Quantcast

Kiek sveria šis margutis?

Didžiojo penktadienio popietę Studentų skvere dešimt jaunuolių iš Kauno technologijos universiteto (KTU) Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto studentų atstovybės plušo aplink daugiau nei 5 metrų aukščio ir maždaug 2,5 metro skermens velykinį margutį.

„Pradėjome šį gigantišką kiaušinį konstruoti prieš savaitę. Prie jo pakaitomis dirbo apie penkiolika žmonių. Dabar baigiame montavimo, konstrukcijos sustiprinimo darbus, ją įtvirtiname, kad kas nors nenuridentų. Iki šiol darbavosi tik vaikinai, o šeštadienį 10 val. kiaušinį pradėsime dažyti. Čia jau prireiks ir moteriškų rankų“, – papildydami vienas kitą pasakojo studentai.

Veiksmas vyko arčiau Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) pastato. „Margutį pastatėme arčiau VDU tik todėl, kad čia daugiau vietos ir paprasčiau išridenti. Akcija skirta visam miestui, todėl nesureikšminame, kad kiaušinis stovės arčiau kito universiteto“, – nusijuokė vienas organizatorių.

Milžiniškas margutis buvo konstruojamas KTU studentų miestelyje esančiame angare. Konstrukcijos pagrindas – medienos kaladėlės ir faneros lakštai, o ertmės užpildytos putplasčiu.

Nors studentai ketino pagaminti 5,5 metrų aukščio margutį, jo aukštis gali būti netgi didesnis. Tikslūs matavimai bus atlikti pirmadienį, o nuotraukos ir faktai apie margučio dydį perduoti rekordus fiksuojančiai agentūrai.

Pasak idėjos autoriaus, antrakursio Mariaus Jesiskio, velykinio margučio svoris turėjo siekti 200-250 kilogramų. Vis dėlto svoris gali būti kelis kartus didesnis: „Vien plačiausios vietos konstrukcijos segmentas iš faneros ir medžio sveria tiek, kad trise vos pakeliame“.

„Siekdami atgaivinti seną ir gražią tradiciją, pirmadienį margutį ridens visų Kauno aukštųjų mokyklų studentai. Kviečiame visus kauniečius į nuotaikingą reginį“ , – sakė Kauno miesto tarybos narys, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Mantas Jurgutis.

Antrąją šv. Velykų dieną nuo Studentų skvero studentiškasis margutis riedės Laisvės alėja iki pat Muzikinio teatro sodelio prieigų. 14 valandą prasidėsiančią nuotaikingą eiseną lydės mušamųjų instrumentų ansamblis „Ritmas kitaip“. Velykiniam margučiui pasiekus Miesto sodą, bus surengtas gyvo garso koncertas. Vėliau nuo savivaldybės margutį studentai žada atridenti atgal į skverą tarp KTU ir VDU.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių