Quantcast

KTU apskundė policijos sprendimą palikti žinomą pedagogą ramybėje

Policija nutarė nepradėti tyrimo dėl dabar jau buvusio Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos mokytojo Leono Narkevičiaus elgesio.

Aplinkybių tikslinimas pradėtas po KTU kreipimosi į policiją. Sužinoję, kad pedagogą nuspręsta palikti ramybėje, gimnazijos steigėjas kreipėsi į prokuratūrą.

„Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate vyko aplinkybių patikslinimas, nuspręsta nepradėti ikiteisminio tyrimo, nes nėra nusikalstamos veikos sudėties“, – portalui kauno.diena.lt teigė Kauno policijos atstovė.

KTU atstovas žiniasklaidai Mantas Lapinskas portalui kauno.diena.lt nurodė, kad „mokytojas yra ir lieka atleistas už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą“.

„Į Kauno policiją buvo kreiptasi pagal vidinio tyrimo metu gautą informaciją dėl galimai atliktų neteisėtų veikų už mokyklos ribų ne darbo metu. Kodėl pastaroji nepradėjo tyrimo, negalime vertinti. Šį nutarimą jau apskundėme prokuratūrai“, – teigė M. Lapinskas.

Anksčiau jis buvo nurodęs, kad KTU komisija, ėmusis vidinio tyrimo dėl mokytojo elgesio, sprendimą priėmė remdamasi „neanoniminiais ir anoniminiais skundais bei liudijimais, kurie apima laikotarpį nuo kelių pastarųjų mėnesių iki daugiau nei 10-ies metų“.

Kaip jau rašėme, žinomas pedagogas L. Narkevičius vykstant tyrimui buvo nušalintas nuo pareigų, o po to ir atleistas.

Į klausimą, ar seksualiai priekabiavo prie mokinių, pedagogas portalui kauno.diena.lt rugsėjį atsakė trumpai: „Juokaujat?“

Kol kas galioja mano seniau pasakytas teiginys, kad savo teises ginsiu įstatymo numatyta tvarka.

„Kol kas galioja mano seniau pasakytas teiginys, kad savo teises ginsiu įstatymo numatyta tvarka“, – tokią savo poziciją L. Narkevičius šiandien perdavė portalui 15min.

LRT portalo duomenimis, gimnazija ir jos steigėjas rugsėjį sulaukė anoniminio laiško, kuriame nurodyta, kad minimas mokytojas galimai priekabiavo prie mokinių – kvietėsi jas į kavinę, kalbėjo apie seksą, dalijosi savo patirtimi, ragino mokines išsipasakoti.

Mokytojas ekspertas L. Narkevičius iki skandalo buvo gabiems mokiniams skirtos Nacionalinės moksleivių akademijos direktorius ir matematikos sekcijos vadovas. Penktadienį akademijos puslapyje buvo nurodyta, kad akademija jau turi kitą vadovą – laikinai pareigas einančią direktorę.

Gimnazistų jis ne kartą išrinktas geriausiu metų mokytoju. Išugdė daug jaunųjų matematikų. 2004 m. jam skirta Mstislavo Rostropovičiaus premija už tai, kad per kelerius metus net 26 kartus jo mokiniai tapo respublikinių matematikos olimpiadų prizininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liūdna

Liūdna portretas
KTU-šmikiai, savo muduro, vis tiek, taip neišvalysit, be reikalo, sunaikinot Bronislovo gyvenimą, kuris buvo pasišventęs Gimnazijai iki kaulų čiulpų. Jis man kalbėjo, jei jie netrukdytų, galima padaryti dar daug daugiau... Nebūtinai, priimti juos į gimnaziją, priimkit į KTU pirmą kursą su pasimokymu,...

jk

jk portretas
ne pirmą puiku pedagogą ten sunaikina

Panašu į šlykštų

Panašu į šlykštų portretas
susidorojimą su konkurentu.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių