Quantcast

L.Stankūnaitė prokurorams nesiskundė dėl grasinimų?

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius neigia, kad Drąsiaus Kedžio sugyventinė Laima Stankūnaitė ar pirmadienį nužudyta jos sesuo Violeta Naruševičienė jam, ar kitam prokurorui skundėsi, esą D.Kedys grasina jas nužudyti.

Skundų nesulaukė

Kaip pranešė „Lietuvos rytas“, L.Stankūnaitė su V.Naruševičiene buvo apsilankiusios pas sostinės prokurorus ir joms skundėsi, kad D.Kedys grasina išžudyti visą šeimą. Prokurorų atsakymas esą buvo stebinantis - D.Kedžio veiksmuose mes nieko blogo nematome.

„Nebuvo atėjusi pas mane ar pas mūsų prokurorus. Vilniaus apygardos prokuratūros centriniame aparate yra apie 40 prokurorų, galiu jums pasakyti su visa atsakomybe, kad nei L.Stankūnaitė, nei šviesaus atminimo V.Naruševičienė pas mane asmeniškai nebuvo. Tai yra ne visai teisybė, kad ji atėjo pas kažkokį prokurorą ar dar kažką, to nebuvo“, - tvirtino R.Jancevičius. 

Pasak vyriausiojo prokuroro, tyrimas, kuriame D.Kedys kaltino savo buvusią sugyventinę ir jos seserį pardavinėjant vaiką pedofilams, o nužudytą Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių bei verslininką, buvusį politiką Andrių Ūsą pedofilija, Vilniaus apygardos prokuratūrą pasiekė tik šių metų rugpjūčio pabaigoje.

Šis tyrimas pernai lapkričio mėnesį buvo pradėtas Kauno policijoje, paskui jis buvo perduotas Kauno miesto apylinkės prokuratūrai, vėliau - Kauno miesto apygardos prokuratūrai. Gavus tam tikrus skundus ir pareiškimus, bylą išsireikalavo Generalinė prokuratūra, kuri išnagrinėjusi visą turimą medžiagą, nusprendė, kad norint, jog byla būtų išnagrinėta visapusiškai ir objektyviai, ją perdavė Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorams.

„Byla buvo pradėta Kaune, su visu spektru, visu baudžiamojo kodekso straipsnių buketu. Visa ji pakliuvo ir pas mus“, - aiškino R.Jancevičius.

Darbo kilogramais neskaičiuoja

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro, nė viena byla nebuvo tiriama tokiais tempais, kaip ši. Per daugiau nei mėnesį apklausta mergaitės motina, kiti asmenys, surašyti pranešimai apie įtarimus, J.Furmanavičius apklaustas kaip specialusis liudytojas. „Užklausėme kitus dalykus, nenoriu jų kilogramais vardyti, metrais matuoti. Yra pasakyta, kad melas atjoja raitas, o teisybė ateina pėsčia“, - kaltinimus dėl bylos vilkinimo neigė R.Jancevičius.

Jo teigimu, byla yra specifinė ir nors joje padaryta labai daug, jis nesirengia visko vardyti. „Mergaitė nebuvo  apklausta, nes yra procesas, atitinkami dalykai, mes nesirengėme jos apklausinėti, yra procedūros, yra visokie planai, ne spaudos puslapiuose pasakoti, kas yra padaryta byloje. Byla yra nebaigta, bet mes ją tyrėme ir tirsime iki galo“, - kalbėjo prokuratūros vadovas.

Gali būti pareikšti įtarimai

Vilniaus apygardos teismas antradienį iš dalies patenkino D.Kedžio skundą ir panaikino ankstesnius sprendimus nepateikti įtarimų buvusiai jo gyvenimo draugei L.Stankūnaitei.

D.Kedys siekia, kad jo penkiametės dukros motina būtų teisiama už mažamečio tvirkinimą ir padėjimą padaryti nusikalstamą veiką.

Šis nutarimas įpareigojo Vilniaus apygardos prokurorus iš naujo svartyti, ar pateikti įtarimus L.Stankūnaitei.

R.Jancevičiaus teigimu, atsisakyti vykdyti teismo sprendimo prokurorai negali, tačiau kada bus sprendžiamas klausimas dėl įtarimų pareiškimo buvusiai D.Kedžio sugyventinei pasakyti taip pat negalėjo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių