Quantcast

KTU gimnazijos įkūrėjas B. Burgis atgulė amžinojo poilsio

  • Teksto dydis:

Buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos vadovas matematikas Bronislovas Burgis išlydėtas į paskutinę kelionę. Amžinojo poilsio pedagogas atgulė Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje, Vilniuje.

Daugybė žmonių – draugai ir kolegos – atsisveikinti su B. Burgiu rinkosi kapinėse, į šarvojimo salę prieš laidotuves buvo kviečiami tik artimiausi žmonės.

„Kažko oficialiai organizuoto mes nedarome. Dėl karantino viskas labai komplikuota, nekviečiame daug žmonių“, – prieš laidotuves sakė velionio sūnus advokatas Elijus Burgis.

Visi atvykusieji privalėjo laikytis visų karantino reikalavimų, neiti arti kapo, atsinešti daugiausiai po vieną gėlę, kurią ant kapo galėjo padėti jau pasibaigus atsisveikinimo ceremonijai.

Laidotuvių vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia: 

Primename, kad po sunkios ligos matematikas mirė balandžio 30 d., eidamas 71-uosius metus.

B. Burgis gimė 1949 metais Plungės rajone, Kauno politechnikos institute (dabartiniame KTU) gavo technologijų daktaro laipsnį, buvo vienas iš KTU gimnazijos įkūrėjų, jai vadovavo nuo 1990 metų.

Matematikas aktyviai pildė tinklaraštį burgis.lt, taip pat buvo įkūręs savo vardo labdaros ir paramos fondą moksleiviams iš daugiavaikių ar sunkiau besiverčiančių šeimų.

Jis buvo didis mokinių autoritetas. Atsisveikindamas su KTU gimnazija sulaukė absolventų staigmenos. Į penkių minučių vaizdo klipą buvo sudėtos 154-ių buvusių KTU gimnazistų, gyvenančių įvairiose pasaulio šalyse, padėkos ir linkėjimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karmagedonas

Karmagedonas portretas
Nuo manęs niekas niekur nepasislėpė ir nepasislėps. Visiems sugrįš tai kokias energijas išspinduliavo į aplinką. Tik neigiamos dar pasidauginę aštuonis kartus, o teigiamos-dešimt.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Žmogus iš didžiosios raidės, Amžinąjį jam Atilsį, palaidotas. Teisinė sistema, buvęs rektorius su propblemomis, tame tarpe ir moralinėmis, "mergina su savo tėvukais" ir daugelis kitų - institucijų ir žmonių - tikiu būdu yra visiškai atpalaiduoti nuo atsakobybės prieš šį žmogų, aiškiai parodant, kad bet koks bandymas propaguoti sveiką gyvenimo ir bendravimo būdą bus sumaltas į miltus, ir visi tąvykdę liks tuo patenkinti ir be atsakomybės.

Karalius

Karalius portretas
Pulkai žmonių karantino metu? Ką gi, yra lygūs ir lygesni... Menininko A+A Nekrošiaus laidotuvės parodė, kas iš tiesų yra Kuklumo Didybė. O čia... "Menininkų" kalnelis... Daug prieštaringų minčių. Spektaklis ir po mirties.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių