Quantcast

Kovo 11-oji Kauno rajone: muzikinės staigmenos ir garbūs svečiai

  • Teksto dydis:

Įspūdinga programa laukė susirinkusių į Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimą Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje Kauno rajone. Šioje šventėje be kitų garbių svečių dalyvavo ir vokiečių delegacija iš Bergštrasės apskrities, į viešnagę Lietuvoje išsiruošusi bendrų turizmo, kultūros ir verslo projektų kūrimo žvalgytuvėms. 

„Kovo 11-oji – ypatinga istorijos diena. Prieš 26 metus atkūrus nepriklausomą Lietuvos valstybę, prisiekėme puoselėti sunkiai iškovotą laisvę. Tai – visų mūsų atsakomybė. Kasdien kurkime ir puoselėkime savąjį kraštą“, – sveikindamas su Nepriklausomybės atkūrimo diena, visus kvietė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Vokietijos delegacijos vadovas, Bergštrasės apskrities vykdomosios valdybos narys Heinzas Klee, sveikindamas susirinkusiuosius pasidžiaugė, kad jam teko išvakarėse pabuvoti vienoje iš Garliavos mokyklų, kur buvo minima Kovo 11–oji. „Buvo nuostabu matyti, kaip šią šventę pažymi vaikai, tėvai, mokytojai. Ypač sujaudino, kai giedant himną viena maža mergaitė laikė ranką ant širdies. Ji pamatė, kad jos draugė pridėjusi ranką prie krūtinės, bet ne ten, kur, jos manymu, yra širdis. Mažylė pašnibždėjo kolegei ir ši pasitaisė“, – pasakojo H. Klee.

„Daugelis konfliktų ir karų kyla dėl to, kad vieni žmonės bando apriboti kitų laisvę. Viena didžiausių bausmių žmogui – laisvės atėmimas. Dėl to Vasario 16–oji ir Kovo 11–oji mums, lietuviams, tokios svarbios datos“, – sakė Vokietijos lietuvių bendruomenės pirmininkas Antanas Šiugždinis.

Į šios Lietuvai svarbios dienos minėjimą penktadienį visus norinčius kvietė ir garliaviškiai. Garliavos meno mokykloje žiūrovų laukė muzikos ansamblio „Ainiai" koncertas ir kitos malonios staigmenos.

Babtuose buvo surengtas šventinis koncertas „Lietuvai – pavasario daina“, o Vandžiogaloje aidėjo šventinis koncertas ,,Ir visus mus Lietuva augina“.

Zapyškyje skambėjo W.A Mocarto muzika, kurią atliko V.Survilaitė ir Ž.Survilaitė (fortepionas) bei V.Gurstis (fleita).

Samyluose šia proga koncertavo M. K.Čiurlionio styginių kvartetas ir solistai Vera Talerko (sopranas), Edgaras Davidovičius (tenoras).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atrodo

Atrodo portretas
...lyg Druskininkų caro inkarnacija Kauno rajone...atrodo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių