Quantcast

Koronavirusas įsisuko ir į Kauno policiją

  • Teksto dydis:

Dviem Kauno policijos pareigūnėms diagnozuotas koronavirusas. Tačiau, dauguma jų kolegų apie tai nieko nežino. Nors vienas atvejis nustatytas dar praėjusią savaitę, o kitas – šios savaitės pradžioje.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Odetos Vaitkevičienės teigimu, abi užsikrėtusiosios prieš pasigaunant koronavirusą nėjo į tarnybą ir neturėjo sąlyčio nei su kolegomis, nei su klientais.

Viena iš jų, dirbanti Žaliakalnio policijos komisariate, tuo metu, kai išgirdo šią diagnozę, atostogavo.

Kita, kurios tarnybos vieta – Viešosios tvarkos valdyboje, įsikūrusioje tame pačiame Chemijos gatvės pastate, kaip ir Kelių policijos valdyba, buvo saviizoliacijoje dar iki šios diagnozės. Nes COVID-19 simptomus jautė jos giminaitis, nors šiam tuo metu koronavirusas dar nebuvo diagnozuotas. Manoma, kad ši pareigūnė galimai užsikrėtė nuo jo.

Konkretizuoti, kuriuose Viešosios tvarkos valdybos bei Žaliakalnio policijos komisariato padaliniuose dirba užsikrėtusiosios O.Vaitkevičienė nenorėjo. Esą neaišku, kokia gali būti visuomenės reakcija tai sužinojus.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento atstovė žiniasklaidai Kristina Mikalauskienė portalui kauno.diena.lt prisipažino, kad jų tarnyba žino tik apie vieną Kauno policijos pareigūną, kuriam diagnozuotas koronavirusas. Ir tai su jo darboviete nesusiję. Jis siejamas su kitu mieste užfiksuotu COVID-19 židiniu.

Tačiau, K.Mikalauskienė patvirtino, kad šis pareigūnas jau buvo saviizoliacijoje prieš išgirstant diagnozę. Taigi, panašu, kad turima galvoje jau minėta Viešosios tvarkos valdybos pareigūnė.

Anot O.Vaitkevičienės, pastarosios darbo vietoje buvo atlikta dezinfekcija. Nors visos jų patalpos ir taip pastoviai dezinfekuojamos.

Ar tai sutapimas, ar ne, tačiau vakar, pasak O.Vaitkevičienės, visi to pageidavę koronavirusu užsikrėtusios Viešosios tvarkos valdybos pareigūnės kolegos, dirbantys su žmonėmis ir tame pačiame aukšte, galėjo nemokamai pasitikrinti, ar taip pat nėra užsikrėtę koronavirusu. Šiandien sulaukta informacijos, kad visų jų atsakymai neigiami.

Be to, anot O.Vatkevičienės, pagal būtinumą ir galimybes – atsižvelgiant į tarnybos funkcijas, Kauno policijoje vėl grįžtama prie galimybės dirbti nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nele

Nele  portretas
Jie dirba sunku . atsakinga .pavojinga ir labai reikalinga darba . Slykstu skaityti komentarus .Sveikatos ir stiprybes musu saugotojams .

O

O portretas
O dieve kaip malonu girdėt

Ggg

Ggg portretas
Galėtu visa valdyba susirkt iš jū naudos kaip iš ožio pieno
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių