Quantcast

Kiek kauniečių skiepijasi „AstraZeneca“ vakcina?

  • Teksto dydis:

Kauno miesto poliklinikos direktorius Paulius Kibiša LNK žinių tarnybai papasakojo, kaip vyksta vakcinavimas jo vadovaujamoje poliklinikoje ir kiek žmonių ateina skiepytis „AstraZeneca“ vakcina.

„Savaitgalį mes neskiepijome, nes neturėjome tiek vakcinų. Pirmadienį skiepijimą atnaujinome, pakvietėme 2407 pacientus. Šiuo metu, iki pokalbio, esame paskiepiję 654 žmones. Manau, kad iš pakviestų žmonių apie pusę neateis. Tai, deja, yra tokia proporcija, kurią turime skiepydami „AstraZeneca“ vakcina“, - sakė P.Kibiša.

Kokios priežastys, kad tiek žmonių neateina skiepytis „AstraZeneca“ vakcina“?

„Tas priežastis mes sekame jau daugiau kaip mėnesį. Labai daug nesėkmių susidėjo „AstraZenecos“ atžvilgiu. Per vieną dieną niekas nepasikeičia. Kažkokios ypatingos dinamikos mes nematome. Skirtingai elgiasi skirtingos amžiaus grupės, kurias mes skiepijame. Pradedant mokytojais, gydytojais ir pereinant į vyresnio amžiaus grupes“, - teigė P.Kibiša.

Ar „AstraZeneca“ pasiskiepijus šalies vadovams, bus paskata šia vakcina skiepytis ir kitiems žmonėms?

„Turėjome kelis mėnesius nesėkmingos komunikacijos ir turbūt būtų naivu tikėtis, kad net tokių galingų žmonių, kaip mūsų vadovai pasiskiepijimas kažką pakeis per vieną sekundę. Nemanau, kad Lietuvoje yra tokių tamsių žmonių, kurie tikėjosi, kad skiepysis mūsų vadovai ir kris kaip žaibo pakirsti, o jeigu to neatsitiks, tai jie patikės ir puls skiepytis kuo greičiau.

Aš manau, kad šalies vadovai siunčia kitą žinią, į kurią mums visiems reikėtų įsiklausyti. Tai yra reikia daryti tai, kas darytina. Negali pakeisti žmonių nuomonės per vieną dieną, Tačiau kiekvienas iš mūsų gali padaryti tai, kas yra jo jėgose. Tą pademonstravo mūsų šalies vadovai.

Galėtume mažiau pykti, mažiau piktintis, mažiau skleisti sąmokslo teorijų. Nuo to tikrai palengvėtų mūsų visų gyvenimas, taip pat ir medikų, kurie sunkiai dirba, skiepija. Aš kviesčiau šią žinią suprasti šiek tiek plačiau - ką mes kiekvienas galime padaryti, kad šis procesas vyktų greičiau ir sklandžiau“, - kalbėjo Kauno miesto poliklinikos direktorius.

Kiek pakviestų kauniečių neatvyksta skiepytis kitomis vakcinomis?

„Apie 15-20 proc. Tai priklauso nuo amžiaus grupės. Medikų neatvyko skiepytis tik 7 proc., o vyresnių žmonių neatvyko 15 ar 20 proc. Manau, kad „AstraZeneca“ tamsus periodas jau pasibaigė, nes buvo dar kartą patvirtinta, kad ji saugi ir efektyvi vakcina ir tą žygiais, o ne žodžiais patvirtino mūsų valstybės vadovai“, - sakė P.Kibiša.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

astra zeneka is kur gavo

astra zeneka is kur gavo portretas
astra zeneka pilsto ir indusai, tikrai lietuviai negauna angliskos, uztat reklamuoja kad paskiepinus pensininkus nereikes moketi pensiju!

hmmm

hmmm portretas
Tai kad vyresniu kaip 60m AstraZeneca kaip ir negalima skiepyti. Kodel? Gal kad organizmo reakcija per daug audringa?

ALGIS

ALGIS portretas
Valdžios skiepinimasis urmu, ne kas kita kaip propoganda . aš esu pasiskiepnęs be jokios propogandos .
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių