Quantcast

Kviečia Kaune ieškoti piligrimystės lobių ir leistis į gilesnes dvasines patirtis

  • Teksto dydis:

Kauno turizmo informacijos centrui ir Kauno arkivyskupijos Jono Pauliaus II piligrimų centrui sujungus jėgas, startuoja projektas Piligriminis Kaunas. Tai – žemėlapis, apjungiantis pagrindines Kauno miesto sakralias erdves.

Šio žemėlapio staigmena yra piligrimystės lobių paieška, kviesianti ne tik pamatyti pastatus, bet ir leistis į gilesnes dvasines patirtis.

Žemėlapyje bus galima rasti išskirtas septynias vietas, kuriose bus galima atrasti dvasinius lobius ir užsidėti žemėlapyje antspaudą. Surinkus bent penkis iš septynių antspaudų keliautojai gaus Kauno piligrimo sertifikatą. Ši paieška – tarsi žaidimas, kviečiantis turistą tapti piligrimu, o piligrimą – tapti šventesniu.

Ar žinote: kur Kaune yra šv. Jono Pauliaus II relikvija? Kur uždegus žvakę už jus bus meldžiamasi iki kol žvakė sudegs? Po kuria bažnyčia esančiose katakombose patirsi, ką patiria neregys? Kur yra aukščiausia koplyčia Kaune, kurią norint pasiekti reikia įveiki 186 laiptelius? Kurioje bažnyčioje kasdien gali išgirsti vienuolių giedamas psalmes? Kokiame vienuolyne yra 140 freskų? Kuriame Kauno muziejuje realybė išsiplečia?

Visa tai galima atrasti aplankius šias piligrimystės lobių vietas:

– Kauno arkikatedrą baziliką. Antspaudas raštinėje.

– Kauno arkivyskupijos muziejų. Muziejaus lankymas nemokamas. Antspaudas muziejuje.

– Kauno Šv. Gertrūdos bažnyčia. Antspaudas marijonų talkininkų centre (įėjimas priešais bažnyčią). Už auką galima uždegti žvakę.

– Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčią Balandžio 24 d. – nemokamas stogo terasos lankymas. Antspaudas bažnyčioje.

– Kauno Šv. Mikalojaus (benediktinių) bažnyčią. Antspaudas bažnyčioje. Atvira seserų malda: 13 val.

Dėl karantino apribojimų šios piligriminės vietos laikinai nedirba:

– Kauno arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje esantis XXI a. muziejus – katakombos;

– Kauno Pažaislio bažnyčia ir vienuolyno ansamblis (duris atveria nuo gegužės 1 d.).

Tarptautinė gyvybės diena

Balandžio 24 d., šeštadienį, minima tarptautinė gyvybės diena. Tą dieną, nuo 10 iki 14 val. kartu su Kauno arkivyskupijos šeimos centru žmonės kviečiami tapti pirmaisiais piligrimais, išbandžiusiais šį maršrutą.

Žemėlapį galima atsiimti Jono Pauliaus II piligrimų centre (M. Valančiaus g. 4/ Vilniaus g. 1) arba Kauno turizmo informacijos centre (Rotušės a. 15).

Šeštadienį (10-14 val.) Jono Pauliaus II piligrimų centro kiemelyje bus galima atsigerti kavos/arbatos, atsiimti Kauno piligrimo sertifikatą bei pabendrauti su Kauno arkivyskupijos šeimos centro darbuotojais. „Meilės džiaugsmo“ šeimoje metų proga, pirmieji dvidešimt piligrimų, surinkusių antspaudus, gaus „Amoris laetitia“ encikliką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

po

po portretas
vyrusinio sturmo liks tik dvasios ir nudvesinti tai tie ir gales knaisiotis siam dvasnu siukslyne pa mirse ka s esa ir kad yra kitas kelias dvasnoms tramd yti?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių