Quantcast

„Kitokie pasikalbėjimai“ skelbė „Cbet muzikos kiemo“ sezono pradžią

Po prisistatymo publikai ketvirtadienio vakarą, „Cbet muzikos kiemas“ akimirksniu pelnė susirinkusiųjų simpatijas ir geriausios miesto vasaros terasos vardą.

Garantuos smagią vasarą

Saulei nespėjus įkaitinti miesto asfalto, Kauno lofto „Gargaras“ kieme atmosfera kaito nuo ankstaus ketvirtadienio ryto. Ant žalios vejos vienas po kito buvo išrikiuoti stalai, kėdės, pavėsinės. Šalia iškilo ir nedidelė scena. Visą vasarą nuo jos „CBet muzikos kiemo“ svečius sveikins įvairūs atlikėjai, muzikantai, visuomenei gerai žinomi veidai. Čia planuojami koncertai, nedidelio formato festivaliai ir „Kitokie pasikalbėjimai“, iki tol vykę „Gargaro“ viduje.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

„Kaip jau minėjau, Kaunui, kuris šiemet paskelbtas Europos kultūros sostine, nebus per daug nei renginių, nei naujų kultūrinių erdvių. Birželis baigiasi, bet vasara juk tik įsibėgėja!“ – vėlyvųjų pokalbių laidos „Kitokie pasikalbėjimai“, kuriems ir buvo patikėta skelbti Raudondvario plente įsikūrusios vasaros terasos atidarymą sumanytojas ir prodiuseris Mantas Bertulis neabejojo muzikos kiemelio sėkme. Jam antrino ir vakaro svečiai. Apgailestavę, kad užsidarė Ryšių kiemelis, miestiečiai ir iš kitų Lietuvos kampelių į Kauną atvykę svečiai džiaugėsi, kad ši vasara neliks be pasimatymų ir gero laiko vietos.

Atvyko ir D. Rapšys

„CBet muzikos kieme“ ėmę buriuotis likus dviem valandoms iki oficialaus starto, susirinkusieji turiningai išnaudojo kiekvieną minutę. VIP svečiai gaivinosi atskirame balkone, nespėję pasistiprinti svarstė, maisto vagonėliuose vakarienei rinktis saldžius blynelius, karštus suši, „Bermudo“ lavašą su plėšyta kiauliena ar paprasčiausiai išgerti mineralinio vandens su ledukais.

Jei nebūtų žinoję apie vasaros terasos atidarymo svečius, susirinkusieji veikiausiai būtų pamanę, kad paskutinį birželio vakarą Mantas Katleris kalbins plaukiką Daną Rapšį. Tik tada, kai sportininkas įsitaisė prie vieno stalelio, o vakaro pasikalbėjimų šeimininkas pristatė šalia besitaisančius komikus, žiūrovai suprato, kad netikėtumų nebus.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

„Karštoka, ne? Lietuvos saulė kaip vienišos motinos – arba jų nėra, arba jos nepaleidžia. Gerai, netempsiu ir pristatysiu vakaro svečius, du jaunus komikus. Pasitikite –Viktoras Balykov ir Markas Žukauskas“, – nubraukęs prakaitą M. Katleris įsitaisė priešais jaunesnius bendražygius.

Pokalbiai apie viską

Darsyk pristatęs duetą, M. Katleris artimesnę pažintį su jais tęsė momentine apklausa.

Lietuvos saulė kaip vienišos motinos – arba jų nėra, arba jos nepaleidžia.

Jos metu susirinkusieji sužinojo, kuris komikų valgo koldūnų sriubą, o kuris mieliau renkasi barščius su riebia grietine, kokią muziką jiedu klauso, kokias sporto šakas kultivuoja ir kodėl netapo krepšininkais, kaip ir kada susipažino, ką vienas apie kitą galvoja ir kodėl nusprendė būti komikais.

„Kažkada buvau viename „stand-up’e“. Buvo taip blogai, kad draugė pasiūlė imti „šotą“ ir lipti ant scenos“, – Markas prisiminė komiko karjeros pradžią, uždirbtus pinigus, kurių neišmoko taupyti, krepšininko Jono Valančiūno gimtadienį, pačius blogiausius pasirodymus ir kelią, kurį rinktųsi nulipęs nuo scenos.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

„Pagalvojau, kad norėčiau būti prodiuseriu ir sukurti gerą mafijozišką filmą, paremtą mano tėvo istorija“, – Marko svajonių tęsinį vakaro svečiai išgirdo po pertraukos, kurią įgarsino prieš aštuonerius metus susikūrusi indiepop muzikos grupė „Sisters on wire“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,

..., portretas
Plepalai runkeliams apie nieką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių