Quantcast

Maisto mugėje „Kaunas FOOD“ – nemokamos specialistų paskaitos

  • Teksto dydis:

Lapkričio 30 dieną po „Žalgirio“ arenos stogu vienai dienai sukvies išskirtinė maisto mugė „Kaunas FOOD“. Įvairių maisto produktų, gėrimų ir reikmenų gausa lankytojus įsuks į naujų idėjų paieškas virtuvėje.

Nuo 10 iki 16 val. vyksiančiame renginyje ypatingą dėmesį patrauks nemokamos žinomų šalyje specialistų paskaitos maisto ir mitybos temomis. Lankytojų lauks mitybos specialistai Andžej Michmel, Paulius Paulauskas, Kristina Bondar bei Maisto inovacijų centras (EIT Food), kuruojamas Kauno technologijos universiteto.

Nemokamos specialistų paskaitos maisto ir mitybos temomis

Nemokama vienos dienos mugė „Žalgirio“ arenoje pritrauks maisto ir mitybos sričių entuziastus, čia vyks ne viena nemokama paskaita įvairiomis temomis.

Nuo 10.30 iki 13 val. Maisto inovacijų centras (EIT Food), kuruojamas Kauno technologijos universiteto (KTU), kvies į informacinį renginį „Ateities mityba – jau šiandien?“.

Renginio metu mitybos ekspertė, Všį „Sveikatos balansas“ vadovė ir įkūrėja Aida Matulevičiūtė pristatys kintančius mitybos įpročius šiandieninėje visuomenėje, ekologiškumo sampratą virtuvėje.

Apie maisto ir naujovių sinergiją kalbės startuoliai – inovatyvaus ir natūralaus nootropinio gėrimo „Brite Drinks“ vadovas ir įkūrėjas Andrius Ratkevičius bei viena iš fermentuotos gilių kavos „Gilė“ kūrėjų, atstovavusi Lietuvai startuolių konkurse „Ecotrophelia“, Agnė Zemblytė.

Pranešimų pabaigoje į atvirą diskusiją pakvies visas būrys maisto mokslo, verslo bei inovacijų atstovų. Prie diskusijos prisijungti bus kviečiami ir žiūrovai – aktyviausieji sulauks ir dovanų.

13 val. sportininkas, sporto treneris, mitybos specialistas A. Michmel mėgins atsakyti į klausimus, kokia yra įvairių maisto produktų nauda ir žala mūsų organizmui, koks maistas suteikia daugiausiai naudos mūsų kūnui ir ko reikėtų vengti.

14 val. visuomenės sveikatos specialistas bei veganizmo aktyvistas P. Paulauskas renginyje aptars dažniausius veganizmo mitus ir kodėl verta išbandyti veganizmą?

15 val. mitybos specialistė ir knygos „Cukraus detoksas’“ autorė K. Bondar diskutuos tema, kaip maistas veikia mus emociškai? Kodėl renkamės valgyti nenaudingą maistą? Kaip formuojasi fizinė ir emocinė priklausomybė nuo maisto? Kaip jos atsikratyti?

Nuo vytintų delikatesų iki putpelių kiaušinių

Lapkričio 30 dieną, šeštadienį, nuo 10 iki 16 val. „Žalgirio“ arenoje rasite nuo kokybiškų kasdienybėje naudojamų iki išskirtinį skonį dovanosiančių produktų. Nemokama vienos dienos mugė apims platų pasirinkimo spektrą.

Lankytojų lauks ne tik įprastai virtuvėje sutinkami prieskoniai, duona, rūkyti ir vytinti mėsos gaminiai, šviežiai spausti įvairūs aliejai, bet ir, pavyzdžiui, be glitimo ir laktozės pagaminti makaronai, grūdai, supermaistas. Vilios ir šokoladai, įvairūs džemai, riešutų desertai, medus, bičių produktai, pyragai ir kita konditerija. Gurmanų dėmesys kryps į valgomuosius daigus, putpelių kiaušinius, lietuviškų daržovių traškučius ar dukart fermentuotą gauromečio arbatą.

Maisto mugėje „Kaunas FOOD“ bus galimybė atrasti ir kitų šalių gėrybių: arbatų iš Šri Lankos ir Taivano, armėniškų mėsos gaminių, itališkų produktų, naminių latviškų sūrių, uzbekiškos chalvos, braziliškos kavos.

Ne tik maistas, bet ir virtuvės reikmenys

Mugės lankytojus pasitiks ne tik maistas ir jo degustacijos. Renginyje lauks ir namų tekstilė, virtuvės reikmenys. Žavės galimybė susipažinti su profesionalia restoranų, kavinių ir maisto gamybos įranga ar net spausdintuvais, spausdinančiais maistiniais rašalais tiesiai ant maisto gaminių.

Įvairius maisto produktus, gėrimus, virtuvės reikmenis, degustacijas bei aktualias paskaitas apie maistą ir mitybą sujungsianti mugė sukvies lapkričio 30 dieną, nuo 10 iki 16 val., „Žalgirio“ arenoje, Kaune. Įėjimas nemokamas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Rašykite teisingai pavardės.

nuomonė

nuomonė portretas
neisime.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių