Quantcast

Lavrentijus iš Ukrainos – konkūrų varžybų dalyvis

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 15 d. Ilgakiemyje visas dėmesys buvo skirtas žirgams ir jų raiteliams – Pajiesio žirgyne vyko konkūrų varžybos „Auksinis ruduo 2022“. Jose dalyvavo ir legendinis žirgas iš Ukrainos Lavrentijus, kurio prototipo pagrindu yra sukurta „Laisvės kario“ skulptūra Kaune.

Raiteliai varžėsi trijuose konkūruose: vienas buvo skirtas vaikams, kurie pirmą kartą pajuto varžybų skonį, o du – profesionaliems sportininkams.

„Žirgų sportas – viena seniausių sporto šakų pasaulyje, į olimpinių žaidynių programą įtraukta daugiau nei prieš 100 metų, o konkūrai yra populiariausia žirgų sporto rungtis. Kauno rajonas yra kaimiška savivaldybė, todėl siekiame vystyti ir populiarinti mūsų kraštui būdingas sporto šakas. Todėl džiugu, kad pakaunėje žirgų sportas vaikų ir jaunimo yra ne tik mėgstamas, bet ir puoselėjamas“, – varžybų atidarymo metu sakė Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas.

Vicemeras džiaugėsi, kad konkūrų varžybose šįkart debiutavo 20 vaikų. Kai kuriems jauniesiems raiteliams koją pakišo jaudulys, kiti – nesusitvarkė su įtampa, tačiau vaikų treneriai džiaugėsi jų pirmuoju startu ir linkėjo jiems ateityje gražių pergalių.

Vėliau į areną išjojo profesionalai, kurie pademonstravo puikius jojimo per kliūtis įgūdžius.

Kauno rajono mero taurės konkūro nugalėtoja tapo Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokyklos auklėtinė Emilija Zaikauskaitė su nuosavu žirgu Caralis. Prizininku šioje rungtyje tapo ir mokyklos treneris Irmantas Grikienis su jaunu žirgu Braun.

Puikiai pasirodė vos antrajame konkūre dalyvavusi mokyklos auklėtinė Šarūnė Šilingaitė su žirgu Maskarad, kaip ir Lavrentijus, atvykusiu iš Ukrainos, – ji užėmė antrą vietą.

Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokykloje treniruojasi 39 vaikai iš pakaunės. Įvairių šios sporto šakos subtilybių juos moko trys treneriai: Irmantas Grikienis, Ieva Anužienė ir iš Ukrainos atvykusi Darja Lukašina. Trenerė į Lietuvą atvyko pavasarį kartu su žirgais, kuriuos ėmėsi globoti Kauno rajono savivaldybė. Kauno rajono sporto mokykloje prieglobstį radę žirgai puikiai tarnauja vaikų ugdymui ir edukacijoms.

„Džiaugiamės, kad žirgai tapo puikiais partneriais mokyklos auklėtiniams ir šauniai elgėsi varžybų metu“, – sakė I.Anužienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių