Quantcast

Magistralėje ties Giraite dar šiemet turėtų keistis eismo tvarka

  • Teksto dydis:

Magistraliniame kelyje A1 vyksta pokyčiai. Šiuo metu ruošiamasi statyti naują viaduką, kuris užtikrins saugią galimybę apsisukti. Kol kas esamas apsisukimas uždaromas nebus.

Nežino, kur galės apsisukti

Mėnesio pradžioje vairuotojams buvo kilę iššūkių, mat laikinai buvo uždarytas Giraitės apsisukimas, esantis magistraliniame A1 kelyje. Vairuotojai teiraujasi, ar toliau galės naudotis minėtu apsisukimu, ar teks važiuoti gerokai toliau.

„Matosi, kad ties Giraite jau kurį laiką sukiojasi sunkioji technika, rekonstruoja kelią, gal vietomis bus platesnis. Esu girdėjęs, kad Giraitės apsisukimas bus panaikintas, nes neva tai nėra saugu. Tada kyla klausimas, kur apsisukti, jei ten važiuoti nebegalėsim, nes kitas apsisukimas labai toli. Neekonomiška taip veltui važinėti tiek kilometrų tik tam, kad galėtum iš darbų sugrįžti į namus. Jei nebeleis apsisukti ties Giraite, kelionė namo labai išbrangs“, – skundėsi vienas vairuotojas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Statomas naujas viadukas

Kelyje Vilnius – Kaunas – Klaipėda rekonstruojamas ruožas nuo 103 iki 107 kilometro. Šių darbų metu bus panaikintas dabar esantis apsisukimas ties Giraite. Tiesa, kol kas Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) jo uždaryti nesiruošia. Kol vyksta naujojo viaduko statymo darbai, vairuotojai ties Giraite esančiu eismo mazgu ir toliau galės naudotis.

Galimas trumpalaikis (kelių dienų) ribojimas, jei technologiškai bus neįmanoma atlikti darbų.

„Visiškai uždaryti transporto judėjimo apsisukimo vietoje neplanuojama, kol nebus pastatytas viadukas. Galimas trumpalaikis (kelių dienų) ribojimas, jei technologiškai bus neįmanoma atlikti darbų“, – nurodė LAKD atstovai.

Vietoje nesaugaus ir avarijas galinčio sukelti apsisukimo, A1 kelyje ties Giraite bus įrengtas viadukas. Dviejų lygių sankryža leis užtikrinti saugumą bei įgyvendinti reikalavimus, keliamus magistraliniams keliams.

Rekonstruojant minėtą A1 kelio ruožą, bus įrengtas ir pėsčiųjų viadukas, įrengtos garsą slopinančios sienelės, sutvarkytos visos požeminės komunikacijos.

Numatyta, kad dviejų lygių sankryža ties Giraite bus įrengta šių metų lapkritį. Tada visas automobilių srautas bus nukreipiamas būtent viaduku, o senasis apsisukimas bus panaikintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SENUKU VIADUKAS

SENUKU VIADUKAS portretas
Melas ne ties Giraite o ties SENUKAIS. Giraites gyventojai bus privesti kasdien sukti 7km papildoma rata du kartus per diena kad apsisukti ties specialiai SENUKAMS pasatytu viaduku. Klausimas kas pastate viaduka SENUKAMS uz mokesciu moketoju pinigus? O tukstaciai zmoniu liko be viaduko. Kasdien reikes vezti vaikus i darzeli ir mokyklas ir papildomai pravaziuoti 7km *2 = 14km rata . Korupcija auciausiame lygmenyje. ir tyla ir ramybe. Ir dar tyciojasi is zmoniu sakydami kad cia Giraites viadukas

ARS

ARS portretas
Taip. Apsisuku ties "cepelinais" užuot laukęs ir eilėje,- daugiau nei 3 km nesigauna papildomai. O viadukas gyvybiškai svarbus

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kokio velnio į giraitę belstis greitkeliu, jeigu galima ją pasiekti per Romainius, Vijūkus?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių