursija labai pravertė, kadangi tuomet dar tik džiaugiausi savo pirmosiomis dienomis Maljorkoje. Pagrindiniai dienos darbai biure buvo du: turėjau priimti į valdybą ateinančius žmones ir atsakyti į telefono skambučius. Kiti dienos darbai keitėsi. Liepa ir rugpjūtis buvo ramesni, teko daugiau rūpintis organizacijos administracija, tvarkyti jos archyvus. Nors FTM nedirba kaip turizmo informacijos centras, tačiau vis užklysdavo turistai, todėl prireikdavo teikti ir turistinę informaciją. Rugsėjis buvo aktyviausias mėnuo, pradėjome rinkti ekskursantų grupes (nuo spalio mėnesio valdyba organizuoja ekskursijas į kalnus), todėl kasdien biure ir telefonu teikdavau informaciją besidomintiems, registruodavau juos į ekskursijas.

– Kas tau labiausiai patiko atliekant praktiką?

– Galėčiau įvardinti tris aspektus. Pirma, savo gyvenimą sieju su turizmu. Darbas turizmo plėtros valdyboje man suteikė galimybę susipažinti su vietos įvaizdžio plėtros subtilybėmis, bendravimo su žurnalistais svarba. Ši sritis man iki šiol buvo mažai pažįstama.

Antra, FTM yra viena seniausių Ispanijos turizmo organizacijų, įkurta 1905 m., tad turėjau galimybę susipažinti su organizacijos archyvais, pirmosiomis reklaminėmis brošiūromis. Turizmas yra mano itin mylima profesinė sritis, o istorija – didelė mano aistra, tad darbas su šios organizacijos archyvais man buvo didelis malonumas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

susidomėjęs

susidomėjęs portretas
O tai kada dulkinaisi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių