Quantcast

Kokia COVID-19 situacija Kaune?

Prieš pat nuotolinį Kauno tarybos posėdį Ekstremalių situacijų ir operacijų valdymo centro vadovas Paulius Keras apžvelgė koronaviruso infekcijos plitimo mastą mieste. Pasak specialisto, situacija yra valdoma, o Kauno apskrityje daugiausia atvejų atkeliauja ne iš miesto, o iš Raseinių.

Per pastarąsias dvi savaites Kauno mieste užfiksuoti 258 atvejai. Vidutiniškai per dieną mieste suserga 15-17 asmenų. Skaičiuojant sergamumo rodiklį 100 tūkst. gyventojų, Kauno mieste yra 77,8 atvejai. Lyginant su kitais Lietuvos miestais, Kaunas pagal sergamumą užima keturioliktą vietą.

„Buvo pasirodžiusi informacija, kad Kauno apskrityje yra didelis sergamumas, tačiau apskritis – ne miestas. Apskrityje daugiausia atvejų užfiksuojama Raseiniuose. Situacija Kaune yra normali ir valdoma“, – pažymėjo P.Keras.

Paulius Keras

Jis informavo, kad Kaune šiuo metu židiniai yra trijose srityje: sveikatos priežiūros įstaigose, kultūros ir laisvalaikio leidimo vietose bei švietimo įstaigose. Pasak P.Kero, Kauno klinikinėje ligoninėje COVID-19 infekcijos židinys lokalizuotas, tačiau daugiau atvejų šiuo metu pasitaiko Kauno klinikose. Per 14 dienų sveiktos priežiūros įstaigose užfiksuota 60 atvejų.

Buvo pasirodžiusi informacija, kad Kauno apskrityje yra didelis sergamumas, tačiau apskritis – ne miestas.

Dar 66 atvejai, iš minėtų 258 užsikrėtimų, susiję su Valstybiniu Kauno muzikiniu teatru. Į Kauną infekcija buvo atvežta iš Vilniaus Operos ir baleto teatro. Dar 33 atvejai Kauno mieste šiuo metu siejami su švietimo įstaigomis.

„Šiuo metu sustabdėme veiklą Aleksoto darželyje. Vaižganto progimnazijoje naujų atvejų nepasitaiko, tad židinys taip pat lokalizuojasi. Be to, čia dauguma užsikrėtimų yra tarp pedagogų, todėl taip pat teko perkelti mokymosi procesą į nuotolinį ugdymą. Yra rekomendacijų ir dėl popamokinės veiklos, tad gali būti, kad teks laikinai atsisakyti ir šios veiklos. Nuo kitos savaitės prasideda planinės vaikų atostogos. Svarstome jas pratęsti kelioms dienoms arba kelias dienas mokymą vykdyti nuotoliniu būdu. Tai bus natūralus karantinas, po kurio tikimės švietimo įstaigose ženkliai sumažės susirgimų atvejų“, – nurodė P.Keras.

Jis nurodė, kad Kaune veikiančiose gydymo įstaigose yra 152 lovos su įrengtomis plaučių ventiliavimo sistemomis. Šiuo metu užimtos 45 vietos, tačiau, kaip pažymėjo specialistas, ventiliavimo aparatai naudojami ne tik COVID-19 infekcija sergantiems pacientams. Kadangi dar yra daugiau nei 100 laisvų lovų, nėra reikalo jaudintis. Be to, skaičiuojant lovų skaičių 100 tūkst. gyventojų, Kaune tokių lovų kiekis yra panašus kaip Vilniuje, nors mes turim gerokai mažiau gyventojų.

P.Keras pažymėjo, kad mieste yra ir apie 1300 lovų, kurios turi deguonies kaukes. Šiuo metu užimta apie 400 tokių lovų, tad ir šioje srityje mieste veikiančios gydymo įstaigos yra pajėgios deguonimi aprūpinti pacientus ir suteikti jiems visas gydymo paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Greta

Greta portretas
Pazistu Kaune serganciu, ir net ne kelis...

Ti

Ti portretas
Tai viskas sugalvota kaip valdyti žmones

Kate

Kate portretas
Deja pazystu Kauno m.kelias seimas, kurios sirgo ir gana sunkiai. Galvokit ka rasot. Jeigu nezinot, tai geriau patylekit.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių