Quantcast

Laikinojoje sostinėje koncertuos jaunieji Suomijos muzikantai

Šią savaitę, gegužės 16-18 dienomis, Kaune viešės Tamperės (Suomija) jungtinis Härmälä ir Hatanpää muzikos mokyklų pučiamųjų orkestras.

Kaune lietuvių ir suomių muzikos mokyklų pučiamųjų orkestrai dalinsis meistriškumo paslaptimis, kartu koncertuos, leis laisvalaikį. Projekto dalyviams patiko mintis apsikeisti nacionalinių kompozitorių kūrinių natomis: Tamperės muzikai repetuos lietuvių liaudies dainą „Išėjo tėvelis į mišką“, o J. Gruodžio konservatorijos ir Kauno 1-osios muzikos mokyklos jungtinis orkestras mokysis groti Tamperės kompozitorės Antti Nissilä kūrinį „No Man´s Land“, pranešė savivaldybė.

Gegužės 17 d., ketvirtadienį, 17-18 val. J. Gruodžio konservatorijos salėje kauniečiai galės pasiklausyti Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos (vadovas ir dirigentas Raimundas Simanavičius) ir Kauno 1-osios muzikos mokyklos (vadovas ir dirigentas Gintautas Kubilius) jungtinio pučiamųjų orkestro bei Tamperės miesto savivaldybės Härmälä ir Hatanpää muzikos mokyklų jungtinio pučiamųjų orkestro (vadovė ir dirigentė Päivi Pyymäki) koncerto. Koncerte bus atliekami lietuvių ir suomių kompozitorių, populiariosios klasikos kūriniai ir muzika iš populiarių kino filmų.

Gegužės 18 d., penktadienį, 16-17 val. Laisvės alėjoje ir Muzikinio teatro sodelyje vyks Kauno pučiamųjų orkestro „Ąžuolynas“ (vadovas Remigijus Žarėnas) ir Tamperės miesto savivaldybės Härmälä ir Hatanpää muzikos mokyklų jungtinio pučiamųjų orkestro koncertas „Dūdos Laisvės alėjoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių