Quantcast

„Laisvės pikniko“ diskusijoje „Kaunas vs Vilnius“ pritrūko V. Matijošaičio

Buvę ir esami Kauno bei Vilniaus merai šeštadienio pavakarę susirinko Nemuno saloje vykstančiame idėjų festivalyje „Laisvės piknikas“, kur vyko diskusija „Vilnius vs Kaunas: kas ką vejasi?“.

Nors Vilniaus meras Remigijus Šimašius į Kauną atvyko, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis diskusijoje nepasirodė.

„Apgailestauju, kad Kauno meras V. Matijošaitis antrus metus negali dalyvauti jo mieste vykstančiame „Laisvės piknike“. Lyg dar sausio mėnesį bandėme tartis, kad jis dalyvautų, nes dalyvauti sutiko Vilniaus meras, buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas. Arvydas Garbaravičius paskutinę minutę atsisakė. Su tuo „gali“ ir „nori“ yra atskiras klausimas, nes moderatoriai nėra patys minkščiausi ir maloniausi ir galbūt politikams kelia dviprasmiškų jausmų. Bet čia „Laisvės piknikas“, kiekvienas laisvas dalyvauti ar nedalyvauti“, – prieš diskusiją sakė organizatrius Andrius Tapinas.

„Žalgirio“ arenoje vykusiai diskusijai, į kurią atvyko Vilniaus meras R. Šimašius, buvęs meras Artūras Zuokas, vicemeras Gintautas Paluckas, Kauno vicemeras Simonas Kairys ir buvęs meras A. Kupčinskas, skirtas ypatingas dėmesys – dalyviai netilpo į gana erdvų arenos amfiteatrą, dalis žmonių buvo priversti sėsti ant žemės.

Žiežirbos – per pirmąsias minutes

Jau per pirmąsias minutes tarp oponuojančių politikų kilo konfliktų žiežirbos. Paklaustas, ar dabartiniam Kauno merui tvarkytis sekasi geriau, A.Kupčinskas nukirto, kad jam vadovaujant buvo padarytas įdirbis, kuriuo dabartinis meras ir naudojasi.

„Kaunas niekada nesivijo Vilniaus skolomis ir niekada nesivys“, – įkirto Vilniui buvęs Kauno meras, pridūręs, kad apskritai džiaugiasi už V. Matijošaitį. Anot jo, pasikeitus rinkimų sistemai dabartinis meras turi daugiau galių, be to, didesnis biudžetas leidžia viešosioms paslaugoms ir infrastruktūrai skirti daugiau lėšų.

Kauno vicemeras S. Kairys atsakė, kad perėmus miesto valdžią buvo rasta daugybė trūkumų: „Kabinetuose neradome net multimedijos įrangos. Nesuprantu, kaip ten vyko diskusijos ir priiminėjami sprendimai“,  –pasak jo, bet kokiu atveju, A.Kupčinskas paliko nepraskolintą miestą.

Ne vieną kartą Vilniaus meras R.Šimašius savo pastabomis taip pat įkirto buvusiam merui A.Zuokui, kuris dėl netikėto puolimo prarado pakilią nuotaiką.

Tuo metu politikų kivirčai linksmino gausiai susirinkusią publiką.

Diskusijoje taip pat dalyvavo filosofas Algirdas Davidavičius, pokalbį moderavo žurnalistė Rita Miliūtė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svajūnas

Svajūnas portretas
Kada Kauno konservatoriai turės protingą komunikabilų ,energingą drąsų lyderį?????????Opozicijos lyderį????Tur būt senoji chebra neleidžia prasimušti protui ir naujoms idėjoms į Kauno konservatorių gretas.Negi jie tokie buki kad nejaučia jog žodis "Kupčinskas"yra lyg keiksmažodis ne tik Kaune.Bet tur būt jiems Kaunas nerūpi -konservatorių klanui rūpi savi interesai laikytis įsikibus valdžios ir asmeninės naudos.Apgailestauju

jk

jk portretas
Apie ką gali kalbėti buvęs komunistas mentas-,obuchesininkas.,politrukas tapęs milijonierium.Jis dabar Kauną dvokiančiom šiukšliadėžėm apstato,jo nuomone po langais pati geriasia vieta šiukšlėms kaupti,reik lėšas įsisavinti kol dar meras.

Nemuno salai

Nemuno salai portretas
Visa tai,jis padare is "dideles meiles"kaunieciams.Nu , nejuolinkit.Tai daro is dideles meiles savo kisenei.!!!.Kol buvo tik eiliniu tarybos nariu,tylejo kaip zuvis,o ir db tyli.Tik gyliai knisa sakni.Ar per tarybos posedzius nors viena karta protingai pakalbejo.Kazkaip nedigirdi jo protingu minciu.Ateina ,pasirodo ir tiek ziniu.Apie ka cia diskutuojam.?Neatejo i Laisves piknika,nes bijo nepatogiu klausimu.O,be savo klapciuku nei is vietos.Kurgi ta jo isgirta komanda?.Ei,pasirodykit viesai,pasigirkit..Bijot.Ko?Savo miestieciu?Tuom viskas ir matosi.Taip kad nereik cia kelt ant sakiu.
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių