Quantcast

Laisvės alėjos fontanas atgijo: pasitiko įvairiaspalvėmis šviesomis ir šokiais

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakare po rekonstrukcijos pradėjo veikti Laisvės alėjos fontanas. Nors fontano kompozicija išliko tokia pati, tačiau jis nuo šiol pasitiks visai kitoks, mat dabar bus galima vandens purslus šokdinti įvairiomis kompozicijomis.

Šventinis vandens fejerverkas

Ilgus metus pasimatymų ir susitikimų vieta buvęs Laisvės alėjos fontanas daugiau kaip pusantrų metų neveikė. Buvo keičiamos visos sistemos, įrengiamos specialios technologijos, kurios nuo šiol leis mėgautis visai kitokiomis vandens srovėmis.

Ketvirtadienį, jau nusileidus saulei, miesto savivaldybė pakvietė į pirmąjį atnaujinti fontano šokį. Iš tiesų, išsiilgtas objektas, nors ir su išlikusia ta pačia burbulų kompozicija, atrodė visai kitaip. Artėjant nakčiai fontanas pradėjo šokti, dainuoti bei sušvito įvairiomis spalvomis. Fontanas priminė tarsi pagrindinėje pėsčiųjų alėjoje sproginėjantį šventinį fejerverką.

Išmanūs vandens purslai

Atnaujinus Laisvės alėjos fontaną, įrengtos modernios technologijos, leidžiančios įvairiai programuoti į viršų kylančias vandens sroves. Taip atveriamos galimybės keisti fontano šokį ir jį lankytojams vis pristatyti tarsi naujai atgimstantį kūrinį.

Dar vykdant rekonstrukciją architektai pasakojo, kaip fontanas atrodys. Pasak jų, buvo nuspręsta išlaikyti tą pačią burbulų ir fontano baseino kompoziciją, nes tai – meno kūrinys, tapęs Kauno atviruku. Tačiau ir šie fontano elementai buvo atnaujinti, dabar lankytojų dėmesį traukia blizgūs burbulai.

Visgi, fontano esmė – vanduo, todėl čia pasitinka pokyčiai. Seniau fontanas čiurleno tik vienu ritmu, iš apačios pakutendamas fontano viduryje esančių burbulų apačias.

Tačiau dabar bus neribotos fontano purslų galimybės, mat viską bus galima programuoti ir šokdinti vandens čiurkšles įvairiomis formomis, tiek šaunant į viršų, tiek sumažinant srovę ir paliekant ją sroventi. Be to, vandens šokį dabar papildė ir šviesos elementai, kurie taip pat gali keistis.

„Tuo jis yra naujas ir atrodo visai kitaip. Galimybės, kaip paleisti sroves, yra didžiulės. Nuo programos parinkimo vanduo galės šauti ir į viršų, ir čiurlenti žemesnėmis srovėmis, reaguoti į muziką. Įvairus kintamas apšvietimas taip pat kurs savo aurą. Šiuolaikinės technologijos visa tai leidžia laisvai padaryti“, – portalui kauno.diena.lt anksčiau yra pasakojusi architektė Asta Kiaunienė.

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Teks atsakyt už svetimo vardo pavardės ižeidima.2.21 straipsnis.SUSITIKSIME TEISME

klynas kiauleikis

klynas kiauleikis portretas
Ha ha ha ha

...

... portretas
Atsargiai prie to fontano - krabai žnyples kaišioja!
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių