Quantcast

„Laisvės pikniko“ dalyviai prof. V. Landsbergį pasitiko aplodismentais

Šeštadienio vakarą vykusioje „Laisvės pikniko“ paskutinėje diskusijoje „Nėra jėgos, didesnės už viltį“ gausiai susirinkę jos dalyviai profesorių Vytautą Landsbergį pasitiko atsistoję ir plodami.

Prezidento Valdo Adamkaus, kuriam diskusijoje neleido dalyvauti sveikata, citata pavadinta diskusija sukvietė ne tik pilną „Žalgirio“ arenos amfiteatrą, bet ir „Laisvės pikniko“ diskusijų palapines, kuriose buvo tiesiogiai transliuojamas pokalbis.

„Profesoriui temos yra visiškai vienodai, jis vis tiek šnekės, ką norės“, – juokais diskusiją pradėjo jos vedėjas žurnalistas Andrius Tapinas. Anot jo, V. Landsbergiui jis nusiuntė devynias temas, iš kurių nė viena jam netiko.

„Ar V. Adamkaus frazė yra tinkama Lietuvai?“, – pirmąjį klausimą uždavė A. Tapinas pašnekovui.

Mano pirmas palinkėjimas: atsikimškite ausis, atverkite savo protus ir širdis.

„Tai yra visiems laikams tinkama frazė. Yra tokia įstaiga, ant kurios įėjimo parašyta „Čia įžengę, pamirškite viltį“. Tie, kurie neturi vilties, jau yra pragare, gerbiamieji“, – sakė V. Landsbergis, cituodamas užrašą prie pragaro vartų iš Dantės „Dieviškosios komedijos“.

Į diskusiją gausiai susirinkus jaunimui vienas iš dalyvių, Simonas iš Kėdainių, V. Landsbergio paprašė patarimo jauniems žmonėms. „Mano pirmas palinkėjimas: atsikimškite ausis, atverkite savo protus ir širdis“, – atsakė jam V. Landsbergis.

Paklaustas, kokia yra mūsų perspektyva, pašnekovas atsakė, kad mes pernelyg trypčiojame, guosdamiesi, kur eiti: „Pasakyta labai seniai  – eik ten, kur šviesu.“

Pasak jo, mes šiuo metu esame tokioje paros dalyje, kurią galima būtų pavadinti sambrėška. „Jei yra ryto sambrėška, tai yra galimybė, kad ateis diena. Tačiau nenustebkite, jei vietoje jos ateis naktis. Reikia ieškoti šviesos ir už ją kautis“, – sakė V. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Na... anuomet plodavom Brežnevui, nieko naujo, ta pati padermė.

tas pats anonimas

tas pats anonimas  portretas
nu bet jis man labai patinka labai

koloradinis Tvartelis meldžiasi savo depiliuotam Ožiui

koloradinis Tvartelis meldžiasi savo depiliuotam Ožiui portretas
Vatinėm beretėm ekstazė, kai jų, Xuilo bučiuoja berniukams pilvukus. Todėl jie Lietuvos Nepriklausomybės šviesulius aploja, kaip pasiutusi šunauja.
VISI KOMENTARAI 121

Galerijos

Daugiau straipsnių