Quantcast

LGBT eitynės Kaune – šį šeštadienį: papasakojo, kaip joms ruošiasi

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 4-ąją Kaune LGBT bendruomenė organizuoja eitynes „Kaunas Pride“. Organizatoriai nenuleidžia rankų ir sako, kad vienaip ar kitaip eitynės bus. Vis dėlto pripažįstama, kad nerimo yra, tad bus prašoma stipresnės policijos apsaugos. Kaip praneša LNK, policija ruošiasi ir jau sulaukė ne vieno pranešimo apie galimas provokacijas.

Seksualinių mažumų eitynių Kaune organizatorė Viktorija, likus penkioms dienoms iki renginio, vaikšto Laisvės alėja ir nesupranta, kodėl miestas neduoda leidimo paradui pagrindinėje miesto gatvėje. 

Organizatorei argumentas, kad čia statybvietė yra nelogiškas, nes įprastas gyvenimas čia vyksta kasdien.

„Jeigu tai būtų ne apie turinį, galbūt savivaldybė būtų bent kartą prabilusi ir apie LGBT žmonių problemas. Dabar ji kalba tik apie Laisvės alėjos kažkokius trūkumus. Mes esame Laisvės alėjoje, vaikšto žmonės kiekvieną dieną ir tai yra tikrai techninis dalykas“, – sako viena organizatorių Viktorija Kolbešnikova. 

Organizatorė sako, kad nepaisant savivaldybės skundo, eitynėms ruošiamasi. 

„Ruošiamės eitynėms, rytoj turime susitikimą su policijos pareigūnais, turime nemažą savanorių būrį, kurie padės prižiūrėti pačias eitynes. Ruošiame kalbas“, – pirmadienį LNK Žinioms pasakojo V. Kolbešnikova.

Viktorija Kolbešnikova. LNK stop kadras.

Policija eitynėms irgi ruošiasi.

„Ruošiamės intensyviai. Nepriklausomai nuo to, kas bus – bus leidimai, ar nebus –, bet mes intensyviai ruošiamės. Didesnės pareigūnų pajėgos dirbs, tikslių skaičių nepasakysiu. O ar bus iš kitur – taip, bus pareigūnų ir iš kitur“, – sakė Kauno policijos viršininkas Mindaugas Baršys.

Ar policijos pareigūnų mieste bus dvigubai ar trigubai daugiau? „Gali būti dvigubai ir trigubai“, – sakė Kauno policijos viršininkas.

Organizatoriai prašo policijos apsaugos, nes nesijaučia saugiai. „LGBT bendruomenei yra baisu kiekvieną dieną. Mes turime išpuolius. Ir neseniai vyko Vilniuje, kai vidury baltos dienos yra sumušti žmonės. Mūsų pagrindinis reikalavimas ir yra saugumas ir orumas kiekvienam žmogui“, – sakė V. Kolbešnikova.

Policija patvirtina, kad yra žinių apie galimas provokacijas eitynių metu. 

„Apie provokacijas turime tokių žinių. Ir su jomis dirbam. Stebim viešąją erdvę ir pagal tai, kiek suintensyvės veiksmai viešojoje erdvėje ir mūsų renkamoje informacijoje, tai ir spręsim“, – kalbėjo Kauno policijos viršininkas M. Baršys.

Mindaugas Baršys. LNK stop kadras. 

Ilgą laiką dėl parado tylėjęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis tvirtina, kad jam – visi lygūs. „Man visi miestiečiai yra miestiečiai. Tegul sprendžia teismai“ – sakė V. Matijošaitis.

Tačiau paklaustas apie smarvę Kaune, V. Matijošaitis juokais tarsteli, kad miestas smirda dėl planuojamo parado. Ir priduria – pajuokavo.

„Tai va, gal šeštadienis tas ir artėja – juokdamasis sakė meras. – Juokauju.“

Iki eisenos laiko liekant vis mažiau, kauniečiai skirstosi į dvi stovyklas.

Portalas kauno.diena.lt praėjusią savaitę skelbė, kad Kauno savivaldybė apskundė teismo įpareigojimą suderinti maršrutą LGBT eitynėms.

Primename, kad Kauno savivaldybė birželį nesuderino maršruto LGBT eitynėms miesto centre, motyvuodama vykdomais infrastruktūros atnaujinimo darbais ir neproporcingai dideliais nepatogumais miestiečiams.

Eitynių organizatoriai šį sprendimą apskundė Regionų apygardos administraciniam teismui ir jis rugpjūčio pradžioje įpareigojo Kauno miesto savivaldybės administraciją suderinti eitynių maršrutą.

LNK žiniomis, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo byla iš Kauno dar nepasiekė, neaišku, ar ją bus spėta išnagrinėti iki šeštadienio.

Daugiau – vaizdo įraše:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SEXJOY

SEXJOY portretas
Love is.... Take it higher! Sekso prekių e-parduotuvė SEXJOY

Žmogus

Žmogus portretas
Debilai, jei esi gėjus, tai ir gyvenk paprastai, o va - dabar eitynes daro, nori didesnių teisių ir dar vaikus "mokinti" šito š mokyklose nori. Nuo jų popiulaciją mažėja - kulkos nepakenks.

diedukas

diedukas portretas
Na JEIGU kalbaskina tokia PRINCIPINGA TAI VALIO .tegul sudalyvauja nesankcionuotose eitynese. .ISTATYMAS uz tai numato atitinkamas sankcjias .Jeigu MUSU POLICIJA BUS AUKSTUMOJ ,anie tures susimoketi nemazas sumas, uz viesosios tvarkos pazeidimus . Bet vis tik manau kad juos pareigunai isvaikys dar iki parado pradzios . STIPRYBES KAUNIECIAI .
VISI KOMENTARAI 101

Galerijos

Daugiau straipsnių