Quantcast

Laimės dienos proga Kaune – meninė instaliacija

Ko gero, daugiausiai kartų atšauktas projektas „Laimės diena“ grįžta kiek kitokiu formatu, tačiau su ta pačia misija – priminti žmonėms, kad laimę kuriame mes patys. Svarbiausia, pasirinkti tinkamas priemones.

Laimės kokteiliai, senjorų zumba bibliotekoje, šokiai stotyje – begalę nepamirštamų akimirkų dovanojusi Laimės diena šiemet Kaune be konkrečios apjungiančios programos. Organizatoriai miestiečius kvietė šventę kurti patiems, o laimę dovanoti savais būdais: vienišą kaimyną apdovanoti pokalbiu prie arbatos, nepažįstamąjį šypsniu ar šokoladiniu saldainiu.

„Linkiu, kad kuo daugiau partnerių, verslų ir kultūros institucijų, šešerius metus stebinusių savo idėjomis, džiugintų ir toliau – tęsdami tradicija tapusias iniciatyvas ar sumanydami naujas“, – kalbėjo viena iš programos organizatorių, „Kaunas 2022“ rėmimų vadovė Irutė Tumaitė.

 

Visgi, vienas renginys Laimės dieną miestiečius subūrė krūvon. „Kaunas 2022“ ir „Salto“ agentūra prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ pristatė instaliaciją „Taikos dronai“. Instaliacijos atidarymas vyko be įprastinių kalbų, kurios neretai prasprūsta pro ausis, bet su keturių šokėjų pasirodymu.

„Netikėta, bet įdomu. Atvirai tai nesupratau apie ką šokis, bet pakako to, kad privertė nusišypsoti, – viena prekybos centro lankytojų neslėpė, kad klausimų kilo ne tik po šokio. – Žiūriu į instaliaciją virš galvos ir bandau atsakyti į klausimą, apie ką ji?“

Netikėta, bet įdomu.

Architektai Linas Tuleikis, Kęstas Vaikšnoras ir Karolis Platakis, drauge su  meninės floristikos kūrėja Sandra Svobūte, savo kūryba į miestiečius ir Kauno svečius prabilo bent keliomis temomis. Į kūgius, kuriuos naudoja kelio darbininkai, susmeigtos lašelinės ir žaliuojantys augalai priminė žemės išsaugojimo problemą.

„Šiandien lygiadienis ir Tarptautinė Žemės diena. Tai mums primena, kad už viską, ką turime, privalome būti dėkingi motinai žemei. Mes ją gręžiame nuolat, bet reikia ir duoti. Viskas, kas gyva, reikalauja dėmesio ir globos“, – šią funkciją, anot sumanytojų trijulės, instaliacijoje simboliškai atlieka lašelinė.

Dar viena svarbi žinia, kurią neša menininkų darbas – karas. Jis nesibaigė, o dronai, kurie neretai būna pražūtingi, gali gelbėti gyvybes.

„Mūsų pareiga pasauliui, planetai ir kitiems žmonėms – rūpintis vieni kitais. Tai sudaro didžiausią laimę“, – kalbėjo architektas L. Tuleikis. 

Instaliacija bus eksponuojama iki balandžio 2 dienos.


Šiame straipsnyje: laimės dienainstaliacijalaimė

NAUJAUSI KOMENTARAI

omg

omg portretas
Parašykit apie demonstracijas ir protestus Prancūzijoje, ko slepiat, na ir žurnalistai žemiau žolės po konslibų kabluku.

ko tyli kalbininkai

ko tyli kalbininkai portretas
gal yra lietuviška to žodžio -instaliacija reikšmė?

realybė

realybė portretas
Tokios š...os instaliacijos yra tikra NElaimė!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių