Quantcast

Kiek teks atseikėti už skrydį Kauno oro balionu?

Praėjusiais metais Kauno miesto savivaldybė įsigijo karšto oro balioną, tačiau jis komercinių skrydžių nevykdė. Tik dabar miesto taryba patvirtino tokių skrydžių kainas.

Portalas kauno.diena.lt primena, jog praėjusiais metais, prieš vasaros sezoną, miestas už daugiau nei 52 tūkst. eurų įsigijo karšto oro balioną ir perdavė jį S.Dariaus ir S.Girėno aerodromui. Miestas tąkart aiškino, jog iš turistų vis girdėdavo pageidavimų, jog būtų galimą Kauną pamatyti skrendant oro balionu, todėl ir priimtas sprendimas tokį daiktą įsigyti.

Tačiau praėjo metai ir oro balionas buvo beveik nenaudojamas. Jį kelis kartus pakėlė švenčių metu, bet reguliarių komercinių skrydžių nebuvo vykdyta, nes nebuvo patvirtinta kainodara.

Antradienį miesto taryba pritarė, kokia bus skrydžių Kauno oro baliono, papuošto šūkiu „Kaunas auga“, kaina.

Jei vienu metu skris šeši keleiviai, skrydžio kaina vienam žmogui sieks 85 eurus. Kai oro balionu vieną valandą skris penki asmenys, vienam žmogui kelionė kainuos 100 eurų, o jei skris keturiese – vienam keleiviui skrydis kainuos 125 eurus.

Kadangi oro baliono specifikacijose nurodyta, jog balionas gali vienu metu skraidinti iki septynių žmonių, nuspręsta išbraukti nuostatą, leidusią skraidinti nuo vieno iki trijų keleivių. Manoma, kad taip bus užtikrintas saugumas, todėl ir nėra numatyta skrydžio kaina skrendant iki trijų keleivių.

Opozicijos atstovai tikino, kad tokie įkainiai bus per dideli ir negalės konkuruoti su komercinių oro balionų valdytojais, kurie gali taikyti akcijas, o miesto oro balionui jokių akcijų taikyti nebus galima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Kosmines kainos...po 20 euru pilnai turi uztekti.Niekas neskraidys.

Tai kad

Tai kad portretas
nebesinori balionais skraidyt... Labai gerai iš viršaus matosi, kad iš buvusių miškelių liko tik pakraščiai, o tarp tų paliktų pakraščiose siaurų medžių juostų tik plynės kelmuotos... Baisu daros.

Krabastan

Krabastan portretas
ar krabas ir savo pinigėlius taip švaistytų ? išmetė pakazuchai 50 000 ? Per kiek šimtmečių atsipirks, jei net nepasivargino kainos pernai nustatyti ? iš ko pirko ? Kieno čia bizniukas ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių