Quantcast

Korupcija įtariamas „Kauno švaros“ vadovas atgavo laisvę

Kauno apygardos prokuratūra informavo, kad „Kauno švaros“ korupcijos byloje abu įtariamieji po 48 val. sulaikymo išleisti namo.

Kol kas šiame ikiteisminiame tyrime yra du įtariamieji – buvęs „Kauno švaros“ generalinis direktorius Dalius Tumynas ir privačios bendrovės vadovas.

„Kauno dienos“ žiniomis, antras įtariamasis yra bendrovės „Galuota“ direktorius Algimantas Tareilis.

Įtariamieji buvo apklausti dar vakar. Vėliau vyko liudininkų apklausos. Iki pat darbo dienos pabaigos ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras nebuvo priėmęs sprendimo dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems.

„Prokuroras turi laiko iki 22 val. Tada baigiasi 48 val. sulaikymo terminas“, – paaiškino Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Izabelė Bočkienė.

Penktadienį atstovė informavo, kad nebus kreipiami į teismą dėl įtariamųjų suėmimo. D.Tumynui ir privačios bendrovės vadovui skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Darbdavio iniciatyva D.Tumynas 3 mėnesiams nušalintas nuo „Kauno švaros“ generalinio direktoriaus pareigų.

Mobiliuoju telefonu D.Tumynas vis dar nepasiekiamas.

Praėjusį antradienį, Kauno savivaldybės valdomoje įmonėje „Kauno švara“ apsilankė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai.

Įmonės darbuotojai nė nenujautė esant įtemptai situacijai, nes prireikus vadovo visiems buvo paaiškinta, kad direktorius užsiėmęs, turi svečių ir negali priimti. Tokia situacija tęsėsi iki vėlaus antradienio vakaro.

Kitą dieną atėję į darbą darbuotojai stebėjosi, kad generalinio direktoriaus automobilis stovi lyg nebuvo judintas.

Po D.Tumyno sulaikymo STT išplatino pranešimą, kad Kauno valdybos pareigūnai atliekamame ikiteisminiame tyrime įtariant piktnaudžiavimu užimamomis pareigomis vykdant viešuosius pirkimus, sulaikytas bendrovės  „Kauno švara“ generalinis direktorius D. Tumynas.

Dalius Tumynas/ Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, taip pat sulaikytas papirkimu įtariamas vienos privačios bendrovės vadovas.

Bendrovėje „Kauno švara“ ir privačios bendrovės patalpose atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.

Kauno miesto savivaldybės valdomos įmonės generalinis direktorius D. Tumynas įtariamas išskirtinių sąlygų sudarymu galimai A.Tareilio vadovaujamai bendrovei dalyvaujant bendrovės „Kauno švara“ rengiamuose viešuosiuose pirkimuose.

Korupcijos šešėlis dėl traktorių-žoliapjovių pirkimo

Oficialiame bendrovės „Galuotas“ puslapyje skelbiama, kad įmonė parduoda žemės ūkio ir komunalinės paskirties techniką.

Pagal visus parametrus „Galuotas“ turi ką pasiūlyti „Kauno švarai“. Oficialiais duomenimis, pagal konkursų, kuriuose įmonė dalyvavo ir laimėjo, sutarčių skaičių, „Kauno švara“ – pirmaujantis „Galuoto“ klientas.

Bendrovė „Kauno švara“ rūpinasi ne tik gyventojų sukauptų atliekų išvežimu, gatvių ir šaligatvių priežiūra, bet ir žalių miesto vejų priežiūra.

Neoficialiai kalbama, kad korupcijos šešėlis aptemdė traktorių-žoliapjovių pirkimą. Niekas neabejoja, kad tokia technika „Kauno švarai“ buvo būtina.

Galimai sutapimas, kad po traktorių iš „Galuoto“ viešųjų pirkimų ir asmeniniame „Kauno švaros“ vadovo ūkyje ėmė riedėti tokie patys traktoriai.

STT skelbė, kad privačios bendrovės vadovas įtariamas davęs kyšį „Kauno švaros“ generaliniam direktoriui už išskirtinių sąlygų sudarymą jo vadovaujamai įmonei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvė

Lietuvė portretas
... o kur dėsi dideles neteisėtas pajamas nuo tada, kai apmokestino gyvenamą plotą ,o ne gyventojus - žmonių skaičių.... per 10 m etų pabrango

ale salia,koks zymus zmogus

ale salia,koks zymus zmogus portretas
ui,ogi miesto tvarkymo sk.vadas.O direktorius,tai panasu kad kaip Leninas ruosiasi sakyt kalba.ui,labai idomu.

...

... portretas
"Ko negali dideli pinigai, gali LABAI dideli pinigai".
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių