Quantcast

Iš Latvijos atskraidintos kepenys transplantuotos dvejus metus jų laukusiam pacientui

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės sraigtasparnio penktadienio naktį iš Rygos atskraidintos kepenys persodintos dvejus metus transplantacijos laukusiam pacientui, penktadienį pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras.

Į kaimyninės Latvijos sostinę pasiimti organų Nacionalinio transplantacijos biuro prašymu sraigtasparniu „Mi-8“ vyko Lietuvos medikų komanda, informavo Lietuvos kariuomenė.

Anot biuro, Latvijos donorystės procesą organizuojanti atsakinga institucija informavo, kad jų šalyje yra donoras, kurio artimieji sutinka dovanoti organus transplantacijai, tačiau Latvijoje nėra recipientų, kuriems tiktų šio donoro kepenys.

Šis organų donoras išgelbės penkias gyvybes. Donoro inkstai liko Latvijoje ir transplantuoti dviem jų laukusiems ligoniams. Širdis, kepenys ir plaučiai buvo išskraidinti į kitas Europos šalis.

Plaučiai išgelbės recipientą Šveicarijoje, širdis – pacientą Italijoje, o kepenys tiko recipientui iš Lietuvos. Jos transplantuotos Kauno klinikose.

Pasak biuro, tai trečias kartas, kai iš Latvijos šiais metais atgabenami donoro organai. Sausio mėnesį greitosios pagalbos automobiliu į Santaros klinikas buvo atvežti mirusio mažamečio inkstai, o vasario mėnesį Karinių oro pajėgų sraigtasparnis atgabeno donoro kepenis.

Užsienio šalims donoriniai organai pasiūlomi tik tuomet, kai savo šalyje gydomiems recipientams dėl medicininių parametrų jie yra netinkami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras  portretas
Galètų iš kalinių, recidyvistų, nuteistų iki gyvos galvos, už nužudymus, išiminėti inkstus, kepenis, dar ką nors,-vistiek iš jų jokios naudos,tik išlaikomi iš mokeščių mokėtojų kišenės….

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Vlnio išpažintojų karo kurstymas, propoganfda. Lietuvos Respublikos Panevėžio miesto vpk, E. Lapinskas, R. Bobinas, Petras Luomanas, R. M. Račkauskas, A. Varna, S. Valikonienė, R. Drakšas, A. Valkūnas. Kiti slepiantys. (Anonimas+370692287488) Drąsa, lydima aukos dvasios, gėrio idėjų kryptimi yra herojimas. Lietuvos Respublikos išdavikai-žvalgai veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Suverinės teisės turi buti atstatytos. Pranešti. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT 294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių