Quantcast

Lietuvos sporto universitetas aktyviai minėjo Europos judėjimo savaitę

  • Teksto dydis:

Lietuvos sporto universitetas (LSU) jau septintus metus iš eilės prisidėjo prie projekto #BEACTIVE Europos sporto savaitė, kuris skatina masinį sportą ir fizinį aktyvumą. Europos sporto judėjimo savaitės metu siekiama, kad kuo daugiau žmonių sportuotų ir būtų fiziškai aktyvūs, suprastų sporto ir fizinio aktyvumo naudą. Ši savaitė skirta įvairaus amžiaus, socialinės padėties ir sportiškumo žmonėms.

Judėjimo savaitei paminėti Sporto ir laisvalaikio centras kartu su LSU dėstytojais ir studentais suorganizavo du renginius – Atvirąsias LSU rudens kroso pirmenybes ir Masinį šokį. Šie renginiai įtraukti į projektą „Sportuok su LSU“, kuris bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Rugsėjo 22-ąją per Atvirąsias LSU rudens kroso pirmenybes prie starto linijos stojo per 400 dalyvių, kurie varžėsi šešiose amžiaus grupėse ir išbandė savo jėgas bėgdami 0,5 km, 1 km ir 2 km distancijas. Europos judėjimo savaitę užbaigėme rugsėjo 24 d. vykusiu Masiniu šokiu. Kauno miesto moksleiviai, Universiteto svečiai darbuotojai bei studentai, renginio metu judėjo šokio ritmu, prisijungdami prie projekto #BEACTIVE – judėk šokio ritmu.

Atvirosiose LSU rudens kroso pirmenybėse dalyvavo per 400 bėgikų.

Šiemet 600 dalyvių šoko skambant AC / DC – T.N.T. muzikai, o „Gimnastika visiems“ atstovo sukurtų šokio judesių mokė ir vieningą bei draugišką atmosferą kūrė LSU dėstytoja, trenerė, buvusi ilgametė Kauno „Žalgirio“ šokėja, „Žalgirio“ šokėjų mokyklos trenerė Milda Treigienė.

Renginiuose dalyvavo gausus būrys moksleivių iš Kėdainių ir Kauno švietimo įstaigų. Viena aktyviausiai ir masiškiausiai renginiuose dalyvavusi mokykla – Kauno „Vyturio“ gimnazija. Geros nuotaikos, entuziazmo nestokojo ir visų kitų renginiuose dalyvavusių mokyklų – Kauno „Saulės“ gimnazijos, KTU inžinerijos licėjaus, Kauno B. Brazdžionio mokyklos, Kauno „Vyturio“ gimnazijos, Kauno „Varpelio“ pradinės mokyklos, LSU Kėdainių „Aušros“ progimnazijos, Kauno ,,Varpo’’ gimnazijos, Kauno „Nemuno“ mokyklos, Kolpingo pradinės mokyklos, Kauno M. Mažvydo progimnazijos, Kauno S. Daukanto progimnazijos negalią turinčių asmenų centro „Korys“, Kauno Petrašiūnų progimnazijos, Kauno Gedimino sporto ir sveikatingumo gimnazijos – mokytojai bei moksleiviai.

Projektas „Sportuok SU LSU“ – aktyviam ir turiningam jaunimo laisvalaikiui

„Sportuok su LSU“ projekto metu siekiama motyvuoti ir nukreipti jaunimą aktyviai, turiningai ir sveikai leisti laisvalaikį. Tokie sporto renginiai teigiamai veikia fizinę ir psichinę sveikatą, socialinę integraciją, sukuria galimybes dalytis geromis emocijomis bei susirasti naujų draugų“, – teigė projekto vadovė Karolina Deliautaitė.

Šiemet planuojama surengti dar tris sporto renginius.

Lapkričio 11 d. vyks Krepšinio trijulių turnyras, kuriame varžysis studentų ir moksleivių grupės.

Gruodžio 10 d. futbolo mylėtojus suburs Kalėdinis futbolo turnyras.

Gruodžio 16 d. studentai savo jėgas išmėgins Atvirosiose lengvosios atletikos žiemos pirmenybėse Z. Šveikausko ir A. Stanislovaičio taurėms laimėti.

Kitais metais sportiškų vaikų ir jaunuolių lauks Stalo teniso turnyras, Mišriųjų trijulių tinklinio turnyras, Studentų plaukimo varžybos, Tradicinis bėgimas A. Vietrino taurei laimėti, Krepšinio turnyras, Sportinis-socialinis renginys „Nes bendrauti gera“ vaikams iš socialiai jautresnių grupių.

Projekto metu jaunimas bus skatinamas dalyvauti savanoriškoje sporto veikloje. Tikimasi, kad projektas prisidės ir prie bendruomeniškų ryšių tarp mokyklų ir universitetų kūrimo bei tarptautinių fizinio aktyvumo skatinimo iniciatyvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hhh

hhh portretas
o kad Korona LSU niekas neinformuos....slepiama kokiu tikslu ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių