Quantcast

Kur Kaune švęsti Jonines?

Pasitikti trumpiausią metų naktį Kaune galima net keliose vietose. Kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami išbandyti Joninių burtų, pinti vainikus ir deginti tradicinius laužus.

Veiksmas Šančiuose

Joninių šventė jau nuo 16 val. prasidės Parake (Ašmenos 2-oji g. 25A). Šioje vietoje trumpiausią naktį miestiečiai gali pasitikti jau antrą kartą. Šį kartą organizatoriai suteikė temą „Ugnis, garsas, pieštukas“, tad veiklų ir muzikos čia tikrai netrūks.

Į atvirą Parako kvietimą atsiliepė įvairūs kūrybininkai. Muzikos ritmus kurs Šančiuose gyvenantis kompozitorius Gediminas Zujus, Gintautas Velykis, Kauno bočių bendrijos vokalinis ansamblis „Žemyna“ bei Japonijos menininkas, šiuo metu gyvenantis Londone, Takatsuna Mukai ir kt.

Skečus pieš Jason Atomic vizualiųjų menų atstovas iš Londono domisi įvairiomis subkultūromis ir socialinėmis grupėmis, kurios yra visuomenės pakraščiuose – nuo pankų iki cirko artistų. Joninių renginyje Jason planuoja sukurti instaliaciją iš vietinių medžiagų, jis domisi Kauno istorija ir visuomene. Atvykęs į Kauną prieš renginį jis aplankė įvairius kultūrinius objektus ir renginio metu panaudos šias patirtis tam, kad sukurtų instaliaciją, kuri parodytų kauniečiams, ką atvykęs čia užsienietis pirmiausia pamato jų mieste, kuo jie gali didžiuotis. Taip pat renginio metu menininkas greituoju būdu pieš svečių portretus ir juos pridės prie savo instaliacijos.

Žinoma, kokios Joninės be vainikų, tad Parake veiks ir kūrybinės dirbtuvėlės. Šventėje laukia ir kitų siurprizų.

Pagrindinė šventė

Pagrindinė Kauno vieta, kur bus šią naktį bus švenčiamos Joninės – Kauno pilies prieigos ir Santakos parkas. Čia šventė prasidės nuo 20 val.

Šių metų Joninių šventės programoje: folkroko grupė „Kūjeliai“ ir „Zucchero Tribute Band LT“. Taip pat pasirodys Kauno kultūros centro folkloro ansamblis „Gadula“, sutartinių giedotojų grupė „Sasutalas“, Vandžiogalos laisvalaikio salės tradicinė kapela, Kauno kultūros centro liaudiškų kolektyvų ir Kauno kolegijos ansamblis „KauKas“ bei Kauno technikos kolegijos ansamblio „Pušynėlis“ šokėjai.

Po sceninių pasirodymų folkloro ir liaudiškų kolektyvų dalyviai kviečia nepabėgti: persikėlus į upių santaką tautinių tradicinių puoselėtojai siūlo sudalyvauti tradicinėje Joninių šventės dalyje. Pievoje už Kauno Santakos parko aukuro lauks sutikimas pro vartus, apeigos prie aukuro, duonos dalinimas, vainikų pynimas ir plukdymas, apeiginiai rateliai ir kitos tradicinės šventės dalys.

Magiška naktis

Tie, kurie nori daugiau magiškų įspūdžių, Jonines gali sutikti visai netoli Kauno esančiame III Kauno tvirtovės forte, Seniavoje. Forte, kaip ir prie Kauno pilies, magija skleistis pradės nuo 20 val.

Laužai, aukuras, vaidilutės, žaidimai, muzika – tai tik dalis magiškų potyrių forte. Organizatoriai tikina, kad viskas tęsis iki aušros. Šventėje lauks senovinės tradicijos ir papročiai, žaidimai, paparčio ieškojimas bei vainikų pynimai. Šviesos suteiks ne tik ugniakuras, bet ir vidurnaktį į dangų paleisti žibintai.


Šiame straipsnyje: joninėsJoninės Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
nykios šventės -Čečėnijos aikštėj nebuvo.

senjoras

senjoras portretas
jei yra šeimoj Jonų ir Janinų , tai gal ir šeimoj, bet nebūtinai, kaip kas nori, taip ir švenčia- pagal savo sugedimo laipsnį- kitam šventė geriausia, kai prigeria iki krūminių apsėmimo..

Elona

Elona portretas
Kaip tik per tokia sausra ugnį kurianti! Juo labiau kad vėjas kila!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių