Quantcast

Kultūros asorti – Vienybės aikštėje

Šį savaitgalį Kaune, Vienybės aikštėje, vyksta Kultūros mugė. Verta aplankyti, nes daugybė kultūros organizacijų ir iniciatyvų čia pristato save ir sezono planus.

Kauno kultūros mugė – tai Kauno menininkų namų Kultūros infocentro organizuojamas renginys be mugėms įprastų „laimės spurgyčių“, kuriuo skatinama kultūros atstovų ir visuomenės bendrystė.

Vienybės aikštėje įrengtame paviljone po vienu stogu susibūrė Kauno kultūros organizacijos ir iniciatyvos, kurios supažindina lankytojus su savo veiklomis, naujo sezono planais bei kviečia įsigyti įvairių kultūros paslaugų, bilietų į spektaklius, parodas, festivalius, kitus pasirodymus ar veiklas.

„Prisipažinsiu, kad esu maloniai nustebinta, – šyptelėjo kaunietė Antanina, į Kultūros mugę atėjusi su drauge. – Mes pensininkės, abi kaunietės, bet kai kurių kolektyvų nežinojome. Tai ne tik apsišvietėme, o ir įsigijome bilietus, užsiregistravome į kai kuriuos nemokamus renginius“.

„Sunkiausia buvo išsirinkti, kur lankysimės, o labai norėjome įsigyti bilietus, nes mugės metu į kai kuriuos spektaklius taikomos pensininkams, na, žinoma, ne tik pensininkas, palankios nuolaidos“, – Antaninos įspūdžius papildė draugė.

J. Lasauskaitės nuotr.

Kiti mugės lankytojai neslėpė šiais metais atėję, todėl, kad pernai į mugėje girdėtus pasiūlymus reagavo skeptiškai, o vėliau gailėjosi. „Teko pirkti brangesnius bilietus, nors apie renginį išgirdome jau mugėje, todėl šiais metais taip kvailai nesielgiame ir perkame. Tik labai sunku išsirinkti, kai viskas vienoje vietoje, tada visko ir nori“, – juokėsi studentas Šarūnas.

Kultūros mugės dalyviai sutiko, kad visai kitaip, kai gyvai žmogui gali papasakoti apie savo organizaciją ir numatytus renginius ar spektaklius. Štai Kauno šokio teatrą „Aura“ pristatanti mergina netingėjo kartoti, kad pirkdamas vieną bilietą nušauni du zuikius ir dar už mažesnę kainą, nes vieno renginio metu ir koncertas, ir „Auros“ šokėjų pasirodymas.

Tango kultūros erdvė viliojo pasiūlymu apsilankyti unikaliame autentiškame muziejuje, o kaip garantą priminė neseniai Kauno rajone, Obelynėje vykusią tango naktį po žvaigždėtu dangumi.

Čia pat ant sėdmaišių sukritę mažyliai pasinėrė į Vaikų literatūros muziejaus jiems parengtą vaizdinę pasaką, o Kauno apskrities viešoji biblioteka pristatė „Kvepiančių knygų saloną“.

Ne mažiau dėmesio sulaukė ir Kaune veikiantys teatrai – Nacionalinis, dramos teatras, Kamerinis teatras, improvizacijos teatras, Kauno valstybinė filharmonija ir kitos organizacijos.

Dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ tik Kultūros mugės metu pristatė naują idėją – kino seansus Kauno modernizmo pastatuose ir pasiūlymą bendruomenei pačiai susiorganizuoti kino vakarą, kuriam filmą galėtų parūpinti festivalio atstovai.

Mugėje taip pat vyksta scenos programa, kurioje atėjusieji kviečiami susipažinti su teatrų, šokio, cirko ir kitais pasirodymais, bei kultūros operatorių vizitų iš kitų Lietuvos miestų programa.

Tai nereiškia, kad scenoje pristatomas visas spektaklis nuo pradžios iki pabaigos. Tačiau pagal ištrauką lankytojai gali spręsti domina juo šis pasirodymas ar ne.

Kultūros mugėje – galimybė koncentruotai, vienoje vietoje susipažinti su itin skirtingu, mieste kuriamu kultūriniu turiniu, bei susiplanuoti kultūrinių veiklų bei renginių maršrutus į priekį.

Kultūros mugė vyks ne tik šeštadienį, todėl nespėjusieji apsilankyti tai gali padaryti ir sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių