Quantcast

Kino teatre prasidėjo pokyčiai

Prieš beveik 90 metų statytas kino teatras „Daina“ ilgus metus stovėjo apleistas, tačiau situacija keičiasi. Jau pradėtas tvarkyti pastato stogas, bus atnaujintas ir fasadas.

Savanorių pr. 74 esančiame „Dainos“ kino teatre prasidėjo rekonstrukcijos darbai. Pastoliai apjuosė ir dalį sienų.

„Pradėta pastato renovacija. Jau antrą savaitę darbininkai laipioja pastoliais ir pirmąsyk nuo pokario laikų tvarko stogą. Nulupta keli šimtai kvadratinių metrų asbestcementinės dangos, po ja rasta prastos būklės cinkuota skarda, kuri galimai buvo originali, menanti tarpukarį. Pirmąsyk tvarkoma ir „Dainos“ palėpė – ją apšiltinsime, o ilgainiui ir įveiklinsime“, – socialiniuose tinkluose pranešė „Dainos“ kino teatro valdytojai.

Atgimimas: kino teatras „Daina“ ilgai stūksojo apleistas, bet situacija keičiasi. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Dabar šis pastatas valdomas bendrovės „Mūsų Daina“. Jos vadovas patvirtino, kad patalpose jau šeimininkauja darbininkai.

„Stogas gal 15 ar 20 metų buvo kiauras, tad norime jį sutvarkyti, kad nustotų vanduo bėgti į vidines patalpas. Manau, kad per kelis mėnesius stogą sutvarkysime, o paskui pradėsime tvarkyti ir fasadą, prie kurio darbų pagal paveldotvarkos programą prisideda ir miesto savivaldybė“, – nurodė bendrovės vadovas Algirdas Šapoka.

Dar pernai metais Kauno miesto taryba patvirtino pastatus, kurie bus tvarkomi pagal paveldotvarkos programą. Joje numatyta, kad iš miesto biudžeto „Dainos“ kino teatro fasado tvarkymo darbams bus skirta daugiau nei 68 tūkst. eurų.

„Metai prasideda geromis žiniomis. Pernai atgimė „Romuva“, šiemet prasidėjo ir dar vieno autentiškumą išsaugojusio tarpukario Kauno kino teatro renesansas.

Kiekvienas mokesčius mokantis kaunietis gali jaustis visiškai tiesiogiai prisidedantis prie „Dainos“ atgimimo – pastato fasadų restauravimas iš dalies finansuojamas Kauno savivaldybės paveldotvarkos programos lėšomis. Tad sekame afišas, ruošiame spragėsius, laukiame premjerų, eisime“, – taip apie tvarkomą „Dainą“ socialiniuose tinkluose atsiliepė Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Stogas gal 15 ar 20 metų buvo kiauras, tad norime jį sutvarkyti, kad nustotų vanduo bėgti į vidines patalpas.

A. Šapoka kol kas nežino, kiek kainuos visų patalpų įrengimas, mat reikės sutvarkyti viską, pritaikyti erdves šiuolaikiniams poreikiams, tad ir darbams reikiamos sumos paaiškės vėliau.

„Kol kas planas toks, kad ši vieta ir toliau vadinsis kino teatras „Daina“, bet vargu, ar kinas bus pagrindinė šios vietos paskirtis. Bus rodomi ir kino filmai, bet daugiausia bus vykdoma koncertinė veikla.

Reikia dar daug ką nuveikti, nes buvę pastato savininkai nieko nepaliko, išlupo viską iki paskutinių rankenėlių. Dabar viskas, ką mes turime, yra tik sienos ir kiauras stogas. Tad visą infrastruktūrą dabar teks sukurti nuo nulio“, – „Kauno dienai“ sakė teatrą valdančios bendrovės „Mūsų Daina“ vadovas.

Veikla: teatro atstovai žada, kad, sutvarkius palėpę, čia galės vykti renginiai. (Kino teatro „Daina“ nuotr.)

Jis pridūrė, kad svarbu atgaivinti istorinę Kauno vietą. „Savininkas ne kartą tvirtai yra pasakęs, kad nori Kauno miestui, kuriame užaugo, padovanoti dovaną ir ta dovana bus „Dainos“ kino teatras“, – pridūrė A. Šapoka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pr.

Pr. portretas
viskas blogai...

Flurona [Palaikau Z. Šličytę]

Flurona [Palaikau Z. Šličytę] portretas
Laisvė bus tada, kai nebus pedoliberalų koalicijos

Flurona [Palaikau Z. Šličytę]

Flurona [Palaikau Z. Šličytę] portretas
Užmūryt tave gyvą tam teatre, laisve tu
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių