Quantcast

Kaunietė tarptautiniame drožinėjimo konkurse užėmė pirmą vietą

  • Teksto dydis:

Šešerius metus vaisių ir daržovių drožinėjimo įgūdžius tobulinanti kaunietė Vita Brūzgienė sulaukė tarptautinio įvertinimo – konkurse Estijoje laimėjo pirmąją vietą.

Nors lietuvei teko susigrumti su patyrusiais konkurentais iš Škotijos, Rusijos, Estijos, Ukrainos ir kitų šalių, komisija aukščiausiu balu įvertino būtent jos atliktą darbą.

Tiek specialistus, tiek publiką sužavėjo V. Brūzgienės pasirinktas sudėtingas drožinėjimo stilius, atskleidžiantis meistro talentą bei kruopštumą.

Kadangi Taline rengta šventė vadinosi „Gėlių virtuvė“, o virtuvės šefai turėjo stebinti patiekalais iš gėlių, todėl vaisių ir daržovių drožinėtojų buvo paprašyta savo kompozicijose akcentuoti augalų ir paukščių motyvus.

Išpildydama pagrindinę sąlygą V. Brūzgienė pasirinko keturis moliūgus, svėrusius nuo 6 iki 10 kilogramų. Būtent iš jų ir kūrė gėles bei paukščius. Meistrė tvirtino, kad moliūgus patogu pervežti į kitą šalį, o apimtis bei forma leidžia atsiskleisti įvairioms kūrybinėms idėjoms.

Tik viena iš kaunietės konkurenčių drožinėdama taip pat naudojo moliūgą. Kiti specialistai rinkosi ryškesnius vaisius ir daržoves – burokėlius, morkas, porus, arbūzus, melionus, baltuosius ridikus, Pekino kopūstus.

Pagrindinį darbą drožėjai atliko namie. V. Brūzgienei, norėjusiai išpildyti nelengvą sumanymą, tam prireikė trijų dienų.

Kaunietė tarptautiniame konkurse dalyvavo pirmą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ggh

Ggh portretas
Gražu

Jolanta

Jolanta portretas
Labai grazu,sekmes ir toliau tobuleti.

Valio

Valio portretas
saunuole mergina!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių