Quantcast

Lietuvos kariuomenės dieną kauniečiai švęs su Kauno įgula

Švęsti Lietuvos kariuomenės dieną kauniečius pakvietė drauge su talkininkais šventę rengiančios Lietuvos karinės oro pajėgos.

Ši šventė šeštadienį tradiciškai vyks miesto centre. Ji prasidės šventomis Mišiomis Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. Po jų kariai žygiuos į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Čia vyks iškilmingas minėjimas, Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimas. Muziejaus sodelyje bus padėta gėlių prie Laisvės bei kitų paminklų, skambės sveikinimo kalbos.

Vėliau Vytauto Didžiojo karo muziejus pakvies visus aplankyti Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų parodą „Liečiantys dangų“.

Ir dar muziejus primena, kad šį savaitgalį, Lietuvos kariuomenės dienos proga, jo lankymas bus nemokamas. Lankytojai ne tik galės susipažinti su šiuolaikiškai atnaujintomis ekspozicijomis bet turės ir galimybių išbandyti atmintį lavinantį žaidimą „Pažink Lietuvos kariuomenę“.

ELTA primena, kad Kaune veikia antrajame pagal didumą Lietuvos mieste įkurdintos vyriausybinės organizacijos – Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas bei Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-oji rinktinė. Taip pat – ir Lietuvos karinės oro pajėgos – aeronautikos įmonė, kurios paskirtis – šalies oro erdvės kontrolė, apsauga ir gynyba, parama sausumos bei jūrų pajėgoms, paieškos, gelbėjimo bei specialiųjų operacijų vykdymas, krovinių ir žmonių (karių ir valstybės tarnautojų) pervežimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to kestas arba kostia

to kestas arba kostia portretas
tau zmogeli su galva visai negerai... reiktu pasigyditi :)

Kęstas

Kęstas portretas
Kas yra Nausėda? Grybauskaitė buvo mieganti gražuolė. Tyliai vadovavo karui su Rusija, kurio, kaip ir bet kokio pasaulinio branduolinio karo, niekada nebus. Vadovauti neegzistuojančiam karui yra lengva. Todėl Grybauskaitė galėjo tiesiog gulėti stikliniame karste prezidentūros rūmuose ir nieko nedaryti. Nausėda suprato šitą metodą. Daro tą patį. Vadovauja karui. Nausėda, kaip ir Grybauskaitė, nekenčia valstiečių. Juk valstiečiai, būdami valdžioje, daro tai, kas naudinga Lietuvos žmonėms. Kaip jie drįsta? Ką sugalvojo manipuliatorius Nausėda? Padidinti valstiečiams mokesčius už dyzeliną ir atiduoti tą nedidelę sumą pinigų balsuojantiems už valstiečius pensininkams. Landsbergiška idėja: meskime į Lietuvos šunidę mėsos gabaliuką, kad šunys susipjautų. Ar tokio prezidento mums reikia? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Ar bus pigaus vyno

Ar bus pigaus vyno portretas
?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių