Quantcast

Koronavirusas – jau ir už grotų: pirmoji kregždė – nepilnametis areštantas

  • Teksto dydis:

Šiandien koronavirusas patvirtintas Kauno tardymo izoliatoriuje 45 parų arešto bausmę atliekančiam nepilnamečiui kauniečiui. Tai – pirmas atvejis šalies įkalinimo įstaigose, kai COVID-19 diagnozuojamas čia laikomam asmeniui.

Atlikti minėtos bausmės šis nepilnametis buvo atvežtas į Kauno tardymo izoliatorių rugsėjo 10-ąją. Nustatyta, kad per savaitę, praleistą šios įkalinimo įstaigos patalpose Technikos gatvėje, kuriose iki rugpjūčio pradžios veikė Nepilnamečių tardymo izoliatorius-pataisos namai, šiuo metu prijungti prie Kauno tardymo izoliatoriaus, su šiuo areštantu kontaktą turėjo keturi šios įkalinimo įstaigos pareigūnai. Nuo šiandien jie – taip pat saviizoliacijoje.

Apie teigiamą koronaviruso testą nepilnamečiui jų giminaičiui informuoti ir jį į Kauno tardymo izoliatorių atvežę asmenys bei kiti artimieji. Jiems taip pat nurodyta susisiekti su Nacionalinės visuomenės sveikatos centru.

Nepilnametis, kuriam diagnozuotas koronavirusas, jo simptomų neturi iki šiol. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai jam skyrė 45 parų areštą už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą šių metų birželį. Probacijos tarnybos teikimu, nes jis pažeidinėjo pernai lapkritį už tą patį jam skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės įpareigojimus.

Pagal galiojančią tvarką, nepilnametis, kaip ir kiti įkalinimo įstaigų naujokai, buvo izoliuotas ir testuotas dėl COVID-19, vos atvežtas į Kauno tardymo izoliatorių. Ir kontaktų su kitais nuteistaisiais ir suimtaisiais neturėjo.

Kalėjimų departamentas praneša, kad diagnozavus nepilnamečiui areštantui koronavirusą, visos Kauno tardymo izoliatoriaus patalpos, kuriose jis lankėsi, dezinfekuotos.

Iki šiol koronavirusas buvo nustatytas tik keturiems šalies įkalinimo įstaigų darbuotojams. Jie tiesioginio kontakto su nuteistaisiais ar suimtaisiais neturėjo.

Iš viso bausmių vykdymo sistemoje jau atlikta beveik 2 tūkst. COVID-19 testų čia laikomiems asmenims ir daugiau nei 3 tūkst. testų darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vovka

vovka portretas
Negi vagis ar kitoks nusikaltėlis sakys / išduos su kuo ,,kontaktavo" / nusikaltimą vykdė? O neištikimi šeimos nariai negi girsis su kuo ,,turėjo sąlytį"?

Bacila

Bacila portretas
Taigi šiti valkatos malasi visur. Daugumas jų parvyko prieš karantiną ir pan. Nuo jų kaip ir nuo zarazos atsigint neįmanoma. Be to būtinas dabar karantinas t.y.kaukių nešiojimas. Jei ne dėkit baudas ko jūs laukiat ir myžčiojat darykit tvarką o ne kvailų bobučių klausykit ir šūdą malkit.

Neimama

Neimama portretas
Nebepjaukit neįmanoma kad tik 4 kontaktai, galų gale gi ir maistą kažkas perduoda, užeina, kažkas bendrauja, ar viską nuslepiat, galų gale su tais nustatytais 4 kontaktais kiti darbuotojai taip pat kontaktavo, tad ryškinkit visus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių