Quantcast

Lietuviai studentai vyko į konferenciją Varšuvoje: užsieniečiams pasakojo apie gimtąją kalbą

  • Teksto dydis:

Grupė studentų iš Vytauto Didžiojo bei Vilniaus universitetų savaitgalį vyko į Lenkijos sostinėje, Varšuvoje, vykusią kasmetinę studentų konferenciją „Bridges in the Baltics“, kur pristatė savo tyrimus apie lietuvių literatūrą ar lingvistiką.

Iš Kaune esančio Vytauto Didžiojo universiteto rugsėjo 23–24 d. konferencijoje dalyvavo trys studentai – du iš doktorantūros ir viena iš magistrantūros programos.

Moderniosios lingvistikos magistro programos antrakursė Miglė Piečytė pristatė savo tyrimą „Lietuvių kalbos morfologinio daugiareikšmiškumo analizė ir pritaikymas tyrimuose“. Ji su portalu kauno.diena.lt sutiko pasidalyti savo įspūdžiais.

„Konferencijoje studentams iš įvairių Baltijos šalių universitetų pristačiau savo atliekamą tyrimą apie lietuvių kalbos morfologinį daugiareikšmiškumą. Šiuo metu rengiu „Lietuvių kalbos homoformų žodyną“, tad labai apsidžiaugiau galimybe apie jį papasakoti. Vis dėlto likau nustebusi, kad klausytojai atrodė išties susidomėję – dažniausiai mano tyrimas kitiems atrodo sunkiai suprantamas ar pernelyg siauros srities. Sulaukiau ne vieno klausimo, prasidėjo rimta diskusija“, – prisiminė M. Piečytė.

M. Piečytė Varšuvoje klausėsi ir kitų studentų, pristatinėjusių, pavyzdžiui, apie liaudies pasakų evoliuciją, diskurso analizę Antano Smetonos tekstuose, giminės kaitą senojoje lietuvių kalboje ir pan.

„Išties patiko jaunųjų tyrėjų atvirumas naujovėms, kūrybingumas ir įžvalgumas. Kai kurie studentai iš Lenkijos ar Vokietijos savo šalių universitetuose studijuoja senąją lietuvių kalbą ir noriai ją tyrinėja, pavyzdžiui, vienas parengė netrumpą pristatymą apie tai, kaip per amžius kito gramatinė giminė lietuvių kalboje. Tokie dalykai maloniai stebina“, – pasakojo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
o studentai papasakojo, kaip musu dabartine valdzia subjaurojo Lietuviu kalba?

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
Nykstanti lietuviu kalba,beveik pamirsta literatura ir lingvistika,bet apie tai studentai nutylejo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių