Quantcast

Kur dingo 1-asis troleibusas?

Viešasis transportas – patogus būdas susisiekti mieste. Kaune vykstant remonto darbams gatvėse, pastebima, kad pasikeitė 7-asis maršrutas, dingo 1-asis troleibusas, o 5-ąjį bei 15-ąjį pakeitė autobusai.

Viešasis transportas – vienas populiariausių, pigiausius ir patogiausių būdų keliauti mieste. Važinėjant autobusais, troleibusais, greit priprantama prie vieno ar kito patogaus maršruto. Kartais jie yra nutraukiami dėl mieste vykdomų kelio darbų. Pavyzdžiui, šiuo metu eismas ribojamas Nemuno gatvėje, kuria laikinai nevažiuoja ir viešasis transportas. Maršrutai, vykdomi per šią kelio atkarpą, yra koreguojami.

„Sunkumų koreguojant maršrutus sukelia ir tai, kad daugelį maršrutų centre, kaip ir Nemuno gatvėje, aptarnauja troleibusai – šios transporto priemonės gali judėti tik gatvėse, kuriose yra kontaktinis tinklas. Dėl šios priežasties buvo laikinai sustabdytas 1-ojo maršruto eismas, 7-asis maršrutas laikinai pakoreguotas, o 5-ąjį ir 15-ąjį maršrutus laikinai pakeitė autobusai. Remonto darbų pabaiga planuojama rugsėjį“, – portalui kauno.diena.lt teigė „Kauno autobusų“ viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė.

Maršrutai koreguojami atsižvelgiant į metų laiką.

Anot „Kauno autobusų“ parko atstovės, koreguoti maršrutus tenka gana dažnai – tiek dėl intensyvesnių gatvių remonto darbų, tiek dėl keleivių keliavimo ypatumų.

„Maršrutai koreguojami atsižvelgiant į metų laiką. Vasarą kai kuriais maršrutais transportas važiuoja rečiau, nes keleivių srautai mažesni – moksleiviams ir studentams vasaros atostogos, dauguma miestiečių atostogauja. Vasarą viešojo transporto paklausa sumažėja, tačiau prasidėjus naujiems mokslo metams maršrutus koreguojame, kad sugrįžusiems būtų patogu keliauti tiek į mokymo įstaigas, tiek į darbus“, – tikino G.Makūnaitė.

Tomo Raginos nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nuo Žemaičių g ir aplamai nuo savanorių pr į klinikas galima nuvykti su 2-u troleibusu, kadangi nėra 1-ojo troleibuso- vietoj jo per Klinikas paleido 2-a troleibusa

Justinas26

Justinas26 portretas
1- ojo troleibuso nėra, dėl remonto darbų Nemuno g. Nėra galimybes nuo žemųjų Šančių per centrą pasiekti savanorių pr. (Nors tokiu atveju galėjo paleisti autobusą. 4-as troleibusas ilgą laiką važiuoja nuo Islandijos pl iki Juozapavičiaus pr. per Klinikas parodos kalnu. Ir atgal per parodos kalną. 43-ias autobusas važiuoja nuo Kauno pieno stotelės iki Onkologijos ligoninės per Klinikas ir parodos kalnu. Taip pat važiuodamas atgaliniu maršrutu, važiuoja per parodos kalną. Viskas paprasta, tik reikia įsijungti tvarkaraščius ir peržiūrėti stoteles.

Tam nesąmonei

Tam nesąmonei  portretas
Blogai,kai nesupranti kas parašyta.Jeigu Nemuno gatvė uždaryta ,kaip 4 troleibusas turėtų užkilti Savanorių pr .Supročio nėra ,bet barškinti klaviatūra knieti .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių