Quantcast

Lankytojų bilietai prisidėjo gražinant Kauno marių kraštovaizdį

  • Teksto dydis:

Kauno marių regioninio parko direkcija suskaičiavo, kiek ir kokių darbų buvo galima atlikti už 2020-aisiais metais pirktus lankytojų bilietus, vykdytas kitas veiklas. Specialistai tikino, kad lankytojai pernai ženkliai prisidėjo prie to, kad gražiausios Kauno marių vietos būtų išsaugotos.

Padėka lankytojams

Kauno marių kraštovaizdžiu besirūpinantys specialistai džiaugėsi, kad vis daugiau žmonių prisideda prie to, kad aplinka būtų gražesnė, o lankytinos vietos atsivertų dar didesniu grožiu. Parko atstovai pripažįsta, kad lėšų reikia nuolat, todėl norisi padėkoti kiekvienam, kuris prisideda bent nusipirkdamas simbolinį lankytojo bilietą.

„Kas lipdo besmegenius, o kas – ataskaitas. Belipdydami praeitų metų veiklos ataskaitą pirmiausia susiskaičiavome resursus, be kurių mums nepavyktų nuveikti daugybės darbų. Juk besmegeniams nulipdyti reikia sniego, o teritorijai prižiūrėti – lėšų. Kadangi resursų iš „dangaus“ negauname pakankamai, džiaugiamės lankytojų indėliu. Neabejojame, kad suprantate mūsų džiaugsmą – jis panašus į tą, kuris dabar apėmęs visus, besimėgaujančius iškritusiu sniegu. Tad norime padėkoti Kauno marių regioninio parko bičiuliams, kurie lankydamiesi parke įsigyja lankytojų bilietą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė parko direkcijos atstovai.

Kauno marių regioninio parko nuotr.

Infrastruktūros gerinimas

Tiek iš lankytojų bilietų, tiek iš kitų šaltinių gauti pinigai skiriami Kauno marių regioninio parko infrastruktūros gerinimui. Už šiuos pinigus sutvarkyti ne tik takai, bet ir įrengtos informacinės lentos, sutvarkyta aplinka, poilsiavietėse palaikoma švara.

„Jūsų pinigai neištirpsta kaip besmegeniai, o grįžta į parko teritoriją prasmingais darbais ir dar ilgai džiugina“, – humoro nestokojantis kolektyvas pristatė praėjusių metų darbus.

Štai vien iš lankytojo bilieto buvo surinkta beveik 4,7 tūkst. eurų. Už juos buvo įsigyta įvairių prekių, skirtų tiek palaikyti švarą, tiek paremontuoti kokią detalę. Taip pat už lankytojo bilietus buvo tvarkytas ir Arlaviškių pažintinio tako medinės konstrukcijos.

Kadangi resursų iš „dangaus“ negauname pakankamai, džiaugiamės lankytojų indėliu.

Lankytojai prisidėjo ir prie to, kad atsirastų informaciniai stendai Pakalniškių ir Žiegždrių pažintiniuose takuose, prie senojo kelio Kapitoniškėse, ant Samylų piliakalnio, Rumšiškių miške. Taip pat už šiuos pinigus atnaujintas ir anksčiau pavogta molberto plokštė.

Beje, lankytojai prie Kadagių slėnio tako priežiūros gali prisidėti ne tik perkant lankytojo bilietą, bet taip pat ir įsigyjant vardines lenteles. Kai kurie lankytojai ant jų įamžina jiems svarbių žmonių inicialus, kiti pasidžiaugia gražia Lietuva. Pernai buvo įrengtos 145 tokios lentelės už 1,6 tūkst. eurų.

Edukacinė veikla

Dar daugiau kaip 12,2 tūkst. eurų Kauno marių regioninio parko direkcija gavo iš įvairių ekskursijų ir edukacijų. Ši surinkta suma leido pagražinti Jiesios kraštovaizdžio pažintinį taką. Čia ne tik įrengti stendai, bet taip pat sutvarkyta ir apžvalgos aikštelė, atlikti kiti darbai. Atnaujinimo sulaukė ir kitos lankytinos Kauno marių regioninio parko vietos.

„Geriausiai rezultatas matyti Jiesios kraštovaizdžio draustinyje: čia „prikėlėme“ pažintinio tako infrastruktūrą ir nuotaiką“, – minėjo parko direkcijos darbuotojai.

Kauno marių regioninio parko nuotr.

Be to, dalis pinigų skirta lankytojų centro, Gamtos mokyklos, direkcijos įrangos priežiūrai bei būtinųjų sąskaitų apmokėjimui.

„Šįmet jau kreipiame žvilgsnį ir resursus ne tik į tradicines, bet ir į naujas vietas, kurios pernai sulaukė daugiau nei įprastai lankytojų, tad reikalauja ir švelnių rankų darbo. Norite daugiau teigiamų pokyčių teritorijoje – prisidėkite prie jų įsigydami vienkartinį parko lankytojo bilietą, o visa kita padarysime mes. Ačiū, kad padedate mums rūpintis mūsų ypatingomis saugomomis teritorijomis“, – dar kartą į lankytojus kreipėsi ir jiems padėkojo Kauno marių regioninio parko direkcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kur tu matei LIETUVI rinkusi svetima siukles jis daugiau atnes ir numes.

Anonimas

Anonimas portretas
O kodel patys nedalyvaujate tvarkymuose? Tiek daug verksniu,bet patys pirsto nesugebate pajudinti. Ka sugebate tai kiekviena diena pikta komentara parasyti....

gyventojas

gyventojas portretas
Pietinėje Marių pakrantėje pilna savavališkų laužaviečių, o žvejų ir šiaip teršėjų paliktų šiukšlių net nespėjam rinkti... gal Regioninio parko direkcija čia galėtų užsukti ir apsižvalgyti, padėti tvarką įvesti?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių