Quantcast

Kur dingo Kauno ženklo raidės?

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu iš Vilniaus į Kauną vykstančius vairuotojus autostradoje pasitinka keistas miesto ženklas. Vietoj užrašo KAUNAS naktimis šviečia tik raidės K-UN-S. Ko gero, ne vienas vairuotojas apie „netvarką“ kelyje pranešė savivaldybei, tačiau veltui. Dingusios pavadinimo raidės – dalis visame pasaulyje vykstančio projekto.

Nuo rugpjūčio 12 iki 21 dienos visoje Lietuvoje nuo valstybinių įstaigų, įmonių, kavinių pavadinimų ant pastatų pranykusios raidės – tarptautinė kraujo donorystės akcija „Missing Type“ („Dingusi raidė“), kurioje pirmą kartą aktyviai dalyvauja ir Lietuva. Projektu siekiama parodyti, kas atsitiktų, jei žmonėms ar jų artimiesiems netikėtai pritrūktų reikiamos kraujo grupės. Iš užrašų dingusios raidės A, B, O žymi pagrindines kraujo grupes.

Akciją Lietuvoje organizavęs Nacionalinis kraujo centras kvietė prisijungti įmones, įstaigas, taip pat pavienius žmones, socialiniame tinkle „Facebook“ iš užrašų eliminavusius A, B ir O raides. Projekte dalyvavo ir „Lietuvos paštas“, nuo Laisvės alėjoje esančio Centrinio pašto iškabos nuėmęs dvi raides A.

2015 m. Anglijoje ir Šiaurės Velse Nacionalinės kraujo ir transplantacijos sveikatos tarnybos pradėta iniciatyva sulaukė daugiau nei 2 mlrd. žmonių palaikymo, šiais metais prie projekto prisidėjo 21 pasaulio valstybė. Kampanijoje šiemet dalyvavo tokie garsūs pasaulio vardai kaip Sidnėjaus Opera, „Quanta“ oro linijos, Bondi paplūdimys Australijoje, JAV puikiai žinomas ženklas „Route66“, Kanados Toronto miestas, Naujosios Zelandijos Velingtono oro uostas, Briuselio oro uostas, Japonijos „Tokyo Tower“, „Samsung“ bei daugelis kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
Siūlau iiciatoriams iš savo pavardės pusę raidžių išmesti ir pateikti kaip palaikymą, kovojant su sifiliu

Pranas Morkūnas

Pranas Morkūnas portretas
raketų valdymo specas Bresonas iššvaistė uždirbtą milijardą ir kai jau liko tik kokie 50 milijonų sugalvojo apvežti lėktuvu degančią žvakę apie pasaulį taiko vardan... Kiek mes seksime kvailių išsidirbinėjimais?

kvailas tavo klausimas

kvailas tavo klausimas portretas
Todėl kad lietuvoje ir likę šįizikai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių