Quantcast

Koronavirusu sergančios slaugytojos vyras: man tyrimo neatliko, tai kam šmeižti

  • Teksto dydis:

Praėjusį penktadienį Kauno klinikinė ligoninė pranešė, kad jų gydymo įstaigoje dirbančiai slaugytojai diagnozuotas koronavirusas. Anot gydymo įstaigos atstovų, COVID-19 jai buvo nustatytas kovo 26 dieną, tuomet, kai moteris turėjo nedarbingumo pažymėjimą. Ligoninė iš pradžių pranešė, jog slaugytoja, pirminiais duomenimis, užsikrėtė ne ligoninėje, o nuo savo sutuoktinio – tolimųjų reisų vairuotojo. Namuose besigydančios moters sutuoktinį Alių tokia paviešinta informacija papiktino.

Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas sekmadienį BNS patikslino, jog tai buvo tik prielaida, vertinant galimus rizikingus kontaktus.

„Kadangi jis yra iš užsienio grįžęs, jį nurodė kaip rizikinį kontaktą ir perdavė epidemiologams“, – sakė S. Tvirbutas. Gydymo įstaigos atstovas sekmadienį teigė, kad ligoninė neturi duomenų, ar vyras jau buvo tirtas dėl koronaviruso.

Pirmadienio rytą į portalą kauno.diena.lt kreipėsi sergančios slaugytojos vyras Alius ir išdėstė savo poziciją. 

Tolimųjų reisų vairuotoju dirbantis kaunietis teigė, kad į namus iš Ispanijos jis grįžo kovo 21 dieną, šeštadienį. 

„Grįžau šeštadienio vakarą, o žmona sekmadienio rytą išėjo į darbą. Iškart pasirinkau saviizoliaciją, miegojau atskirame kambaryje, tad tarp mūsų jokio kontakto nebuvo, – pasakoja vyras. – Žmona vėliau sakė, kad simptomus jau jautė  šeštadienį, kai manęs namuose net nebuvo. Su iš darbo grįžusia žmona sekmadienį kartu pavalgėme, pažiūrėjome televizorių.“

Vyras teigia, kad paskambino gydytojai, pasakė, kad grįžo iš Ispanijos, tad jam buvo išduotas nedarbingumo lapelis. „Pasakiau, kad grįžau iš Ispanijos, tad man patarė paskambinti į karštąją liniją, kad gal padarys tyrimą. Tyrimą man atsisakė daryti, nes nesiskundžiu jokiais simptomais – temperatūra nėra pakilusi, nekosėju ir panašiai. Sakė, kai pradėsiu dusti, tada atvažiuoti“, – pamena vyras. Anot kauniečio, nei jis, nei vaikai koronavirusui būdingų simptomų iki šios dienos nejaučia. 

Man pradėjo skambinti pažįstami ir klausti, ar aš sergu.

Vyras atviras – jį labai papiktino ligoninės paviešinta informacija neva jo žmona užsikrėtė nuo jo. 

„Aš esu apžmeižtas. Ligoninė juk nežino, ar man atliktas tyrimas, tad kaip jie diagnozę nustatė? Man pradėjo skambinti pažįstami ir klausti, ar aš sergu. Galiu sirgti tiek pat, kiek bet kuris praeivis gatvėje. Aš neneigiu, kad galiu būti užsikrėtęs koronavirusu, bet juk tyrimas tai nepadarytas. Jeigu man bus diagnozuotas koronavirusas, tai faktas, kad aš jį būsiu ne atsivežęs, bet užsikrėtęs nuo žmonos, nes, tarkim, šiandien aš jai į kambarį ir valgyti, ir gerti nešu. Aš juk neturiu jokios specialios aprangos kaip ligoninėje, su kokia apranga įeinu, su tokia ir išeinu“, – portalui sakė kaunietis. 

Anot vyro, namuose besigydanti žmona vieną dieną jaučiasi geriau, kitą dieną  prasčiau. „Šiandien jai geriau, vakar skundėsi, kad jaučiasi silpniau“, – sako vyras.

Sekmadienį taip pat buvo pranešta, kad koronavirusas nustatytas ir Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų klinikoje dirbusiai pagalbinei darbuotojai.

„Pagalbinė darbuotoja, valytoja. Jos testas buvo teigiamas“, – BNS sekmadienį sakė ligoninės atstovas spaudai S. Tvirbutas. Sekmadienį buvo aiškinamasi nuo ko darbuotoja galėjo užsikrėsti bei asmenys, su kuriais ji galėjo kontaktuoti. Jų, pirminiais duomenimis, neturėtų būti daug.

Dėl koronaviruso taip pat tikrinta 50 šios ligoninės medikų, dirbančių Infekcinių ligų klinikoje. Jų testai neigiami.


Šiame straipsnyje: Kauno klinikinė ligoninėkoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vykim

Vykim portretas
visus lauk,mes patys esame labai protingi ,išsigydysime patys.

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Kas per mulkis taip vadovauja šioje ligoninėje ? Vyti lauk tokius mulkius ir kuo greičiau !

kaunietis

kaunietis portretas
Ponai ubagai,nesipykite ir saugokite vieni kitus,nes mus aplankė užsakytas tautų naikinimo virusas.Mes maži žmoneliai turime būti dėkingi Skverneliui ir Verygai,kad jie taip stipriai dirba ir rūpinasi valstybe. Geriau pasidomėkime,kad privačiuose senelių namuose mirę dėl senatvinių ,sisteminių ligų LIGONIAI neatiduodami šeimai laidoti pačių norimuose laidojimo namuose,turi tiems savininkams---medikams paklusti ir vežti ,pagal jų nurodymą.Šią garbę senelių namai suteikia tik ,,LAIDOJIMO NAMAMS KLEPSYDRA,,JIE NUSTATO KAIP APRENGS,KOKS KARSTAS BUS RŪBAI IR PASAKO,KAD ATVEŠ PO TRIJŲ DIENŲ SU DĖŽUTE TIESIAI Į KAPINES.JEIGU NESUTIKSI TAI ILGAI GALI LAUKTI KOL ATSIIMSI SAVO MIRUSĮJĮ..Atrodo,kad nespėsime apsižiūrėti ir mus gyvus pradės laidoti,šie antžmogiai--verslo galiūnai ,juk jie verslą vykdo kartu su daktarais.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių