Quantcast

M. Lukšienės premijos laureatu tapo pakaunės pradinių klasių mokytojas

  • Teksto dydis:

Meilės Lukšienės premijos laureatu antradienį išrinktas Kauno rajono Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradinės mokyklos pradinių klasių mokytojas Ąžuolas Jašinskas, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

„Norėčiau šia premija pasidalyti su visais mokytojais, kurie mane augino. Išsirinkau darbą, kurį dirbdamas mėgaujuosi. Noriu padėkoti ir žmonai, kuri taip pat pedagogė, ir turi kantrybės mane išklausyti. Man atrodo, kad mokytojui gauti M. Lukšienės premiją labai svarbu, tai didžiausias mokytojo darbo įvertinimas“, – ŠMSM pranešime cituojamas premijos laureatas.

Anelės ir Augustino Kriauzų pradinėje mokykloje mokytoju Ą. Jašinskas dirba nuo 2018 metų. Pranešime pažymima, kad mokytojas puikiai bendrauja su vaikais, tėvais, nuolat domisi švietimo naujovėmis.

Ąžuolas Jašinskas (Dainiaus Labučio /ELTOS nuotr.)

Premijos laureatas pamokas paįvairina šiuolaikinėmis technologijomis, taiko motyvacinę programą ClassDojo, kitus motyvacinius metodus, ugdančius mokinių gebėjimą mokytis, vertinti asmeninius pasiekimus, atsakingai planuoti.

Norėčiau šia premija pasidalyti su visais mokytojais, kurie mane augino.

Pasak pranešimo, jo mokiniai pelno lietuvių kalbos, matematikos, IT konkursų apdovanojimus, dalyvauja olimpiadose, edukacinėse pamokose.

Ą. Jašinskas 2016 metais baigė VDU lietuvių filologijos studijų programą, vėliau, 2019 metais, po pedagogikos studijų įgijo pedagogo kvalifikaciją. Pernai Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje jis baigė pradinio ugdymo pedagogikos modulį.  

Premija laureatui bus įteikta spalio 5 dieną, minint Tarptautinę mokytojų dieną.

Į M. Lukšienės premiją šiemet pretendavo 27 mokytojai.

Ši premija gali būti skiriama mokytojams už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą.

Premiją 2010 metais įsteigė tuometinė Švietimo ir mokslo ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nežiniukas

nežiniukas portretas
kokia valdžia, tokie ir laureatai…

Tai čia viskas

Tai čia viskas portretas
kas liko iš M.Lukšienės? Tik jos vardo apdovanojimai...O kur Tautinės mokyklos koncepcija? Kaip vykdomi jos moksliniai priesakai ir jaunosios kartos ugdymas?..Manau kad ATA Lukšienė dabar vartosi karste matydama tokią Švietimo ministerijos ministrę ir ta kas liko iš Lietuvos mokyklų ir jų mokyklų. Gal aš ir neteisi bet vien faktas kad per dabartinę seimo valdymo kadensiją ir šitos kr,vos ministro kėdėje valdymą uždarytos 90 mokyklų visoje mūsų šalyje.Vaikai turi važiuot mokytis už 50 - 100km kasdien..Tai kad gerovė ir kažkada šios mokslininkės, sąjūdininkės, šviesuolės numatytos švietimo sistemos tęsinys..

Puiku

Puiku portretas
Šaunu. Bet žurnalistai, meskit lauk iš savo žodyno tą keistą žodį "pakaunės", juk nesakom pavilniaus, paklaipedės, pajonavės, paprienių.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių