Quantcast

Kompleksinė daugiabučių renovacija Kauno regione: kas padeda siekti rezultatų

  • Teksto dydis:

2016 metais Lietuvoje prasidėjusi kompleksinė renovacija, kurios metu siekiama modernizuoti miestų kvartalus ir pagerinti jų energinio efektyvumo charakteristikas, šiandien demonstruoja vis geresnius rezultatus. Aktyviai į modernizacijos procesą yra įsitraukę ir Jonavos rajono, Prienų bei Birštono savivaldybės, kuriose daugiabučių modernizacijos tempai tik greitėja.

Jonavos rajono savivaldybėje šiuo metu yra atnaujinta beveik pusė visų mieste esančių daugiabučių, o pastarojo kvietimo metu teikti paraiškas daugiabučių renovacijai buvo atrinkta dar 17 daugiabučių, iš kurių 9 daugiabučiai namai yra įtraukti į kvartalinės renovacijos programą.

Prienuose, kuriuose yra suformuoti du daugiabučių namų kvartalai, 44-iuose daugiabučiuose renovacijos darbai yra visiškai užbaigti, dar 30 namų yra įvairiuose renovacijos etapuose. Be to, po pastarojo Aplinkos ministerijos kvietimo teikti paraiškas daugiabučių renovacijai, 13 namų atitiko reikalavimus ir jiems buvo paskirtas finansavimas.

Šiuo metu Birštone atnaujinami trys kvartalai: miesto centrinės dalies kvartale bus renovuojami 9 daugiabučiai, o 16 daugiabučių gyventojai jau džiaugiasi rezultatais. Birštono gatvės kvartale iš 10 daugiabučių jau 3 atnaujinti, vieno darbai vykdomi, o Lelijų gatvės kvartale šiuo metu atnaujinami penki daugiabučiai.

Svarbiausia – glaudus bendradarbiavimas

Sklandžiai daugiabučių kvartalų atnaujinimo eigai užtikrinti yra būtinas aktyvus visų pusių įsitraukimas – tiek gyventojų, tiek darbus prižiūrinčios įmonės, tiek savivaldybės.

„2016 m. pasiūlytas naujas požiūris į renovaciją ir didesnis savivaldybių įsitraukimas padėjo žengti itin didelį žingsnį renovacijos srityje tiek kiekviename mieste, tiek visos Lietuvos mastu. Glaudus visų pusių bendradarbiavimas užtikrina modernizacijos darbų efektyvumą ir galiausiai – gerus rezultatus. Prienuose ypač daug dėmesio skiriame komunikacijai su daugiabučių gyventojais, kadangi tai padeda išvengti nesusipratimų ir nepateisintų lūkesčių“, – dalijasi daugiabučių renovaciją Prienuose administruojančios įmonės direktorius Algis Valatka.

Anot Birštono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjo Edvardo Citvaro, bendrauti su gyventojais reikia visada ir kuo aktyviau – tik taip galima pasiekti geriausią rezultatą.

„Dabar, kai mums nebereikia įkalbinėti gyventojų, viskas paprasčiau – mes esame patarėjai, kurie susidomėjusiems renovacija gali patarti, kurias priemones geriausia įsidiegti, kurios, atsižvelgiant į jų daugiabutį, suteiks didžiausios naudos – tiek architektūriniu, tiek energijos efektyvumo aspektais. Mes dalyvaujame šiame procese ir nepaliekame gyventojo vieno“, – pažymi pašnekovas.

Erdvės atnaujinamos kompleksiškai

Po kvartalo atnaujinimo daugiabučių gyventojai gali džiaugtis naujomis automobilių aikštelėmis, vaikų žaidimų, sporto erdvėmis ir poilsio zonomis, taip pat yra atnaujinami šaligatviai, dviračių takai, pakeičiamas senas gatvės apšvietimas, įdiegiamos LED lempos ir panašiai.

„Atnaujinti daugiabučių kvartalai keičia miesto veidą ne tik architektūrine prasme, bet ir socialine – žmonės daugiau laiko praleidžia drauge bendrose viešose zonose, auga bendruomeniškumas, įsijungia saugios kaimynystės principai“, – teigia Jonavos rajono savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Vilma Matijošaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
REIKIA iš renovuotojų PAREIKALAUT kad savo darbų garantiją teiktų VISAM paskolos laikotarpiui, ir DAR - raštu pažadėtų kad visą tą laiką mokestis už šildymą DRAUGE su paskola bus MAŽESNIS nei dabartinis mokestis VIEN už šildymą (o ir paskolą imsim NE mes, o jie patys)... aišku, jie atsakys kad durnių nėra, BET - o kodėl jie galvoja kad mus durniais gali laikyt? :s

Anonimas

Anonimas portretas
tam ,kuris netiki,kad pelija,atvažiuok prie Kalniečių parduotuvės,šalia turgelio,du namai pažaliavę iki 9 aukšto,įsitikinsi,antra ,dėl grožio,kuo nusikalto paprasti lietuviški akmenukai,natūralus,siūles tik gražias reikia padaryti,klimatas šiltėja,nereikia čia pasakų sekti apie šilumos sulaikymą,lauko sienos papildytos keramzitu,šilumai sulaikyti,o dėl kiemų tvarkymo,tik didina aikšteles mašinų statymui po langais,išvis ta renovacija tik norint paarodyti ,kad ekonomika,statyba,auga,ant varganų žmonių pečių,dėl butų remonto,kam reikėjo,tas pasidarė savo jėgomis,laaiptinės,langeliai,durys viskaas gyventojų jėgomis,noramliomis kinomis

Ar

Ar portretas
Vmi grazina dali pvm ?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių