Quantcast

KTU rektoriaus posto siekia trys kandidatai, tarp jų – dabartinis vadovas E. Valatka

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universiteto (KTU) rektoriaus posto siekia trys kandidatai, tarp jų – dabartinis vadovas, profesorius, chemijos inžinerijos mokslų daktaras Eugenijus Valatka.

KTU trečiadienį pranešė, kad universiteto taryba patvirtino ir dar du paraiškas pateikusius kandidatus, posto taip pat siekia Kalifornijos Politechnikos universiteto profesorius, civilinės inžinerijos mokslų daktaras Edmondas Paulas Saliklis bei Socialinių mokslų, vadybos ir administravimo krypties mokslų daktarė, bendrovės „Esperonus“ bendrasavininkė Renata Urbonė.

KTU taryba kandidatus eiti rektoriaus pareigas patvirtino įvertinusi Senato išvadą dėl jų atitikties universiteto pedagoginiams ir moksliniams reikalavimams.

„Džiugu, kad vieno iš lyderiaujančių šalies ir regiono universitetų vadovo rinkimai sudomino stiprius kandidatus tiek iš KTU, tiek iš verslo, tiek iš užsienio. Išsamiai susipažinti su kandidatų KTU ateities vizijomis visa Universiteto bendruomenė galės Atvirame tarybos posėdyje“, – pranešime sakė KTU tarybos narė, rinkimų komisijos pirmininkė, bendrovės „Hostinger“ Socialinių partnerysčių vadovė Lina Slavinskė.

Kandidatai KTU ateities vizijas universiteto bendruomenei turės gyvai pristatyti Atvirame tarybos posėdyje. Ne vėliau nei per 20 dienų taryba rektorių rinks ir tvirtins uždaro posėdžio metu.

Konkursas skelbtas sausio 9-ąją, paraiškų buvo laukiama iki kovo 10-osios.

Rektorių penkerių metų kadencijai viešo konkurso būdu renka ir skiria KTU taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
GEOFIZIKAS Romualdas Zubinas ATRADO Trečiąjį ir Ketvirtąjį, Penktąjį ir Šeštąįį, Septyntąjį ir Aštuntąjį, Devyntąjį ir Dešimtąjį Žemės ašies fizinius judėjimus! GARBĖ SENIAUSIAI ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBAI, KURIAI JAU PER 600 000 metų!

WWW

WWW portretas
Argi neaišku kas jau laimėjo? Demokratija tik apgaulei ir naiviems žmogeliams.

Petrui

Petrui portretas
pažaidėte 30 met demokratiją ir užteks...negi dar nesupratote?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių