Quantcast

Konsultavo Vilkijos kultūros paveldo objektų valdytojus

  • Teksto dydis:

Balandžio 25 d. įvyko Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio skyriaus organizuotas tikslinis vietos gyventojų konsultavimas kultūros paveldo vietovėje – Vilkijos miesto istorinėje dalyje.

Konsultacijos tikslas – kultūros paveldo objektų valdytojams suteikti metodinę pagalbą dėl objektų tvarkybos ir priežiūros, supažindinti su paveldosaugos reikalavimais, atlikti pažeidimų prevenciją.

Susitikime taip pat dalyvavo Vilkijos seniūnas Paulius Amanaitis ir seniūno pavaduotoja Gintarė Zakarauskienė, Kauno rajono savivaldybės Urbanistikos skyriaus vyr. specialistas paveldui Žilvinas Rinkšelis.

Susitikimo metu akcentuotas dviejų Kauno rajone esančių urbanistinio paveldo vietovių unikalumas, kurį sudaro istoriškai susiklostęs gatvių ir aikščių tinklas, architektūros, gamtos ir kraštovaizdžio ryšys, būdingi pastatų ir statybai naudotų medžiagų tipai, jų architektūrinė raiška. Specialistai atsakė į gyventojų klausimus.

Dar kartą priminta, o gyventojai paraginti visais iškilusiais klausimais kreiptis į Kultūros paveldo departamento Kauno skyrių ar Kauno rajono savivaldybės Urbanistikos skyrių – specialistai visuomet pasirengę padėti ir pagelbėti suteikdami visą aktualią informaciją. Įsipareigota parengti metodinių ir kitų priemonių, kurios ateityje padės gyventojams tvarkytis, kartu išsaugoti vietovės unikalumą ir išskirtinumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių