Quantcast

Košmarą išgyvenanti mama širsta ant medikų: dvimečiui sūneliui laiku nenustatė ligos

Jonaviškė mama pyksta ant medikų, kad šie jos dvejų metų sūnui nustatė ne tą diagnozę. Jonavos medikai nepastebėjo trūkusio apendicito, o gydė nuo anginos. Perkėlus vaiką į Kauną, tik po kelių dienų atlikti papildomi tyrimai. Per kelias dienas vaikas perkeltas jau į trečią ligoninę, jo laukia antra operacija.

Neteisinga diagnozė

Jonavos gyventoja Ingrida pasidalijo istorija, kuomet medikai aplaidžiai pasižiūrėjo į jos sūnaus būklę. Ji tikino, kad jei ne jos atkaklumas, vaikui taip ir nebūtų atlikti papildomi tyrimai bei nustatyta tikroji diagnozė.

„Gyvenimo tempas tiesiog žaibiškas, tačiau viskas sustojo, kai kovo 7 d. mano vaiką pradėjo pykinti, kitos dienos ryte jis tapo vangus, karščiavo. Berniukas kovo 8 d. atsidūrė Jonavos ligoninės vaikų skyriuje, kur apžiūros būdu ir kraujo tyrimu iš piršto buvo diagnozuota angina. Dar tą pačią dieną prasidėjus viduriavimui buvo papildyta diagnozė – angina ir žarnyno infekcija. Išskyrus papildomą kraujo tyrimą iš piršto, daugiau jokie tyrimai nebuvo atlikti“, – pasakojimą pradėjo moteris.

Ji tikino, kad praėjus keturioms dienoms, vaiko temperatūra šoktelėjo iki 40 laipsnių, tuomet mama paprašė siuntimo į Kauną. Jonavos medikai sutiko vaiką perkelti į kitą miestą, tačiau tikino, kad Kaune bus taikomas toks pats gydymas.

„Buvo pabrėžta, jog tai žarnyno infekcija ir angina, kito gydymo t.y penicilino dozės tris kartus dienoje mano vaikas negaus. Taip mes atsidūrėme Kauno klinikinėje ligoninėje, Intensyvios terapijos skyriuje. Kadangi vaikas viduriavo, buvo paimtas išmatų pasėlis bei pakartotas kraujo tyrimas, čia jau imtas veninis kraujas. Diagnozė: „Gal ir buvo ta angina, bet pas vaiką šiuo metu įtariama salmoneliozė“. Po dviejų dienų, kovo 13-ąją, buvome perkelti į bendrą skyrių su diagnoze – salmoneliozė, nors bakterija laboratorijoje taip ir neišaugo“, – apie tai, jog ir antrojoje ligoninėje vaikui buvo nustatyta ne ta liga pasakojo Ingrida.

Pilvo skausmai

Moteris tikino, kad jos vaikas vis rodė į pilvą ir sakė, kad ten skauda, tačiau gydytojai šio simptomo nebuvo įrašę. Tik dar po kelių dienų buvo paskirtas papildomas tyrimas.

„Niekas neklausė nei Jonavoje, nei Kaune, kai sakiau, jog vaikas rodo ir sako, kad skauda pilvą. Niekas to net neužrašė – lyg tai būtų smulkmena. Kai atsidūrėme bendrame skyriuje, vis kartojau „pilvas, pilvas, pilvas“, nes vaikas aiškiai parodė, jog jam skauda. Negana to, jis tai ir pasako. Gydytojos tik paklausydavo, sakydavo: „gurgia“. Na gerai, aš ne medikė, tad tyliu, neturiu kompetencijos. Galiausiai mano žodžius išgirdo ir kovo 15 d. mano vaikui pagaliau buvo atlikta echoskopija“, – tęsė Ingrida.

Niekas neklausė nei Jonavoje, nei Kaune, kai sakiau, jog vaikas rodo ir sako, kad skauda pilvą. Niekas to net neužrašė – lyg tai būtų smulkmena.

Išgirsta diagnozė moterį išmušė iš vėžių. Buvo nustatyta, kad vaikui trūkęs apendicitas, todėl berniukas skubiai perkeltas į Kauno klinikas.

„Taip per vieną savaitę mano vaikas atsidūrė jau trečioje gydymo įstaigoje – Kauno klinikose. Čia jau mano berniukas buvo skubiai operuojamas, tačiau viskas buvo ne taip, kaip planuota. Vaikui yra įstatyti drenai, kurie padeda išvalyti apendiksą nuo pūlių, kadangi viskas infiltravosi. Jam bus reikalinga dar viena operacija paties apendicito šalinimui“, – apie vaiko būklę pasakojo mama.

Pyksta ant medikų

Vaiko mama portalui kauno.diena.lt tikino, kad tikrai pyksta dėl medikų aplaidumo. Anot jos, Jonavos gydytojai pirmieji turėjo nustatyti tinkamą diagnozę, Kauno klinikinėje ligoninėje gydytojams taip pat derėjo greičiau skirti papildomus tyrimus. Kauno klinikų personalui priekaištų moteris neturi ir tikino, kad jos sūnumi tikrai gerai rūpinamasi.

„Mano vaikas dėl daktarų, ypatingai Jonavos vaikų skyriaus aplaidumo, bus pumpuojamas trijų rūšių antibiotikais ir būdamas 2 metų ir 4 mėn., bus patyręs dvi operacijas. Neaišku, kaip baigtųsi vaikui, jei nebūčiau jo išvežus į Kauną ir nebūtumėme galiausiai pasiekę Klinikų. Labai tikiuosi, jog vieną dieną Jonavos vaikų skyrius taps tik kompetentingų gydytojų darbo vieta, arba, kitu atveju, tokio skyriaus iš viso geriau nereikia. Kauno klinikinės ligoninės Intensyvios terapijos skyrius turėtų susiimti ir atlikti daugiau tyrimų nei tik išmatų pasėlio ir kraujo iš venos. Galbūt mano istorija pasieks adresatus ir į viską bus žvelgiama rimčiau, o kiti vaikai nesusidurs su medikų aplaidumu“, – savo poziciją išdėstė jonaviškė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Evy Raes

Evy Raes portretas
Esame profesionalų, besispecializuojančių visų rūšių finansavime, grupė. Mes siūlome paskolas tarp rimtų žmonių, galinčių mokėti 3% palūkanų normą. Mūsų paskolų principai visų pirma grindžiami abipusiu pasitikėjimu, abiejų šalių įsipareigojimų laikymusi ir paskolų bei grąžinimo standartų laikymusi. Jei turite finansinių problemų arba turite projektą, prašome susisiekti su mumis ir gauti daugiau informacijos. Paštas: ing.financefrance@gmail.com   Labai ačiū

skait

skait portretas
Yra tikrai Lietuvoje gerų gydytojų, kuriems reikėtų žemai nusilenkt. Bet yra ir tokių.... Žmonės nesikreipia į teismus. Jei pradėtų bylinėtis, tai dauguma bukų, netikėlių kojos nekeltų į medicinos sritį. Dabar retas drįsta skųstis. Gydytojai atsakomybės neneša. Jei tik peržengei ligoninės ar gydytojo kabineto slenkstį, tai kosminiu greičiu pirmiausia gauni lapelį pasirašyt. Gaunasi taip, kad apie viską informuotas, su viskuo sutinki, su gydymu susipažinai. Faktiškai niekas neskaito, kas tam lapely parašyta. Nes kaip gi lįsi daktarui į akis

na

na portretas
kol nebus išsklaidytas medikų klanas, kol niekas nepareikalaus atsakomybės, kol nebus atimami diplomai, kol LSMU studijuojantys būsimi medikai žiovaus paskaitose, neš kyšius ir nusirašinės, tol jie ir toliau marins žmones. Jau seniai laikas stabdyti tą betvarkę.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių