Quantcast

Kviečia padovanoti našlaitei vaikystę

Iniciatyvūs kauniečiai kviečia geros valios žmones prisidėti prie kilnaus tikslo – padėti pagražinti našlaitės kambarį, kad vaikas turėtų jaukią erdvę ir galėtų džiaugtis šviesiomis vaikystės akimirkomis.

Jautri istorija

Į "Kauno dieną" kreipėsi dažnai socialinėse akcijose dalyvaujantis kaunietis Paulius Boreika ir papasakojo vienos Kaune gyvenančios našlaitės istoriją.

"Dešimties metų mergaitė šiuo metu gyvena Dainavos mikrorajone. Jos mama mirė gimdydama, tėvas pabėgo, todėl ją prižiūri vienintelė likusi giminaitė – močiutė, kuriai daugiau nei 80 metų. Pajamos nedidelės – tik močiutės pensija ir našlaitės pašalpa. Pinigų užtenka tik būtiniausiems poreikiams patenkinti. Norime kartu su gerais žmonėmis sutvarkyti mergaitės kambarį, kad ji turėtų šviesesnę vaikystę", – pasakojo P.Boreika.

"Kauno dienai" ši mergaitė ir jos močiutė yra žinomos, tačiau nenorima skelbti jų vardų tam, kad našlaitė nesulauktų patyčių mokykloje.

Vežė pianiną

P.Boreika pasakojo, kad jis su mergaite susipažino visai neseniai. Tuomet per įvairius rėmėjus ieškojo jai pianino. Atvežus muzikos instrumentą į namus, jis pastebėjo, kad butas iššluotas, sutvarkytas. Močiutė iš visų jėgų stengiasi vaikui duoti viską, tinkamai jį auklėti, bet remonto sau leisti neišgali. Vyras tikino, kad iš karto kilo idėja bent jau mergaitės erdvę šiek tiek pagražinti, kad jai nebūtų gėda draugę atsivesti ir galėtų augti kiek gražesniame kambaryje.

Namai iššluoti, sutvarkyti, močiutė iš visų jėgų stengiasi vaikui duoti viską, bet remonto sau leisti neišgali.

"Vaikams juk būna labai nesmagu, kai nueina pas kitus ir mato, kad ten sutvarkyta. Todėl norime suremontuoti mergaitės kambarį ir tualetą, sutvarkyti avarinės būklės sanitarinį mazgą. Tai iš tiesų smulkūs dalykai, tačiau jie teigiamai veikia. Norime, kad mergaitės erdvė būtų miela ir per sienas nesismelktų skurdo gausmas. Padarę kažką minimalaus, mes jau keičiame žmonių gyvenimus", – apie norą padėti kalbėjo Paulius.

Močiutė pravirko

Kaunietis teigė, kad kai močiutei papasakojo savo idėją sutvarkyti namus, jos akyse pasirodė ašaros. Senolė ir taip buvo sujaudinta, kad geradariai padovanojo pianiną, o dar ir suremontuoti namus siūlosi.

Anot P.Boreikos, senolė visą gyvenimą pati dirbo, todėl jai buvo nejauku net turėti minčių ko nors prašyti iš kitų.

Jis nori kuo greičiau surinkti komandą ir lėšų, kad ir taip likimo nuskriaustam vaikui būtų jaukiau augti. P.Boreika kviečia prie šios gražios iniciatyvos prisijungti ir tuos, kurie geba daryti remontą, kloti plyteles, ir tuos, kurie gali paremti finansiškai. Jo paskaičiavimais, minimaliam našlaitės kambario ir tualeto remontui reikėtų apie 1 tūkst. eurų. Jei bus surinkta daugiau, iniciatyvūs kauniečiai pasirūpins rašomuoju stalu, kad mergaitė galėtų patogiai ruošti pamokas, ir spinta.

Svarbi kiekvieno pagalba

Visi norintys fiziškai ar finansiškai prisidėti prie dešimties metų draugiškos, gerai besimokančios našlaitės gražesnio rytojaus kūrimo turi susisiekti su iniciatyvos organizatoriumi Pauliumi Boreika tel. 8 640 50 955 arba el.paštu boreika@gmail.com.

Nelikite abejingi, juk nuo mažų dalykų prasideda stebuklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjora Elena.Kuri atidirbusi 30 metu gauna 180 euru pensij.

senjora Elena.Kuri atidirbusi 30 metu gauna 180 euru pensij. portretas
Tai ir dovanokime mergaitei,ar jos mociutei,o ne tarpininkams,kuriu dauguma yra nesaziningi...sugeba net is vargsu pasipelnyti...

Kokie

Kokie portretas
Vis delto slykstus kaip kurie cia rasantys nabagai, mergaitei prikaistauja,kad burelius lanko..su tokiais atmatomis net gaila laiko kalbetis,aiskinti kazka gyvenime. Bet svarbiausia,kad daugiau daugiau yra geru zmoniu,o visi tie siuksles,kurie piktinasi iniciatyva padeti,jus neverti net tu dulkiu kurios kils remonto metu.

Anonimas

Anonimas portretas
Krištolinio sąžinigumo turėtų būti Boreika. Aukoti į jo sąskaitą.... Jei toks geraširdis, tai geriau tegul paskelbia talkai dieną. Pats su teptuku rankose, su krūva draugų ir kaimynų - pirmyn. Tai čia bus pagarbos verta pagalba.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių