Quantcast

Koreguojamas vietoj „Britanikos“ planuojamo viešbučio projektas: ko tikėtis?

Vietoje nebaigto statyti Kauno viešbučio „Britanika“ naują viešbutį planuojanti bendrovė „K26“ koreguoja jo projektinius pasiūlymus.

Anot projekto vadovo architekto Gintauto Natkevičiaus, pakeitimai buvo reikalingi atsižvelgiant į savivaldybės priekaištus dėl neišlaikomo norminio atstumo iki sklypo ribų.

„Savivaldybė turėjo tam tikrų priekaištų dėl neišlaikomo atstumo. Galbūt jie kažkiek buvo pagrįsti, nes tada reikėtų prašyti savivaldybės leidimo statyti neišlaikant atstumo. Be to, egzistuoja ir miesto detalusis planas. Mes pažvelgėme naujomis akimis, nutarėme neprašyti savivaldybės leidimų ir padarėme visiškai taip, kaip leidžia detalusis planas – nekeisti statybos zonos, jo reglamentų reikalavimuose išlaikyti visus aukščius, plotą“, – BNS sakė jis.

„Kadangi pastatas susideda iš dviejų korpusų, tai jie tiesiog pasikeitė vietomis – viešbutis priartėjo prie Kęstučio gatvės, tam, kad išlaikytume atstumus, o kitas pastatas nukeliavo į sklypo gilumą“, – kalbėjo architektas.

Kęstučio g. 26 planuojama statyti 17,3 tūkst. kv. m bendro ploto dviejų korpusų pastatą: dvylikos aukštų viešbučio ir šešių aukštų administracinės paskirties pastatus. Abu jie turėtų būti sujungti požeminiu aukštu.

Pasak G. Natkevičiaus, 0,57 ha ploto sklype esantį apleistą „Britanikos“ viešbutį planuojama griauti, tačiau svarstoma galimybė panaudoti jo rūsį ir pirmo aukšto konstrukcijas.

„Pastatas yra komplikuotas, ten ir aukščiai neatitinka, tada mes konferencijos salės negalime įrengti. Gal paliksime kažkiek konstrukcijų, bet nedaug“, – sakė jis.

Bendrovės „Architektų biuras G. Natkevičius ir partneriai“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog viešbutyje numatoma 213 numerių.

Pirmame aukšte bus projektuojamos bendro naudojimo, viešbučio restorano, administracijos patalpos bei darbuotojų kambariai. Antrame aukšte projektuojama konferencijų salė ir susitikimų kambariai, trečiame – sporto salė, skalbimo patalpa, viešbučio tvarkymui skirtos patalpos ir numeriai. Viršutiniuose aukštuose projektuojami viešbučio numeriai.

Administracinio pastato pirmame aukšte projektuojamas holas, antrame-ketvirtame – biurai, rūbinė, konferencijų salė, poilsio patalpa, virtuvėlė, šeštame – terasa.

Po pastatais suplanuota 200 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Statybos planuojamos dviem etapais: pirmu būtų statoma požeminė automobilių saugykla ir viešbučio pastatas, antru administracinis korpusas.

Liepą Kauno miesto taryba vienbalsiai pritarė, kad naujasis pastatas galėtų būti statomas mažesniais negu norminiai atstumais iki žemės sklypo ribos, tačiau rugsėjį nuspręsta sutikimą stabdyti, kai į savivaldybę kreipėsi nepatenkinti Kęstučio gatvėje esančio kaimynai – savivaldybė sulaukė šalia planuojamų statybų miesto centre esančio kito viešbučio „Best Baltic“ valdančios bendrovės „Liuks NT“ atstovų rašto.

Naują viešbutį Kauno Naujamiestyje planuoja statyti bendrovė „K26“, kurią nuo rugpjūčio valdo alkoholinių gėrimų gamintojos „Boslita ir ko“ savininkų Gintaro ir Loretos Skorupskų šeima.

Skelbta, jog viešbučio rekonstrukciją tikimasi pradėti 2020 metų vasarį-kovą, o statybas baigti 2021 metų pradžioje. Į projektą ketinama investuoti 30 mln. eurų.

Viešbutis „Britanika“ pradėtas statyti 1986 metais, tačiau po ketverių metų statyba sustabdyta. 1998-aisiais miesto savivaldybė pasirašė jungtinės veiklos sutartį su bendrove „Britanika“ dėl jo užbaigimo, tačiau planai nebuvo įgyvendinti – 2008-aisiais pasirašyta taikos sutartis, o 2011-aisiais savivaldybė 20 proc. akcijų už 790,7 tūkst. eurų aukcione pardavė neįvardijamam pirkėjui.

Žiniasklaida skelbė, jog nuo 2005-ųjų pastatas buvo išnuomotas Liuksemburgo kompanijai „Matrox Holding A. G.“ – ši nuo 2012-ųjų buvo vienintelė „Britanikos“ akcininkė, be to, ji valdo Lietuvos naftos produktų sandėliavimo ir prekybos bendrovę „Ave-Matrox“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kuo daugiau modernių, šiuolaikinių pastatų Kaune. Labai atsiliekam nuo kitų pasaulio miestų. Nedarykite iš Kauno kaimo. Tie kas priešinasi turėtu galvot apie kitus žmones ir ateitį. Vistiek jiems nedaug liko.

Klausyk, Pilietiškas

Klausyk, Pilietiškas portretas
Tai kraustykis į bažnytkaimį jei tau Kaune svarbiausia, kad matytųsi prisikėlimo bažnyčia.. juokdarys tu esi. Klounų klounas

Pilietiškas,

Pilietiškas, portretas
Visas senamiestis (naujamiestis :)) skendi stiklainyje: eini Karaliaus Mindaugo prospektu ar šalia jo esančiais takeliais ir matai pajuodusius stiklainius!Nei Prisikėlimo bažnyčios, nei jų šešėlyje esančius gražuolius, nepaprastos architektūros šedevrus - tik stiklainiai, stiklainiai ir dar surūdijusi skarda. Tai prisimins kartos matijošaičių klaną savivaldybėje su jam plojančiais vieningo Kauno nariais (bet jų dauguma iš Kauno raj. - jiems dzin tas Kaunas). Negražus KAUNAS, skurdžiai stiklinis
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių