Quantcast

LSMU įteikti diplomai: tarp sveikatos specialistų – ir sporto meistrai

  • Teksto dydis:

Antradienis tapo ypatinga diena daugiau kaip tūkstančiui Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) studentų. „Žalgirio“ arenoje jiems įteikti mokslo baigimo diplomai. Tai šimtoji Lietuvos universiteto, kurio tąsa yra LSMU, laida. Tarp jų – daug Lietuvos sportininkų.

Įveikė kartu

Šventinė atmosfera buvo užvaldžiusi visą areną ir jos prieigas. Absolventai džiaugėsi įveiktu atsakingu etapu, negailėjo nuoširdžių pagiriamųjų žodžių savo alma mater ir planavo tolesnį akademinį, profesinį gyvenimą.

Iškilmingą diplomų įteikimo ceremoniją pradėjo LSMU senato pirmininkė prof. dr. Jūratė Macijauskienė. LSMU rektorius prof. dr. Rimantas Benetis, sveikindamas absolventus, kalbėjo, kad šiųmečiai šimtmečio diplomai simbolizuoja ne tik įgytas žinias, bet ir visą šį nelengvą laikmetį, patirtas pandemijos negandas, įveiktas kartu su universitetu.

„Jūsų laukia įdomus ir atsakingas gyvenimo laikotarpis – su įdomiais iššūkiais ir nusivylimais, pasirinkimais, galimybėmis“, – kalbėjo R.Benetis ir priminė, kad universitetui visuomet išliks svarbu, kaip absolventams sekasi už jo sienų.

LSMU tarybos pirmininkas Gintaras Skorupskas absolventams ir jų tėvams dėkojo, kad studijoms pasirinko LSMU. „Štai diena, kurios laukėte: pergalė yra jūsų. Universitetas, nepaisant visų sunkumų, labai stengėsi išpildyti studentų ir jų artimųjų lūkesčius. Jūsų sunkus darbas, noras ir tikėjimas vainikuoti diplomu, tačiau tai tik pradžia. Pradžia prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą“, – kalbėjo G.Skorupskas.

LSMU tarybos pirmininkas priminė: keletas pastarųjų metų visų gyvenimus pakeitė negrįžtamai. Vis dėlto tikėjimas, viltis ir vienybė nugali visas pasaulio negandas.

„Tikėkite ir gyvenkite – Lietuvai, kitiems, bet rūpinkitės ir savimi, nes Lietuvai reikia iškilių ir neperdegusių herojų“, – linkėjo G.Skorupskas.

JE kardinolas Sigitas Tamkevičius susirinkusiesiems priminė seną posakį: malšinti skausmą – dieviškas darbas. „Sveikinu jus, paskyrusius gyvenimą dieviškai profesijai, kuriai beveik nėra lygių, – ji reikalauja didelio pasiaukojimo ir meilės kenčiančiam žmogui“, – kalbėjo JE S.Tamkevičius.

Švedijos ambasadorė Lietuvoje Inger Buxton sveikino LSMU garbios šimtmečio sukakties proga ir pažymėjo, kad jai itin malonu, jog studijas LSMU renkasi tiek daug jaunimo iš Švedijos. Ambasadorė gimtąja kalba šiltai pasveikino LSMU baigiančius savo tautiečius.

LSMU studentų atstovybės prezidentė Ieva Petrutytė pabrėžė, kad studijos LSMU stipriai ir į gera keičia jauną žmogų.

„Susiradote naujų draugų, įgijote specialybę, patobulėjote kaip žmonės, užaugote kaip asmenybės. Esate mūsų pasididžiavimas, mūsų ateitis. Nesustokite tobulėję“, – linkėjo I.Petrutytė.

Nuo dziudo iki šachmatų

Studijas šiemet baigė 1 009 LSMU Medicinos, Odontologijos, Farmacijos, Veterinarijos, Visuomenės sveikatos, Slaugos, Gyvūnų mokslų fakultetų absolventai. 185 įgijo bakalauro, 824 – magistro laipsnį.

Finalas: studijas LSMU šiemet baigė 1 009 specialistai. LSMU nuotr.

Tarp šiųmečių baigusiųjų – 150 užsieniečių absolventų. Didžiausia jų dalis, apie 100, – medicinos studijas baigę būsimieji gydytojai iš Švedijos, Vokietijos, Indijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos.

Net aštuoniolika lengvosios atletikos, tinklinio, plaukimo, krepšinio, šachmatų, teniso, dziudo, orientavimosi ir kitų sporto sričių čempionų, turnyrų prizininkų, universiteto rinktinių narių LSMU šiemet baigė atitinkamai medicinos, odontologijos, slaugos, visuomenės sveikatos studijas.

Daugkartinė Lietuvos čempionatų, studentų varžybų laimėtoja ir prizininkė, Europos čempionatų dalyvė, moterų šachmatų FIDE meistrė, LSMU šachmatų rinktinės narė Giedrė Vanagaitė kartu su savo kurso draugais rankose laiko po medicinos mokslų krypties diplomą.

Šeštame kurse dėl studijų absolventė sportui galėjo skirti mažiau laiko, tačiau iki tol viską suderinti pavykdavo tinkamai planuojant veiklą, laikantis darbo ir poilsio režimo.

„Viską pavyko įveikti ir dėl to, kad labai patinka ir šachmatai, ir medicina. Niekur kitur savęs neįsivaizduoju, tik medicinoje. Išskirtinė sritis ir didelė garbė ją studijuoti“, – kalbėjo G.Vanagaitė, kurios širdis linksta kardiologijos ir šeimos medicinos link.

Giminaičių pėdomis

Besišypsanti lengvaatletė Gabrielė Čeponytė – kineziterapijos specialistė. Ši Lietuvos ir LSMU lengvosios atletikos rinktinės narė, daugkartinė Lietuvos ir Lietuvos studentų varžybų prizininkė, Europos čempionatų dalyvė, sporto meistrė taip pat planuoja toliau tęsti studijas LSMU – sieks magistro laipsnio.

Rinkdamasi studijų kryptį ji sekė giminaičių pėdomis. „Šeimoje yra ne vienas medikas. Kineziterapijoje galiu panaudoti savo sportines žinias, sujungti jas su sveikatos žiniomis. Mane visuomet domino sveikatos priežiūra ir sveikatinimas“, – kalbėjo G.Čeponytė. Ji neslėpė, kad suderinti studijas ir sportą reikėjo nemažai pastangų ir valios.

Darbo rinkoje – itin laukiami

Kalbinti LSMU absolventai neslėpė, kad ryžtas, disciplina, kurią ugdo sportas, labai praverčia ir siekiant mokslo aukštumų.

Šiuo metu LSMU studijuoja per 8 tūkst. studentų. Tai vienas tarptautiškiausių šalies universitetų: čia mokosi studentai iš daugiau nei 87 pasaulio šalių. LSMU parengti įvairių sveikatos sričių specialistai itin laukiami darbo rinkoje, puikiai vertinami darbdavių.

Per pirmuosius metus po studijų baigimo įsidarbina net apie 90 proc. universiteto absolventų. Tai vienas geriausių rodiklių Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oooooo

oooooo portretas
Putin xuilo ! Nuverskit Putina pagaliau

Pirmyn

Pirmyn portretas
LSMU - pats perspektyviausias universitetas Lietuvoje. Absolventus Vokietijos rezidentura priims isskestomis rankomis. Aisku, jet vokieciu kalba lanai gerai ismokta.

ONTĖ

ONTĖ portretas
Kad bus paminėti šachmatai, neabejojau. Jei gerai žaidi šachmatais, reiškia galvą turi. O studijuojant mediciną, galvą reikia turėti. Dar jie ne gydytojai, dar studentai. Bus sunku. Konkurencija tarp ligonių, konkurencija gauti operaciją.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių