Quantcast

Maisto žinovas Alfas: vizitas Kaune prasidės nuo restorano „Olive Kitchen“

  • Teksto dydis:

Maisto žinovas Alfas pasidalijo rekomendacija, ką būtina aplankyti Kaune. Pasak maisto eksperto, jo vizitas Kaune prasideda nuo neseniai rekonstruotos Vienybės aikštės, todėl jis labai džiaugiasi, jog prieš kelias savaites čia atsidarė ir kokybiško maisto restoranas „Olive Kitchen“.

Mėgstamiausi patiekalai

Vienybės aikštėje esančiame BLC verslo centre duris atvėrė restoranas „Olive Kitchen“. Kauniečiai jau yra puikiai susipažinę su restorano siūlomu meniu ir atradę mėgstamiausius patiekalus, nes tai – jau antrasis restoranas Kaune. Pirmasis veikia prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Svečiai iš kitų miestų taip pat jau spėjo įvertinti restorano kokybę.

Kaune apsilankęs kulinarinių laidų autorius Alfas tikino, kad visada mėgsta pasisvečiuoti išskirtinėse vietose bei paskanauti kokybiško maisto. Pasak jo, dabar viena tokių vietų, kurios traukia žmones, Kaune neabejotinai taps Vienybės aikštė ir čia įsikūręs restoranas „Olive Kitchen“.

„Pirmojo restorano „Olive Kitchen“ sėkmė, manau, kad tikrai bus pakartota, nes antrasis atsidarė išskirtinėje vietoje, unikalioje aikštėje. Ne kartą esu sakęs, kad aš, kaip vilnietis, pavydžiu Kaunui tokios aikštės. Manau, kad mano vizitai Kaune dabar prasidės arba baigsis būtent šia vieta. Man labai svarbi maisto filosofija, tad labai smagu, kad žmonės investuoja ir į gražią aplinką, ir į kokybiškus patiekalus“, – kalbėjo kulinaras.

Manau, kad mano vizitai Kaune dabar prasidės arba baigsis būtent šia vieta. Man labai svarbi maisto filosofija, tad labai smagu, kad žmonės investuoja ir į gražią aplinką, ir į kokybiškus patiekalus.

Jis pasidalijo, kokie restorano patiekalai sužadino jo skonių receptorius bei ką jis rekomenduotų paragauti kitiems. Maisto žinovas išskyrė keletą patiekalų, kurie jau spėjo tapti jo favoritais.

„Daug kas turi Cezario salotas, bet tik nedaugelis žino, kaip jas tinkamai paruošti. Jei reikėtų parodyti pavyzdines salotas, pasakyčiau, kad reikėtų ateiti čia ir paragauti. Vištienos krūtinėlė yra neperkepta, grilio patiekalai ruošiami ant natūralių anglių, tad tai suteikia labai gerą skonį. Taip pat vienas mano favoritų šiame restorane yra šaltibarščiai. Čia patiekiami tiršti, tikri ir labai panašūs į tuos, kokius pats gaminu“, – mėgiamais restorano „Olive Kitchen“ patiekalais pasidalijo Alfas.

Maisto žinovas atkreipė dėmesį, kaip „Olive Kitchen“ virtuvės meistrai gamina picas. Čia naudojama nešaldyta, bet vietoje gaminama ir brandinama picos tešla, taip pat viskas daroma rankomis, tad tai suteikia subtilų skonį.

„Tešlos gaminimo technologija labai keičia skonį. Negali būti pagaminta tešla ir po kelių valandų jau kepama pica. Ji turi pastovėti tam, kad nebūtų guminė. Be to, labai svarbu, kad picos šonai šiek tiek paskrustų ir visi padažai bei ingredientai laikytųsi. Pica siūlau valgyti rankomis ir labai svarbu, kad pica nebūtų perkrauta. Pica turi būti tokia, kad nei pridėsi nei atimsi. Čia ragauta pica buvo ne sausa ir ją norėjosi suvalgyti iki paskutinio kąsnio“,– pastebėjimais pasidalijo virtuvės mitų griovėjas Alfas.

Skonių fiesta

Miesto svečiui pro akis nepraslydo ir tai, jog „Olive Kitchen“ restoranas siūlo patiekalus, kurie apima įvairių tautų virtuves, apjungia skirtingus skonius, tad kiekvienas atėjęs gali atrasti savo mėgiamus patiekalus ar jų derinius.

„Per pastaruosius metus lietuviai labai pamėgo midijas, jas užsisako ne tik restoranuose, bet vis dažniau nori pasigaminti ir namuose. Kai rengiu laidas, dažnai sulaukiu klausimų, kaip skaniai jas patiems paruošti, tad tikrai žmonės gali ateiti į „Olive Kitchen“ ir paragauti midijų su kreminiu padažu bei bulvytėmis“, – apie tai, kad naujai atsidariusiame restorane lankytojai gali pasisemti kulinarinių idėjų, užsiminė maisto žinovas Alfas.

Pasak jo, maisto įvairovė restorane užtikrina, jog kiekvienas atras patiekalus, kuriais norės pasimėgauti, juk paprastai ir vaikų bei tėvų norai dažnai skiriasi. Taip pat jis atkreipė dėmesį ir į verslo pietų meniu. Restorane „Olive Kitchen“ nėra standartiškai nurodomi keli patiekalai, kuriuos turi rinktis lankytojai. Jie patys gali susidėlioti tai, ko norėtų pietums. Taip galima atliepti klientų poreikius, jei jis kažko nemėgsta ar yra alergiškas, o gal tiesiog labiau mėgsta vienokį ar kitokį garnyrą.

„Čia galima patiems sukomplektuoti, kokių pietų nori, nėra prikaišiojama, jog siūloma būtent konkretūs trys patiekalai. Jei pats gali pasirinkti, kokį kepsnį, garnyrą valgysi, pietų meniu gerokai išsiplečia. Galimybė pačiam pasirinkti pietų meniu, suteikia tokią eksperimentavimo laisvę. Be to,

įvairovė svarbi, jei ketinama pietauti su visa šeima, nes tada labai dažnai išsiskiria nuomonės ir jei būtų vien picerija, ne visi turėtų, ką valgyti“, – savo nuomonę išsakė virtuvės mitų griovėjas.

Šeimų zona

Kaune apsilankęs maisto žinovas Alfas atkreipė dėmesį ir į tai, kad „Olive Kitchen“ restorane įrengta ir vaikų zona. Tad čia atėję tėveliai gali ir mėgautis kokybišku maistu, ir tuo pačiu matyti, ką veikia jų mažieji.

„Tai rodo, kad čia šeimos yra laukiamos. Erdvės padarytos taip, kad tėvams nereikėtų jaudintis, kad vaikai kažkur išeis, nes jie sėdėdami prie staliukų, gali matyti ir žaidžiančius vaikus. Jei nėra įrengta vaikų zonų, šeimos paprastai ilgai neužsibūna ir negali jaustis komfortiškai“, – apie tai, kad vaikų zonos leidžia ir užimti vaikus, ir atsipūsti tėvams, kalbėjo pašnekovas.

Vyras laikėsi nuomonės, jog yra svarbu vaikus nuo mažens supažindinti su maisto kultūra, parodyti, ką ir kaip žmonės valgo, kaip jie elgiasi viešoje vietoje. Tai, pasak Alfo, suteikia galimybę vaikams socializuotis ir kartu mokytis.

„Taip mes skatiname vaikus būti pilnaverčiais. Tas restoranas, kuris galvoja ne tik, kaip užsidirbti, bet ir apie tai, ką gali pasiūlyti klientams ne tik šiandien, bus sėkmingas. Taip pat labai svarbus svetingumas tam, kad bet kuris čia atėjęs žmogus galėtų jaustis patogiai. Aš labai džiaugiuosi, kad ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose atsiranda įdomių vietų, kur galima skaniai pavalgyti“, – sakė maisto ekspertas Alfas.

Išskirtinis simbolis

„Olive Kitchen“ restoranas turi išskirtinę vizitinę kortelę. Tiek „Akropolyje“, tiek Vienybės aikštėje veikiančių restoranų patalpose auga kelis šimtmečius skaičiuojantys alyvmedžiai. Juos kruopščiai prižiūri ilgametę patirtį turintys bonsai medžių meistrai.

„Tai, ko gero, pirmasis restoranas Lietuvoje, kuris interjere turi alyvmedį - bonsą. Esu gamtinių sodų restoranuose šalininkas, todėl džiaugiuosi, kad restorane auga ir alyvmedis. Jis specialiai sukurtas taip, kad galėtų augti tokiomis sąlygomis, tad toks medis priduoda ir jaukumo, ir gyvumo“, – išskirtinį restorano akcentą pagyrė kulinarinių laidų autorius Alfas.

Jis tikino, kad stebėjo ne vieną restorano lankytoją, kuris įsiamžino prie alyvmedžio. Kai kurie žmonės paliečia jo lapus, nes nori įsitikinti, kad jie tikri, o ne plastikiniai. Šio išskirtinio restorano interjero autoriai – architektai Audronė Kubilienė, Gintaras Antanas Kubilius ir Vytautė Gineikaitė.

„Tai yra pavyzdys, kad žmonės investuoja į tai, kas tikra tam, kad čia atėjęs žmogus gautų viską, kas yra geriausia“, – pridūrė miesto svečias.

Be to, alyvuogė restorane ne tik simbolis, bet ji turi ir privilegijų. Klientai, už 1 eurą įsigiję „Alyvuogės“ kortelę, gaus 25 proc. nuolaidą visoms picoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nija

Nija portretas
Gyvename tolokai, bus proga būtinai apsilankysime. Neseniai pradėjau žiūrėti Alfos laidas. Esu itin sužavėta jo paprastais, skaniais, su meile pagamintais patiekalais. Puiku! Geros kloties jums ir seksime toliau jūsų laidas!

Anonimas

Anonimas portretas
Kainos tikrai labai adekvačios ir visiems įkandamos, kosmoso nekainuoja.

To Labai gerai?

To Labai gerai? portretas
O kainos kaip?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių