Quantcast

Kritinė situacija Fredoje: dėl iš žemių besiveržiančio vandens galima ir prasmegti

Pastarąsias dienas Fredos gyventojai pasakoja išgyvenantys tikrą siaubą – Piliakalnio gatvėje iš žemių nesustodamas veržiasi vanduo. Čia įvažiavęs esą vos neprasmego automobilis, tačiau, pasak kauniečių, apie problemą pranešus bendrovės „Kauno vandenys“ avarinės tarnybos atstovams, nesulaukta jokios reakcijos.

Kaip portalui pasakojo gyventojai, Piliakalnio gatvėje, ties 21 numeriu pažymėtu namu, tikėtina trūko 60 centimetrų diametro vamzdis, esantis vieno metro gylyje po žeme.

„Vanduo veržiasi geizeriais ir niekas nieko nedaro. Kai, tuo tarpu, yra pasiruošę nubausti kiekvieną, kuris išdrįstų pasisavinti bent kibirą vandens. Susisiekus su „Kauno vandenų“ avarine tarnyba, mums buvo pasakyta, kad ieškomas rangovas darbams atlikti, nes niekas neturi reikiamos technikos! Kokia čia avarinė tarnyba, jei negeba neutralizuoti įvykusios vandens avarijos?!“ – kritikos strėles bendrovės atstovams tūždami laidė kauniečiai.

Pasak vietinių, dėl stipria čiurkšle judrioje gatvėje tekančio vandens, ši greitu metu gali tapti nepravažiuojama. Gyventojai tvirtina, jog trečiadienį ruože, ties minėtu namu stabtelėjęs automobilis kone prasmego.

„Nuo vandens viskas kiaurai permirkę – atsistoję negrįžtamai įklimptumėte. Iš pradžių manėme, jog situacija pašlijo dėl lietaus, tačiau, pasirodo, lietus čia niekuo dėtas. Esame įsitikinę, kai darbininkai atvyks spręsti problemos, knibinėsis čia ne ne vieną dieną, o mes liksime be geriamojo vandens“, – nuogąstauja Piliakalnio gatvės gyventojai.

Trečiadienio popietę į įvykio vietą nuvykęs portalo fotoreporteris užfiksavo kvapą gniaužiančius vaizdus – žemių ruožas netoli Piliakalnio gatvės asfaltuotosios dalies vaikštant linguoja tarsi guminis, o vanduo čia ir toliau veržiasi nesustabdoma srove. Tenykščiai neslėpė besibaiminantys, jog jei nebus skubiai imtasi veiksmų, likviduosiančių problemą, vandens perteklius gali pradėti semti ir važiuojamąją kelio dalį.

Kaip ketvirtadienį portalui kauno.diena.lt sakė bendrovės „Kauno vandenys“ Technikos direktorius Dainius Gudavičius, problema bendrovei yra žinoma. Pirminiais duomenimis, trūkęs vandentiekio linijos vamzdis. 

„Rangovui pavesta užduotis situaciją spręsti – atkasama magistralinė trasa. Atlikti darbus bus siekiama nenutraukus geriamojo vandens tiekimo, tačiau galutinis sprendimas bus priimtas atkasus vamzdžio trūkimo vietą“, – užsiminė jis.

Paklausus, ar dėl atsiradusios problemos Piliakalnio gatvėje gyventojai patirs finansinių nuostolių, pašnekovo tvirtinimu, gedimai ar vandens nutekėjimas bendrovei „Kauno Vandenys“ priklausančiame tinkle yra bendrovės atsakomybė, t.y. nuostoliai teks jai, nes visi klientai moka tik už suvartotą vandens kiekį,  pagal vandens apskaitos prietaisų parodymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.M.

P.M. portretas
tai kas svarbiau- kad keli tūkstančiai gautų nenutrūkstamai vandenį iš tos D600 magistralės...ar ją užsukti ir išgelbėti 3m3 juodžemio?

AŠ portretas
Ir atliktų darbų kokybė" Kauno vandenų" -labai,labai bloga: O atsakingų irgi NĖRA.

cha cha cha

cha cha cha portretas
Kaunas tvarkosi!Nesugeba net tokios menkos problemeles issprest. Cia gi,ne prie Kaciuniskes dvaro.Ko,norit!?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių