Quantcast

Kiek kauniečių serga COVID-19?

Savaitinis naujų COVID-19 infekcijos atvejų pokytis, pasak Statistikos departamento šį ketvirtadienį skelbiamų duomenų, yra 51,4 proc., tačiau tą rodiklį viršija Kauno miesto savivaldybė, kur per septynias pastarąsias paras naujai nustatytų ligos atvejų padaugėjo net 56,9 proc.

Per paskutines dvi savaites 100 tūkst. kauniečių nustatyta po 4143,9 naujo COVID-19 atvejo. Iki šiol šiame mieste mirė 1522 užsikrėtę gyventojai (tiesiogiai nuo koronaviruso infekcijos – 885). Trečiadienį buvo patvirtinta 1811 naujų ligos atvejų, ir šiuo metu ja serga 18 651 kaunietis.

Pagal didelį santykinį sergamumo rodiklį (per dvi savaites 100 tūkst. gyventojų tenka 4468,5 naujo COVID-19 atvejo) šalyje dabar pirmauja Lietuvos sostinė Vilnius, tačiau savaitinė viruso plėtra čia lėtesnė nei Kaune – 39,8 proc.

Nesmagios lyderystės pozicijoje ilgą laiką buvusioje Klaipėdoje savaitinis naujų infekcijos atvejų pokytis – dar mažesnis nei sostinėje – 23,9 proc. Iki šiol uostamiestyje mirė 837 užsikrėtę koronavirusu gyventojai (iš jų 358-ių mirties priežastimi medikai pripažino COVID-19 ligą). Per dvi pastarąsias savaites 100 tūkstančių klaipėdiečių nustatyta 4174,3 naujo infekcijos atvejo.

Statistikos departamentas primena, kad šiuo metu Lietuvoje iš 60-ies savivaldybių neliko nė vienos, kurioje santykinis sergamumo rodiklis būtų mažesnis nei 1000 atvejų 100 tūkst. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

berzas

berzas portretas
SIMONYTE atvaziavo i kauna ir atveze uzkrata per svente pasakykite jai aciu jai tik uzkratus ir vezioti visur palieka savo pedsakus

Tiką persirgau

Tiką persirgau portretas
Faktas, kad serga visi. Tiek skiepyti, 2-3 dozėm, tiek seniau (vieni pirmųjų persirgę), tiek ir nesirgę. Kažkos virusas yra, kam sloga, gal gerklė, lam pykinimas, kam temperatūra pasireiškia. Sirgau, bet realiai 3d. gerklės kutenimas, 1d. neaukšta temperatūra. Jei ne pandeminė situacija, greičiausiai, net niekas nebūtų sureikšminęs...

na

na portretas
mano aplinkoj serga tie kurie pasiskiepiję ir net trečiom dozėm...pusseserė viena tai trys savaites su 40 gulėjo,...kiti kad nereiktų skiepytis tyčia suserga ir į darbą nereikia ir skiepytis...išpučia burbulą ...kad trečias būtinas...automatiškai visi pradeda sirgti...užtad PIŠ ir žino, kada bus daugiausia tipo susirgimų...paskelbs ketvirtą skiepą vėl visi puls sirgti, kad tik nereiktų skiepytis...durnių laivas...masinė žmonių psichozė, bet jei jie taip daro, kad verčia darbuose, tai žmonės irgi ne durni bando išsisukti kitaip....psichozė nesibaigianti su buhalteriu vedliu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių