Quantcast

Smarki liūtis Kaune sukėlė chaosą: kai kurios gatvės buvo sunkiai pravažiuojamos

  • Teksto dydis:

Po tvankios dienos ketvirtadienį gerokai po pietų Kaune prapliupo ilgai lauktas lietus. Be išsvajotos atgaivos jis atnešė ir rūpesčių vairuotojams. Portalo skaitytojai dalijosi patvinusių gatvių nuotraukomis. Kai kur padėtis buvo labai chaotiška.

Ketvirtadienį prieš 16 val. Kaune prasidėjusi liūtis netruko užtvindyti gatvių. Apie tai portalui pranešė skaitytojai siųsdami nuotraukas. Pasak vairuotojų, liūdna situacija buvo Biruliškių gatvėje, gausiai apsemtas ir Taikos pr., Ateities pl.

Apie 17 val. prasčiausia padėtis užfiksuota Šilainiuose. Pasak vairuotojų, Baltų pr., Kuršių ir Panerių, Baltijos gatves geriau aplenkti. Jose vandens kiekis – stulbinamas.

„Šiuo metų išmatuota yra 19 milimetrų ir vėjo greitis škvalo metu sustiprėjo iki 18,5 metro per sekundę“, – apie 17.30 val. BNS sakė Hidrometeorologijos tarnybos vyriausioji specialistė Margarita Kirkliauskaitė.

„Tai jau yra smarkus lietus“, – sakė ji.

Pasak meteorologės, netoli Marijampolės formuojasi dar vienas debesis, todėl tai gali būti ne galutiniai duomenys.

„Kauno vandenų“ laikinasis vadovas Ramūnas Šulskus apie 18.30 val. portalui kauno.diena.lt teigė, kad padėtį miesto gatvėse kontroliuoja avarinės tarnybos darbuotojai. 

Vairuotojai pranešė, kad prasidedant vakariniam pikui Karaliaus Mindaugo pr. ir Birštono gatvės sankryžoje neveikė šviesoforas. Dėl šios priežasties, kaip ir dėl padidėjusio automobilių srauto, miesto centrą sukaustė spūstys. Kauno policijos budėtojas portalui kauno.diena.lt teigė, kad ši situacija jiems žinoma.

„Informacija perduota avarinės tarnybos darbuotojams, jie sprendžia šią problemą. Gali būti, kad gedimas rimtesnis, todėl vairuotojai turėtų būti atidūs“, – teigė pareigūnų budėtojas.

Panašiu metu, kai įsismarkavo liūtis, Šilainiuose kilo gaisras. Įvykio liudininkai teigia, kad į namą, esantį Josvainių g., trenkė žaibas. Po to užsidegė namo stogas.



Gausius kritulius lydėjo ir griaustinis. Kaip praneša skaitytojai, Ateities pl. nuo stipraus vėjo nuvirto medis. Įvykio vietoje dirbo ugniagesiai.

Ne vienas kaunietis miesto gatvėse liūties buvo užkluptas netikėtai. Nespėjusieji pasislėpti, akimirksniu permirko iki siūlo galo.

Portalas primena, kad panaši situacija Kaune buvo ir sekmadienį. Vietomis pliaupiantį lietų palydėjo žaibai ir griaustinis. Kai kurias Kauno gatves krituliai gausiai užliejo, jos buvo sunkiau pravažiuojamos.

Šiandien pirma dienos pusė buvo rami ir daugiausiai saulėta, tačiau apie vidurdienį padaugėjo debesų ir po pietų prapliupo lietus, kai kur jis gana gausus.

Vietomis galima ir kruša, perkūnija, stipresni vėjo gūsiai. Įdienojus tapo tvanku, oras spėjo įkaisti iki 27–30 laipsnių. Tik prapliupus lietui tapo truputį gaiviau.

Penktadienį dalį nakties kai kur dar tęsis lietus, grūmos perkūnija. Temperatūra šalyje svyruos tarp 15–20 laipsnių. Dienos metu situacija rutuliosis panašiai kaip ir ketvirtadienį: pirma dienos pusė ramesnė ir saulėtesnė, o po pietų vėl daug kur prakiurs dangus, įsismarkaus vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Tiesa, temperatūra jau taip aukštai nebekils. Vilniuje bus apie 28, Kaune ir Panevėžyje apie 26 laipsnius šilumos. Šiauliuose vyraus 25, Klaipėdoje vos 21 laipsnio šiluma.

Šeštadienio naktį nedidelis lietus labiausiai tikėtinas rytinėje šalies dalyje. Temperatūra nakties valandomis sieks 13–19 laipsnių. Diena bus saulėta ir rami, pūs vidutinio stiprumo gaivesnis šiaurės vakarų krypties vėjas. Temperatūra laipsniu kitu bus žemesnė nei penktadienį. Vilniuje vyraus 25, Kaune ir Panevėžyje 24 laipsnių šiluma. Šiauliuose bus apie 23, Klaipėdoje apie 21 laipsnį šilumos.

Sekmadienį, pagal dabartinius duomenis, kritulių tikimybė maža. Vyraus graži diena, o šventinio vakaro, tikėtina, taip pat nesujauks lietaus debesys. Nebent antroje nakties pusėje kai kur rytinėje šalies dalyje iš kaimyninės šalies gali atklysti vienas kitas debesis. Naktį vyraus 12–18 laipsnių šiluma. Dienos metu bus gaiviau nei šeštadienį, o dar labiau atgaivins vidutinio stiprumo šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 23, Kaune ir Panevėžyje apie 24 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 21 laipsnio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, panašu, jog ir kitos savaitės pradžioje šalyje išsilaikys ramūs orai, šiluma šiek tiek padidės, tad vasara lepins ir toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hazel Jones

Hazel Jones portretas
Šiuo metu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galeTu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­orkLinks3.Com

Nu

Nu portretas
Kaip gerai, po tokios ilgos sausros ir karščio, pagaliau Dievulis nuplovė ir dulkes Kaune nuo gatvių, pastatų, bus gaiviau, kas tos mašinos tai tik metalo gabalas, bet bus gaiviau, atvės smegenys....

nesusiprateliams

nesusiprateliams portretas
o kur detis jei jau ivaziavai i bala kai ner kaip pasukt atgal... na ir vaziuoji pirmyn tikedamasis kad viskas bus ok. Na o kur nuotraukos remontuojamu gatviu tai tik su protu susipyke gali jas det, nes visi kaunieciai zino, kad pvz slaitas visuomet plauke po smarkaus lietaus ir t t Sutvirtins slaita, sutvarkis gatve ir bus gerai. O del kaltuju ieskojimo tai jus dar mera apkaltinkit, kad jusu boba mergaite pagimde, o ne berniuka kurio taip norejot. Bus super. Juk ne save gi rimbu plaksi, kad kazkas ne taip isejo
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių