Quantcast

Kas pasirūpins storu sniego sluoksniu nuklotais Kauno stogais?

Pastarosiomis dienomis gausiai sningant gyvenamųjų namų ir kitų pastatų stogai Kaune dengiasi storu sniego sluoksniu. Skundų dėl ant statinių miesto centre nukloto balto pakloto esą nesulaukta, tačiau Kauno valdžios atstovai prakalbo apie padidintą dėmesį tam tikroms sporto bazėms.

Kaip portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė  Kauno miesto savivaldybės administracijos Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis, atsakomybė už daugiabučių namų priežiūrą snieguotu laikotarpiu Kaune tenka bendrojo naudojimo valdytojams, todėl jų priežiūra šiuo snieguotu laikotarpiu esą ir rūpinasi patys savininkai ar administratoriai.

„Analogiška situacija ir su kitais, nebūtinai gyvenamaisiais, pastatais – visų daugiabučių kontrolę mieste vykdo seniūnijos. Tačiau, pavyzdžiui, Centro seniūnija šiuo laikotarpiu gyventojų skundų dėl sniego ant pastatų nėra gavusi“, – akcentavo jis.

Užsiminus apie trečiadienį pasklidusią žinią, kad sniego iššūkio neatlaikė ir subliuško Vilniaus Pilaitės gimnazijos stadiono kupolas bei paklausus, ar Kaunas imasi kokių nors specialių priemonių prižiūrint tokio tipo vietas, R. Endrikis užsiminė, kad tam tikroms sporto bazėms šiuo laikotarpiu skiriamas padidintas dėmesys.

„Ypač prižiūrimas pripučiamas futbolo maniežas – kupolas. „Kauno Žalgirio futbolo akademija“ informavo, kad yra imtasi visų saugumo priemonių, kurias rekomenduoja gamintojas. Taip pat nukasinėjamas sniegas, kad kupolas nesubliukštų“, – akcentavo pašnekovas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pasak jo, ne mažiau dėmesio skiriama ir prie ledo arenos „Baltų ainiai“ esančiai dengtai laikinai ledo aikštelei. „Tam, kad ji nesulūžtų, nuo stogo nukasinėjamas sniegas bei imtasi kitų saugumo priemonių“, – vardijo R. Endrikis.

Primename, kad siekiant išvengti skaudžių ir brangiai kainuojančių nelaimių,  būtina iš anksto pašalinti susikaupusį storą sniego sluoksnį nuo stogų, stoginių, pavėsinių, sandėliukų, paviljonų.

Padidėjusių apkrovų gali neatlaikyti ypač senesnių pastatų konstrukcijos ir įvykti griūtys. O nuo stogų pradėję slinkti sniego klodai gali užkristi ant automobilių ir žmonių.

Specialistai pastebi, kad žmonėms nereikėtų skubėti patiems ropštis ant namo viršaus. Jei yra galimybė, pagalbos reikia kreiptis į specializuotas įmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas pasirūpins stogais

kas pasirūpins stogais portretas
elementaru: tie kas po tais stogais gyvena ar dirba.

Psichol.

Psichol. portretas
Smegenys saugokite nuo peršalimo, nes straipsniai be ryšio.Nuo šildomo namo stogo sniegas pasišalina pats ,jokių problemų nebuvo niekada, net Tarybiniais laikais.Truputi pasnigo ir atrado problemą, reikia džiaugtis aplinkinių baltumu ir vaizdinę švara.Minusine temperatūra sveiko šalčio, nėra ko dejuoti ir pergyventi.Po poros savaičių neliks žiemos ir sniego tada vėl sugalvos kaip paveikti žmones dejonemis.Faktiskai viskas labai gerai, visos problemos yra išsprendžiamos, svarbu būti visiem sveikiems.Neliudėkite i bukyte sveiki !!!

taigi

taigi portretas
Dievas apsaugos,o jei ne tada savininkas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių