Quantcast

Lietuviški „Axioma Metering“ vandens skaitikliai – Omanui

  • Teksto dydis:

Išmaniųjų vandens ir šilumos skaitiklių kūrėja „Axioma Metering“, vos prieš nepilną pusmetį atidarė naują gamyklą Kauno LEZ’e, planuoja plėtrą ne tik Kaune. Trečiadienį Axioma salėje buvo pasirašyta sutartis tarp gamyklos ir pusiau valstybinės Omano Sultonato įmonės „National Energy Center“ (NEC). Lietuvos kompanija prisidės prie nacionalinės Omano vandens apskaitos technologinės reformos, kuri atgyvenusią technologiją keis daiktų interneto (IoT) sprendimais.

Jau kuris laikas Omane buvo planuojama nacionalinė Omano vandens apskaitos technologinė reforma. Ir jau 2016 m. „National Energy Center“ (NEC) ieškojo tiekėjų, galinčių padėti ją įgyvendinti. 2018 m. iš visų sprendimus pasiūliusių kompanijų, buvo pasirinkti lietuviški išmanieji „Axioma Metering“ vandens skaitikliai Qalcosonic W1, dėl patvarumo ir tikslumo.

Šio projekto metu seni s kompanijos taip pat pasirašė skaitiklių tiekimo kontraktą pirmajam Omano vandens apskaitos technologinės reformos etapui, kurio metu skaitikliai Omane bus masiškai keičiami lietuviškais išmaniaisiais vandens skaitikliais Qalcosonic W1. Numatyta, kad 100 tūkst. išmaniųjų lietuviškų skaitiklių Omaną pasieks per 10 mėnesių. Tačiau „Axioma Metering“ ne tik tieks ultragarsinius skaitiklius, bet ir atliks galimybių studiją pastatyti gamyklą ir pradėti skaitiklių gamybą Omane. Tai numatyta savitarpio supratimo memorandume, kurį „Axioma Metering“ pasirašė su į Lietuvą atvykusia delegacija, kurią sudaro pusiau valstybinės Omano Sultonato įmonės „National Energy Center“ (NEC) vadovai, ieškantys galimybės perkelti skaitiklių gamybą į Omaną.

Džiaugiamės proga reikšmingai prisidėti prie Lietuvos ir Omano tarpusavio ryšių stiprinimo.

Visas projektas – apskaitos prietaisų tiekimas ir skaitiklių gamybos perkėlimas į Omaną – bus įgyvendinamas keliais etapais per 5 metus. Projekto vertė viršija 10 mln. eurų, o pusė šio projekto apimties, apie 5 mln. eurų, bus įgyvendinta per pirmuosius 12 mėnesių. Šis sandoris penkiskart užaugins dabartinės prekybos/eksporto apimtis tarp Lietuvos ir Omano valstybių.

„Didžiuojamės galėdami prisidėti prie inovatyvaus tarptautinio projekto, svarbaus pokyčio, leisiančio tausoti geriamą vandenį Omane. Užsakovai įvertino moderniausius rinkoje siūlomus apskaitos prietaisus ir derėjosi su daugeliu gamintojų. Tai, kad buvo pasirinktas būtent išmanusis mūsų įrenginys – ypač svarbus įvertinimas, su kuriuo siejame ir tolimesnę skaitiklio sėkmę“, - sakė „Axioma Metering“ vadovas Ignas Vosylius. Spaudos konferencijos metu jis taip pat minėjo, kad tai vienas didžiausių pasaulyje projektų vandens apskaitos srityje.

„Džiaugiamės galėdami pranešti, kad pasirinkome „Axioma Metering“ skaitiklius nacionaliniam vandens apskaitos transformacijos projektui, kuris įdarbins daiktų interneto technologiją. Tikime, kad su šia kompanija užsimegs ilgalaikė mūsų verslo partnerystė“, – teigė NEC generalinis direktorius Abdullah Albadi.

Anot „Axioma Metering“ valdančios įmonės ICOR vadybos pirmininko Andriaus Janukonio, į Lietuvą atvykusi naujųjų bendrovės partnerių delegacija atstovauja ne tik Omanui, bet ir kitoms vandentvarkos reformas pradedančioms savo kaimynėms, priklausančioms Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybai – Jungtiniams Arabų Emyratams, Saudo Arabijai, Bahreinui ir Katarui.

„Tikimės, kad sėkmingas startas Omane atvers mums vartus į plačią Persijos įlankos valstybių rinką. Taip pat džiaugiamės proga reikšmingai prisidėti prie Lietuvos ir Omano tarpusavio ryšių stiprinimo“, – sakė „Axioma Metering“ valdančios įmonės ICOR vadybos pirmininkas Andrius Janukonis.

Kompanija NEC diegia daiktų interneto technologijas įvairiuose projektuose, vandens apskaitos reforma – vienas iš jų. Čia įdarbinama išmani duomenų surinkimo sistema, grįsta technologija LoRa. Įgyvendinęs reformą, Omanas taps pasauliniu lyderiu pagal LoRa technologijos naudojimo tankį. Tuo pačiu „Axioma Metering“ taps daugiausia skaitiklių su šia technologija pagaminusia įmone.

LoRa – tai mažai elektros energijos naudojantis, plačiojo tinklo (LPWAN) protokolas, skirtas belaidį baterijomis veikiančių daiktų internetą sujungti į regioninius, nacionalinius ar pasaulinius tinklus. Pagrindinis šios technologijos pranašumas – sudėtingų sprendimų nereikalaujantis duomenų perdavimas dideliais atstumais.

Naujasis „Axioma Metering“ prietaisas Qalcosonic W1 yra vienas universaliausių energijos skaitiklių rinkoje. Duomenys iš prietaiso gali būti nuskaitomi LoRa ir radijo WMBUS protokolu.

Skaitikliai yra ilgaamžiai, vandens apskaitai naudojama ultragarso technologija, kuri garantuoja šimtaprocentinį tikslumą ir preventyviai reaguoja į sistemos gedimus.

Ultragarsiniam skaitikliui Qalcosonic W1 „Axioma Metering“ R&D komanda skyrė trejus metus darbo ir baigė kurti 2018-aisiais. Šiuo metu skaitiklį išbando daugiau nei 30 komunalinių įmonių Vokietijoje, Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje, Danijoje, Norvegijoje, Australijoje, Argentinoje, Meksikoje ir kitose šalyse.

Modernūs skaitikliai gaminami šiemet atidarytoje gamykloje, į kurią investuota 15 mln. eurų. 2019 metais „Axioma Metering“ iš viso planuoja pagaminti ir parduoti beveik 200 tūkst. skaitiklių, 2020 metais – apie 800 tūkst. vienetų, pardavimo rinką plečiant į Šiaurės Ameriką, Aziją, Vidurio Rytus ir Afriką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių